ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Z čeho dělat, kde shánět? Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/7/2004
Zdravim snazim sa tiez trochu nieco sfusovat.Ale nejde mi spravit take to vyrazne ostrie,taku tu ciaru kde clovek vidi ako sa cepel zuzuje do ostria mozete mi poradit?Potrebujem na to pasovu brusku alebo sa to da aj inac.Dik
Nebojím sa zajtrajška,prežil som včerajšok a milujem dnešok.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/3/2005
Dany, díky za tipy!
... a nemyslel to snad ani zle - starosta. (Pražský výběr)
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/21/2005
Mical napsal:
jo jo je to skoda,panove mam dotaz nemate nekdo potuchy jak se dela mokume?
ja robim mokume pozri www.mokume.sk . Robim aj material pre noziarov.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/22/2005
No mokume je spíše termín pro japonský styl složení ocele. Jde prostě o výsledný efekt tzv. hada, tedy mokume, itame, masame. Mokume ve tvém pojetí je tzv, starostříbro smíchané s tzv. shakudo. Jde o slitinu co po naleptí sírou a dusičnanu sčerná, narozdíl o složky stříbra. Tento proces můžeme též nazvat jako rokusho. Materiál a výsledný efekt toho tvého mokume vzniká svářením dvou těchto kovů, tedy slitiny a stříbra. Je to náročné!!! není to jednoduché, není ani jednoduché si poradit ze slitinou shakudo, jde o slitinu zlato měď. Není to vůbec jednoduché. Zlatu vůči mědi tak 0,3-8% hodně štěstí, ale ps, jde to líp ve fabrice a mám myslím něco v hlavě že se to dá určitě někde jako polotovar koupit na netu. Kashima
Posláno:
Začátečník
S tou krevní solí tedy žluto máš pravdu, ale kam jsi schopen zajít v nauhličení při 1% uhlíku, myslím tím hloubku materiálu do kolika milimetrů. Jde to vůbec tak jak se říká v peci??? dík Kashima
Posláno:
Začátečník
Dělám japonsko jsem Kashima a jsem u vás novej, těším se na společné konverzace a nápady a rady.
Zajímají mě spíše tradiční svářky a tak, ne nové materiály, v těch se nevyznámHappy)) ahoj
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/26/2005
Nevíte někdo kde bych na internetu nalezl informace o jednotlivých ocelích?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2005
Harry napsal:
Nevíte někdo kde bych na internetu nalezl informace o jednotlivých ocelích?
Dobre info ma Pike :
mujweb.cz/www/pike1/materialy
pokud Ti jde o tabulky, dobre jsou zde:
csnmt.fme.vutbr.cz/to.cs/informace/nezelezo
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/2/2007
našel sem zajímavý zdroj ocelí.A hlavně s charakteritikou,složením a MATERIALOVYMI LISTY. http://www.jkz.cz/
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
Gonza: Zdroj je to zajímavý, ale moc se předčasně netěš, jde o to, co potřebuješ Sad
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/2/2007
momentálně ocel na razníky a tu sem našel.Myslel sem,že by to hodilo už jen kvuli těm materiálovým listum ,každou chvíli je někdo shání.Wink
Posláno:

Štamgast
Gonza napsal:
momentálně ocel na razníky a tu sem našel...

Jde o to, zda jsi ji nasel v jejich nabidce, a nebo zda ji opravdu MAJI.
St.Nicolaus mel na mysli prave tohle (je to nase nedavna zkusenost).
A i kdyz to budou mit, ceny maji opravdu dost vysoke.
Posláno:

Štamgast
Ty materiálové listy jsou opravdu fajn Wink
Bohužel i FERONA má spoustu zajímavých druhů oceli v katalogu a nakonec Tě pošlou do prd.... a ještě jsou uražení a nasr...., že něco chceš a není toho tuna Sad
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
St.Nicolaus napsal:
....Bohužel i FERONA....

prosím tuto firmu přede mnou nezmiňovat, bo mi už zase stříká adrenalin z ušíSad ale jinak výše uvedenému odkazu......znám, ale kdysi jsem je zkoušel kontaktovat a bohužel celkem bez možnosti se nějak rozumně domluvit, nevím jestli jsem narazil nahodou na nějakého nervního člověka, ale měl jsem pocit, že jsem se dovolal do FeronySad
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
Chtěl jsem plech 13180 zajel jsem si do Ferony a zaplatil, naložil, odjel ... to samé s kulatinami 14260 a 14109 (40 mm)
To samé se Stabilkou v JKZ Bučovice...
Je problém asi po nich chtít kousek pásoviny, ale když jsem viděl ty obrovský sklady s maxi mechanizací nakládání - ani se moc nedivím.
Kde není problém ani s kouskama tak v Progrese v Brně - vždy solidní, jen chtěli objednávku dopředu, ne že přijedeš a něco chceš, rádi si to nachystají. A taky je blbý tam přijít a chtít u nich jít na záchod - to se bába málem zvenca, že je to jako spíš tak jako jejich hajzl - no ale já se vážně málem posr.. Happy
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
No většinou když už tam seš tak ti vydají co chceš bez "ochcapků",ale po telefonu je ferona na zabití-přehazujou si tě jak horkou kobzolu po celé repiblice a po hodině telefonování stejně zjistíš že tebou požadovaný materiál má hned ta první pobočka,ale pokud toho nechceš celých "100kilo"jsi stejně nahranej.Když tam ale dorazíš většinou ti vyhoví v jakémkoliv množství.Ferona je to lepší.Tady v Olomouci v jedné nejmenované firmě s hutními materiály jsem se hádal s dívenkou za přepážkou(asi čerstvě vylezla ze strojárny kde se učila tou písařkou,že 12 050 nepatří mezi nástrojové oceli-nabídla mi ji jako alternativu stabilky(19 312) s tím že je to skoro stejný,ale 12050 je pružnější.Kam se jí podělo 0,4%uhlíku a mangan nevím.Ve finále jsme museli skladníkovi pomoct najít 3mm nerez plech,kterej už byl placenej,ale na skladě nic takovýho nebylo,tak jsme museli vzít 3,5...Angry
Edit:Jo v JKZ je fakt dost draze...cca 100% k cenám v Progresi
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Petře čau, ten plech 13 180 jsi nám ve Feroně vykoupil bohužel všechen ... Sad
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/13/2006
St.Nicolaus napsal:
Petře čau, ten plech 13 180 jsi nám ve Feroně vykoupil bohužel všechen ... Sad

A to ta 13 180 je tak dobrá?
Posláno:

Štamgast
CHAIN napsal:
A to ta 13 180 je tak dobrá?

Zas "tak" dobra neni, ale byla dostupna, v rozumnem rozmeru (plech tusim 2-3mm) a na noze je celkem pouzitelna
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/13/2006
Aha, dík.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum