ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 8/18/2008
Jinak mám pocit, že to WDčko, který je ostatně dražší jak českej Konkor, dost blbě konzervuje.
"K třicátému výročí strčím prsty do ...." Egon Bondy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
Já s ním nekonzervuju nic, ani pistoli, ani nože, ale spíš bychom měli vypadnout s touhle debatou jinam, než nás pojebou, třeba na volnej pokec a Samuraj bude tak hodnej a uklidí po nás, když už to nemůžeme udělat sami jako dřív, viď SameHappy Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2007
Mat napsal:
[quote=cernun]Ahoj měl bych menší problém jsem úplný začátečník a sehnal jsem si ocel 19573 (D2) chtěl bych si z něj udělat

Kalení nevím, jednou jedinkrát jsem dělal nožík z D2 a jeho poslání do Bodikote a zpět + kalení samotné se vyšplhalo na 900,- Sad
Mat

Mně ji zakalili v Mikovu s AK5 za hubičku. Je to fakt svině tvrdá, už druhý den brousím na kameni ,keramikou , šmirglem. Jak se říká klasik-zkoušel jsem už obojí (teda Ak5),nedá se to srovnatLaugh
Posláno:

Začátečník
Připojený: 9/8/2008
no tak děkuju ,ale nemám možnost ji vyměnit.Sad
Posláno:
Štamgast
Připojený: 2/8/2008
cernun napsal:
no tak děkuju ,ale nemám možnost ji vyměnit.Sad

Už jsem dělal i ze zakaleného materiálu. Je tomu třeba přizpůsobit návrh (pilka, pilník a vrták se moc nechytají Happy ) . Takže flexu, brusku, řezat, brousit a přitom chladit a chladit..

Jednou z možností je zasadit čepel do něčeho na trn. Vše záleží na podmínlách které pro výrobu máš.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/3/2007
Mohl bych se zeptat, jak je provedený závěsník na R-U Útočný nůž 1917. V knize sem viděl, že to je kožený řemínek. Směrem "dolů" provlíknutý oběma očkama na pochvě a směrem "nahoru" jen jedním. Nechápu jak je spojen, jestli je nastálo sešit, čímž by se z pochvy nedal sundat a nebo, jakým jiným způsobem je spojen. Prosím mohli by ste poradit?

A pro kozlachova, na pažbu by ten olej přijít neměl. Dřevo potom křehne, neni to poznat hned ale po delší době je to špatný. Dřevo by si měl opečovávat stejně jak vše ostatní. Na dřevo je třeba dobrý lněný olej nebo včelí vosk rozpuštěný v benzínu.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/18/2008
Chcel by som sa opýtať, či by bol niekto z nožiarov ochotný mi spraviť full-tang čepeľ typ Benchmade Griptilian fixed 151. Tento nôž je medzi výkresmi od Samuraja, len by som mal požiadavku na dlhšiu čepeľ - cca 13 cm (orig.10,5 cm) a hrubšiu oceľ - 5 mm (druh ocele si nechám poradiť). Rúčky si vyrobím sám. Ďakujem

baratona vložil tyto přílohy:
bm151fb_resize.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Tohle jsem dělal před rokem. Vyhovuje? Wink

Black vložil tyto přílohy:
můj_Griptilian.jpg.jpg

Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/5/2008
Je tady na foru někdo ochotný udělat Italský útočný nůž Pungale? Jedná se cca o 6ks. Pokud ano tak za kolik?
Posláno:

Štamgast
Jak to vypadá? Foto. A jen čepele, nebo celé nože? A hlavně, obvykle je hrdost nožíře udělat to kapku jinak. Tedy, proč si ty nože nekoupíš,když existují? Platí jedno jednoduché pravidlo. Ručně vyrobený nůž je obvykle výrazně dražší, než továrně vyrobený. Ještě pořád chceš ručně vyrobený nůž? Laugh
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Je to z I.ww útočák, byl dělán zkrácením bodáku, foto asi totoHappy

westy vložil tyto přílohy:
PICT0008_jpg.jpg

Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
No, ten je hnusný. Dalo by se to sázet, jak Baťa cvičky.. Ale to si snad vyrobí každý, ne?
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
to Kaffez: jestli potřešbuješ další fota, stačí napsat.

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:
Začátečník
Náhodou je krásnýHappy Používali ho čs. legie v Itálii.

Nevim jestli je na výrobu jednoduchý, v životě jsem nůž nedělal.Sad

Stačíla by mi jen čepel zbytek by jsem si udělal. Ocel může být i nějaké bláto. Jak již někdo psal tak je to z bajonetu a na bajonety se žádná super ocel nepoužívala.

ahaswehr: Jestli máš nůž, tak by jsem byl vděčen za fota a pokud možno, tak z rozměrama. Teda pokud nebudu zdržovat. Díky
Posláno:

Štamgast
....jak bude čas, nafotím i s rozměrama.

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
sice nejni doma, ale nějaké foto mámHappy

westy vložil tyto přílohy:
1P.jpg
2P.jpg
211213505.jpg
PICT0008_jpg.jpg
PICT0014_jpg.jpg

Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:
Začátečník
- Díky moc

Pokud se nepletu, tak ten horní je GIL Pungale a to bylo až po WW1. Neni dělaný z bajonetu.
Posláno:

Štamgast
délka celkem= 270mm; střenka=101,8mm; čepel tl.=4mm, šířka=25mm; střenka tl.=18,4mm, šířka=23,5mm; patka 19,4x27,5,tl.2,5mm; záštita 19x64,3mm tl.=3mm.
edit: doufám, že se pochlubíš hotovým dílem.

ahaswehr vložil tyto přílohy:
PICT0001.jpg.jpg
PICT0022.jpg
PICT0017.jpg.jpg
PICT0016.jpg.jpg
PICT0015.jpg.jpg
PICT0014.jpg.jpg
PICT0013.jpg.jpg
PICT0012.jpg.jpg
PICT0021.jpg
PICT0010.jpg.jpg
PICT0008.jpg.jpg
PICT0007.jpg.jpg
PICT0006.jpg.jpg
PICT0004.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
Ja mam tiez jednu malu prosbu ak niekto viete napiste mi ekvivalent k ocely 10Cr17...., alebo cosi viac o tejto ocely vďaka Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Pokud ti před tím nechybí X a za tím něco dalšího, tak to je cca 17 021 - kolem 0,1%C, 17%Cr a nic dalšího ...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum