ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/13/2022
Tak vem hadr a to hovno ukliď pokud tě to uráží a irituje. )))
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/20/2020
Posláno:
Pozorovatel
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Moldavit 75 napsal:

Asi jsi si spletl vlákno ne? Laugh
Posláno:
Pozorovatel
Nespletl, tohle je jen malá ukázka výrobního umění - Made in China Happy)
Posláno:

Štamgast
A proč Fake Mikov ve vláknu ANV zkušenosti Surprised
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/13/2022
Opravdu fake?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011
Nějaké vajíčka, nejen od ANV - ano, každá pipina prdí jiný.
Je fakt, že na práci je na obou Speltrech pod ukazovákem málo "masa", ale záměr byl "military" a to vybrání na ukazovák zas dobře vymezuje úchop "na první dobrou".
Prý na tom spolupracovali sami vojáci, proč zpochybňovat to co chtěli. Hlavně, že to vyhovuje jim.

virtual1jk vložil tyto přílohy:
IMG_20240503_184311_972.jpg.jpg
IMG_20240503_185220_509.jpg.jpg
IMG_20240503_185855_442.jpg.jpg

Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
U které jednotky jsi viděl nůž Spelter? Který "prý" byl vyvinut na přání vojáků....Kterých? A co je "úchop na první dobrou"? Revers a bodat?

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011
Tvrdí to u sebe na stránkách, i tady ve vlákně se to probíralo.

virtual1jk vložil tyto přílohy:
Screenshot_20240503_205057.png.jpg
Screenshot_20240503_205154.png.jpg

Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
matějka napsal:
U které jednotky jsi viděl nůž Spelter? Který "prý" byl vyvinut na přání vojáků....Kterých? A co je "úchop na první dobrou"? Revers a bodat?

Chill pill? 💊😉
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/20/2022
Náhodou, M500 Anthropoid je nádherna dýka. Má v sobě takovou tu strašidelnou eleganci.
A P300 je fajn kudlík. Nic jiného od ANV nemám, ale M500 se jim fakt povedla na 1.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/12/2007
Alfie napsal:
Náhodou, M500 Anthropoid je nádherna dýka. Má v sobě takovou tu strašidelnou eleganci.
A P300 je fajn kudlík. Nic jiného od ANV nemám, ale M500 se jim fakt povedla na 1.

Taky se mi líbí, chci se zeptat, je broušená do ostrá, nebo je to jen bodec? Díky
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Je ostrá.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/20/2022
Přesně tak, je to oboustraně broušená čepel, prostě stilleto. Kdyby nebyla ostrá, tak bych si nekupoval, řekl bych, že dýka by měla být ostrá, byť nevylučuji, že jsou i dýky bez čepele, ale takovou bych nechtěl...

Ona tam je ta elegance Fairbanks Commando Dagger, ale jak je ta čepel dlouhá, tak to tomu dodává ten šmrnc. Heh, mělo by ji ANV nabídnout tvůrcům Hitmana, nebo do nějakého filmu jako zbraň nějaké sexy špionky... Btw v úplně prvním Hitmanovi byla dýka Pentagon...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
brak napsal:
Alfie napsal:

Taky se mi líbí, chci se zeptat, je broušená do ostrá, nebo je to jen bodec? Díky

Je to bodec; z prospektu :

…… Vzhledem k masivní tloušťce čepele 6 mm je úhel broušení optimalizován pro maximální průraznost a houževnatost, nikoli pro řezání!…..

K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/18/2024
Hezký den,
jsem tu jako největší amatér, ale ráda bych manželovi koupila nůž k výročí, líbily se mu ANV nože a před časem mi je ukazoval. Chtěla bych se zeptat, zda nemáte tip, který bych měla zvolit. Koukala jsem na Z300, takový minimalistický, ale jak říkám, vůbec tomu nerozumím a ráda si nechám poradit. Mělo by se jednat o menší zavírací nůž, nebude ho asi používat na něco specifického. Happy
Mockrát děkuji. Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/22/2019
Dobrý den Jančo. S ANV Vám neporadím, nicméně nedá mi to nenapsat, že za manželku, která k výročí kupuje manželovi nože, by měl být Váš muž vděčný.
Posláno:

Štamgast
Ahoj Jančo, předem za tento počin Ok . Mám dost zavíracích nožů od ANV a tak zkusím poradit. Kromě Z070 a Z050 jsou co se týče úchopu prakticky všechny stejné (přibližně stejný tvar rukojeti) až na Vámi zmiňovaný Z300, který má rukojeť ke konci zúženou a ve větší ruce se trošku ztrácí. Pokud má Váš manžel větší ruku č.10 a větší pak bych volil asi jiný model. Materiály rukojetí, dural a Titan se časem poškrábe v kapse třeba o klíče, nebo mince, plasty G10, GRN, jsou proti poškrábání více odolné. Materiál čepele D2 a Sleipner nejsou tak úplně nerezové, a při agresivních látkách jako jsou třeba i šťávy z ovoce by mohli dělat fleky (patinu) na čepeli. Elmax a Magnacut jsou nerezovky a většinou s tím nemají problém. Černěná čepel DLC je do jisté míry ochrání, nicméně se časem také může poškrábat. Otevírání jedno ruční Flipper nebo kolík,- dvouruční, drážka v čepeli ? Nože označeny BB mají na čepu čepele kuličkové ložisko pro lepší chod, ale vyžadují větší údržbu než nože s teflonovými nebo fosfor bronzovými podložkami. Takže záleží opravdu jak, na co a jak často ho Váš manžel bude používat, a jak se o něj bude starat. Potom jde ještě o typ pojistky jakou preferujete. Liner lock, Frame lock nebo A lock?
Je těžké takhle poradit ale za mě neuděláte chybu s A 100 Elmax, nebo Magnacut.
Přeji šťastnou ruku při výběru, a spokojeného manžela. Happy

rettromen vložil tyto přílohy:
IMG_20240519_072503.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Jediný zavírák, který se ANV zatím povedl, je A100/200. Takže je to jednoduché: A100 v Magnacutu Happy.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum