ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Plynová pec Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 11/13/2012
myishaall napsal:
Gohan napsal:
Vencál napsal:
Projdi si tohle vlákno nebo prošmejdi internet, tam je návodů spousta. Na jednoduchý samo domo hořák přikládám návod.

Dik za tip, co jsem koukal tady tak je to uz par let stare, tak me spise zajimaly aktualni postrehy/navody.

Treba konkretne jak stavel myishaall pripadne jake jsou zkusensoti s "klasikem" od Bradac3D

Pokud máš zájem o to jak jsem ji já stavěl, tak mi klidně zavolej na 722679650.

Jasne. Mas nejake rozmery popripade fotky?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2017
Jasně a hlavně používat hlavu než něco udělá. Samozřejmě je to plyn a není to sranda. A to platí ať máš koupený hořák a nebo si ho děláš sám.
Posláno:

Štamgast
Gohan napsal:
myishaall napsal:
Gohan napsal:
Vencál napsal:
Projdi si tohle vlákno nebo prošmejdi internet, tam je návodů spousta. Na jednoduchý samo domo hořák přikládám návod.

Dik za tip, co jsem koukal tady tak je to uz par let stare, tak me spise zajimaly aktualni postrehy/navody.

Treba konkretne jak stavel myishaall pripadne jake jsou zkusensoti s "klasikem" od Bradac3D

Určitě mám, ale záleží jakou máš ty představu co chceš dělat? Chceš dělat damašky? Jak dlouhé čepele? Atd.
Posláno:
Pozorovatel
myishaall napsal:
Gohan napsal:
myishaall napsal:
Gohan napsal:
Vencál napsal:

Určitě mám, ale záleží jakou máš ty představu co chceš dělat? Chceš dělat damašky? Jak dlouhé čepele? Atd.

Damasky minimalne ze zacatku asi ne, cepele nijak dlouhe taky ne, spis bych pro zacatek delal ruzne zacatecnicke veci, listky, mensi noze a podobne hlouposti. Otazka je jestli je realne udelat tu vyhen delsi s tim, ze casem muzu treba pridat druhy horak abych ted neudelal mensi a potom musel delat dalsi, vetsi.
Posláno:

Štamgast
No právě ten problém jsem měl já a po čase mi délka nestačila a dělal jsem si delší na dva hořáky. To se musíš rozhodnout sám, protože pokud jí budeš mít zbytečně velkou, tak budeš vyhřívat moc velký prostor a ucitiš to na spotřebě. Já dnes v dílně nafotim jak to mám já a dám to sem.
Posláno:

Štamgast
Předem se omlouvám za zdržení, ale nějak jsem nestíhal. Taky se nedívej na estetickou stránku, protože mě jde o funkčnost a ne o to jak to vypadá. Rozměry jsou : délka 740mm, průměr roury je 320mm(izolace sibral asi 50mm + spodek vymazlý šamotem).Hořáky jsou dlouhé něso přes 300mm od přívodu vzduchu, tryska z COčka 1,0mm.

myishaall vložil tyto přílohy:
IMG_20240609_172126_160.jpg.jpg
IMG_20240609_163041_167.jpg.jpg
IMG_20240609_172356_029.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Luxus! Ty dvirka jsou celkem chytre udelane, mnohem lepsi nez kdyby mely pant jen na jedne strane1
Posláno:

Štamgast
Gohan napsal:
Luxus! Ty dvirka jsou celkem chytre udelane, mnohem lepsi nez kdyby mely pant jen na jedne strane1

Ono docela záleží na tom jak velký je ten otvor, kvůli sání vzduchu a takto si ten otvor můžu zvětšovat a zmenšovat podle potřeby. Kdežto s pantem mi příjde, že by to tak nešlo.
Posláno:
Pozorovatel
myishaall napsal:
Gohan napsal:

Ono docela záleží na tom jak velký je ten otvor, kvůli sání vzduchu a takto si ten otvor můžu zvětšovat a zmenšovat podle potřeby. Kdežto s pantem mi příjde, že by to tak nešlo.

Jojo presne kvuli tomu, prizpusobis otvor podle toho jak potrebujes
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Jen ze zvedavosti, to to jedna PB lahev neutahne? Nebo proc jsou dve? Dik
Posláno:

Štamgast
krezac napsal:
Jen ze zvedavosti, to to jedna PB lahev neutahne? Nebo proc jsou dve? Dik

Dvě jsou proto, abych nemusel jezdit tak často je měnit. Ani jsem nezkoušel jestli to jedna utáhne . mám 3x33kg , takže jednu mám jako záložní.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Jedna by to utáhla, ale zamrzala by pro velký odběr = nutnost ohřevu bomb.
Mám jednohořákovou výheň a 10 kg stejně stojí v sudu a topím jí horkovzdušnou pistolí. V zimě pod ubrusem ( menší únik tepla)
Posláno:

Štamgast
Miloslav Zítek napsal:
Jedna by to utáhla, ale zamrzala by pro velký odběr = nutnost ohřevu bomb.
Mám jednohořákovou výheň a 10 kg stejně stojí v sudu a topím jí horkovzdušnou pistolí. V zimě pod ubrusem ( menší únik tepla)

To máš pravdu, ale ja používám čistý propan a ten tento problém nemá (krom dalších výhod).
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum