ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/14/2007
to Kaffez: jestli potřešbuješ další fota, stačí napsat.

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/5/2008
Náhodou je krásnýHappy Používali ho čs. legie v Itálii.

Nevim jestli je na výrobu jednoduchý, v životě jsem nůž nedělal.Sad

Stačíla by mi jen čepel zbytek by jsem si udělal. Ocel může být i nějaké bláto. Jak již někdo psal tak je to z bajonetu a na bajonety se žádná super ocel nepoužívala.

ahaswehr: Jestli máš nůž, tak by jsem byl vděčen za fota a pokud možno, tak z rozměrama. Teda pokud nebudu zdržovat. Díky
Posláno:

Štamgast
....jak bude čas, nafotím i s rozměrama.

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
sice nejni doma, ale nějaké foto mámHappy

westy vložil tyto přílohy:
1P.jpg
2P.jpg
211213505.jpg
PICT0008_jpg.jpg
PICT0014_jpg.jpg

Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:
Začátečník
- Díky moc

Pokud se nepletu, tak ten horní je GIL Pungale a to bylo až po WW1. Neni dělaný z bajonetu.
Posláno:

Štamgast
délka celkem= 270mm; střenka=101,8mm; čepel tl.=4mm, šířka=25mm; střenka tl.=18,4mm, šířka=23,5mm; patka 19,4x27,5,tl.2,5mm; záštita 19x64,3mm tl.=3mm.
edit: doufám, že se pochlubíš hotovým dílem.

ahaswehr vložil tyto přílohy:
PICT0001.jpg.jpg
PICT0022.jpg
PICT0017.jpg.jpg
PICT0016.jpg.jpg
PICT0015.jpg.jpg
PICT0014.jpg.jpg
PICT0013.jpg.jpg
PICT0012.jpg.jpg
PICT0021.jpg
PICT0010.jpg.jpg
PICT0008.jpg.jpg
PICT0007.jpg.jpg
PICT0006.jpg.jpg
PICT0004.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
Ja mam tiez jednu malu prosbu ak niekto viete napiste mi ekvivalent k ocely 10Cr17...., alebo cosi viac o tejto ocely vďaka Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Pokud ti před tím nechybí X a za tím něco dalšího, tak to je cca 17 021 - kolem 0,1%C, 17%Cr a nic dalšího ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
Vdaka, mam teraz black jack grunt a ako material je uvedene 10Cr17, tusim ze tie predtym sa robili z aus8... tak preto ta otazka :D
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Tak v tom případě to bude spíše čínské značení a to je jiné než ve zbytku světa, čili uhlíku bude 1%.
Posláno:
Začátečník
ahaswehr napsal:
délka celkem= 270mm; střenka=101,8mm; čepel tl.=4mm, šířka=25mm; střenka tl.=18,4mm, šířka=23,5mm; patka 19,4x27,5,tl.2,5mm; záštita 19x64,3mm tl.=3mm.
edit: doufám, že se pochlubíš hotovým dílem.

-Děkuji mnohokrát. Moc jsi mi pomohl.
-No pochlubim..... Nejdřív musim najít někoho kdo mi udělá čepel protože vůbec netušim jak udělat ten žlábek na zpevnění co tam zbyl po bajonetu. Zbytek si pak udělam jiř sám. Až to bude tak to sem někam hodim.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/29/2007
Chtel bych poprosit nekoho kdo dela s damaskem zda by mi nevyrobil jednoduchy damaskovy sperk ( privesek ) - u nekoho jsem to zde na knifu uz videl ( bo hlavne to videla pritulka Happy ) , ale uz si bohuzel nemuzu vybavit u koho ...

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
M4ST3R napsal:
Chtel bych poprosit nekoho kdo dela s damaskem zda by mi nevyrobil jednoduchy damaskovy sperk ( privesek ) - u nekoho jsem to zde na knifu uz videl ( bo hlavne to videla pritulka Happy ) , ale uz si bohuzel nemuzu vybavit u koho ...

a nechces tak nahodou sperk z damasteelu ? lebo sperk z klasickeho damasku nie je velmi vhodny na nosenie na tele
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/29/2007
Križo napsal:

a nechces tak nahodou sperk z damasteelu ? lebo sperk z klasickeho damasku nie je velmi vhodny na nosenie na tele

jop , bylo by to lepsi
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Pánové
Je možné N690 použít k výrobě nože typu Kabar Large Heavy?
Mám na mysli hlavně čepel. Vysoký výbrus od hřbetu, šíře čepele ...
Na kolik nechat zakalit?
Bylo by to na hrubší práci.
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
Pokud má být nerez, maximálně vhodná, na velký nůž optimum cca 58HRCWink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Díky.Happy
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/11/2007
Dobrý večer.Možno to tu niekde je,ale nepodarilo sa mi to nájsť,takže:mám objednanú čepeľ Helle Odel,a chcel by som skúsiť rúčku z kože.Na jatagane je pekný návod,kde tie kusy kože lepia dvojzložkovým epoxidom.Je to možné lepiť aj lepidlom na kožu,gumu?Ide mi o to,či to pri brúsení nebude robiť "neplechu" -to lepidlo má snahu sa naťahovať ako žuvačka.Prípadne ma od toho môžete odhovoriť a urobím nejakú kombináciu dvoch druhov dreva s mosadznými koncami Happy Za prípadné tipy vopred ďakujem.

pepson vložil tyto přílohy:
224.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
Ručka z kožených výseků nemá chybu, nevím jak kdo, ale já skládám kroužky nasucho a nakonec stáhnu matkou, aby to šlo líp brousit, je možný občas namáznout klihovou vodou, myslím tím lehce povrch před broušením, tolik to nepráší a jde líp brousit, ale musí se to opakovat, není to nutný, jde to i bez toho, hotovou ručku po jemným obroušení impregnuji včelím voskem, brousím úplně nahladko a potom karnauba a vyleštit, těch způsobů je víc, jde to nechat i bez impregnace a nechat "ohmatat", ale trvá to dýlHappy
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/11/2007
Honza J.-to je dobrá správa,že to nemusím lepiť.Namiesto včelieho vosku by som použil vosk na topánky-je to tiež z včelieho vosku + pár ďalších vecí.Mám to potom ešte nechať nasiaknuť v zohriatom ľanovom oleji,alebo je to zbytočné?Dík.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum