ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Gofi Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/7/2008
Tak som sa odhodlal dať sem nejaké svoje práce.
"Trilobit" čepel je damaškový sendvič ktorý vykul Forgi podľa môjho návrhu. Rúčka masaranduba (asi drevo som dával identifikovať na inom vlákne)
Rozmery: čepel hrúbka-4,8mm, dĺžka-108mm, je tam okolo 100 vrstiev (19312,13180,12060 a gater) rúčka 105mm
Púzdro je v štádiu vývoja, bohužial nestíham.Wink Musím ešte naleptať škrabance na čepeli čo som spáchal pri výrobe.Angry Mám rozrobený ešte jeden, potom ho sem vložím (čepel 19312 je tiež od Forgiho)

Gofi vložil tyto přílohy:
Damaškový_sendvič.JPG.jpg
Trilobit.JPG.jpg
Trilobit_01.JPG.jpg
Trilobit_02.JPG.jpg
Trilobit_03.JPG.jpg
Trilobit_04.JPG.jpg
Trilobit_05.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Nôž ala kukri "Hedelix" čepel je vykutá z pera PV3S rúčka orech. Puzdro hovedzina s rezbou brečtanu (hedera hedelix). Je to pracovný nôž ktorý nosím na batohu po vandroch.

Hedelix.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/10/2005
Mě se líbí. Obě dvě.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/7/2005
Mne tiez Wink Rukovat toho prveho sa mi trochu podoba na slivku. A ten kukri ako noz ktory sa casto a s radostou pouzivaWink a pekne zdobene puzdroHappy
Hneva ma ked mi nieco nefunguje... No viac ma vie nahnevat ked neviem preco to nefunguje!... :-D
Posláno:

Štamgast
dark.edge napsal:
Mne tiez Wink Rukovat toho prveho sa mi trochu podoba na slivku. A ten kukri ako noz ktory sa casto a s radostou pouzivaWink a pekne zdobene puzdroHappy

Slivka to nieje, je to tvrdé a ťažké drevo jak hovädo. Tu som použil slivku, kamarátove Nieto. Rúčka bola z nejakej zliatiny a čepel mala loger. Tak som dal slivku, pôvodnú záštitu som zmenšil (vidno na nej bubliny po odlievaní). A nejaký bezmenný zatvárak. Púzdra majú rovnaký motívWink
To prvé foto je mobil, kvalita tomu zodpovedá.Sad

Marekov_n_ž.jpg.jpg
Marekov_z._n_ž_03.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Tu je další kus. Je to reciklovaná struna z môjho starého Golfa. Podobný som robil aj kamošom na potlach. Vymyslel som k nemu aj legendu. "Nôž pochádza z vykopávok na Kréte. Je z druhého storočia pred naším letopočtom a slúžil na otváranie leteckej pošty"Laugh Keď to kamošovi došlo skoro si cvrkol.Wink

Papier_01.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 6/14/2007
Nejvíc se mi líbí "Trilobit" - super nůž. Už se těším na pouzdro.
Co přijmeš zmizí, s čím bojuješ to roste
Posláno:

Štamgast
Tu je ukážka nejakých drevených púzdier. Prvé je na španielsku Muelu bovie. Mahagónové drevo, mosadzné kovanie. Ten stilet som vyrobil kedysi ako učeň. Čepel je nejaké ocelové pravítko či čo, už si nepametám. Rúčka kožené krúžky, záštita a hlava mosadz. Puzdro je buk.Happy

Muela.JPG.jpg
Stilet.JPG.jpg
Stilet_01.JPG.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/7/2007
Pěkný!Ten stilet má dobrou patinu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/24/2007
Pekny noziky... A to dreveny pouzdro na tu Muelu se mi fakt dost libi.. ja ty pouzdra delam tak nerad.....Preju hodne uspechu
Hlavně s rozumem :)
. FB - Melicharek Knives _---_ Instagram - melicharek_knives
Posláno:

Štamgast
ladmat napsal:
Pěkný!Ten stilet má dobrou patinu.

Dík. Tá sa spravila sama má okolo 29 rokov.Happy
Drevenné púzdo som už dávno nerobil, chcel som spraviť na Trilobit ale zedlo by veľa dreva. Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Trilobit je moc hezkej.Happy
PS: Ten dřevěnej trilobit s ním na fotkách - chvilku jsem myslel, že takhle krájíš špekáčky před pečením na ohni.Laugh
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Štamgast
Špekáčky sme babám na vandri narezali do tvaru žaluďa. Potom sme sa chichúňali keď vyliezli jeho tvary a baby sa červenali. To sme boli mladí a krásni. Trilobit vedľa noža je zo slivkového dreva.Wink
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/22/2008
Pekné nože a puzdrá. S tým trilobitom si sa musel poriadne pohrať!
Nôž a zápalky, to je to jediné, čím sa líšime od opíc... (plk. Otto Wagner)
Posláno:

Štamgast
Dnes mi kamoš dal kolík čo mi sústružil z masaranduby(?). Mal by byť súčasťou púzdra na Trilobit. V hlave mi to funguje ako zámok na čepel. Uvidím keď ho ušijem.Happy
Posláno:

Štamgast
Nejaké ďalšie púzdra.

M.Jun_Camilius_.JPG.jpg
Zatvárak.JPG.jpg
Listový.JPG.jpg
Puzdro_Slavo_005.jpg.jpg
Laco_Komadel.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Včera som dokončil repasáciu Mikováckeho kuchiňáku. Mal zvlnenú čepel a žltú plastovú rúčku. Keďže sa mi čepel úžasne páčila, rozhodol som sa že si zaslúži čosi viac.Happy Takže ebenové drevo a záštita z technického striebra. Nôž má žiletkové ostrie takže začínam uvažovať o stojane na nože. Keďže sa mi tie klasické nepáčia musím vymyslieť nejaké iné.Wink

Kuchi_ák.JPG.jpg
K...01.JPG.jpg
K...02.JPG.jpg
K...03.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
Happy pouzdra šiješ moc pěkné,tento nůž jsem svého času taky měl a byl jsem s ním velmi spokojen,ale jestli můžu být upřímný,tak tvé provedení ručky mi k tomu noži nesedí.Nevím ,možná je to tím, že mám v paměti vžitou tu původní.Mně se zdá dost robustní,ale je to jen můj osobní názor.
:mrgreen:
telefón:737101335 emil:vidomustomas@seznam.cz
Posláno:

Štamgast
Rúčka je menšia (kratšia) ako bola pôvodná na šírku je asi to isté.Wink Ale je to tvoj názor tak prečo nie. Sto ľudí sto názorov.
Posláno:

Štamgast
Nejaké dalšie púzdro. Nôž je Španielska Muela, kolega z práce mi dlho pílil uši. Nôž som mu aj nabrúsil, a o týždeň na mňa kričal že má reklamáciu. Keď ho mal v hore, trikrát za deň sa porezal.Laugh

J.Lahký.JPG.jpg
J.Lahký_01.JPG.jpg
J.Lahký_02.JPG.jpg
J.Lahký_03.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum