ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Benchmade pro denni noseni? Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/30/2017
Shootout drop point..Ok

Mico1300 vložil tyto přílohy:
20240622_081214.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
Mico1300 napsal:
Shootout drop point..Ok

Pěkný, jsem zvědavý jak dlouho vydrží ta povrchovka bez poškrábání.
Má s tím už někdo nějakou zkušenost?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
Ty jejich povrchovky celkem drží, mam bailout s černěnou čepelí. Měl jsem ho s sebou na misi. Víceméně každý den používaný na vše možné a povrchvoka pořád drží. Snažim se ale s nožema neprasit.

PatrikD vložil tyto přílohy:
IMG_3437.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
I-I napsal:
Jaká to škoda. Prosím, poreferuj, až se k němu propracuješ Happy

Tak je to tu, dnes mám na to konečne čas.
Vzal som to komplet aj s Trainerom, ten som vybalil až dnes a tá modrá je pecka, až rozmýšľam prehodiť čepele niekedy, teda ak ich dovtedy nepredám..🙂

Cvakol som to príslušenstvo, ale toto bude asi prvý nôž, na ktorý budem potrebovať návod, lebo absolútne netuším, čo s tým.
Sú tam aj nejaké gumičky, to dlhé čierne, to už vôbec neviem na čo slúži.
Zatiaľ sa hrám s Trainerom, takže leukoplast som ešte dnes nepotreboval..🤣🤣

20240622_121814.jpg.jpg
20240622_122125.jpg.jpg
20240622_122409.jpg.jpg
20240622_124520.jpg.jpg
20240622_131036.jpg.jpg
20240622_125240.jpg.jpg

I-I
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/11/2021
Díky moc Ok
I za povedené foto Admire

Ta modrá je dobrá.
Skoro jako ta jejich retro z katalogů.
Ještě mám několik samolepek v té starší modré, kdybys chtěl do sady k trénovacímu Grin

Omluva za malé zmatení z mé strany. Ty prodlužovací "spacery" už na ručkách byly. V balení byly v modré přihrádce nenamontované ty kratší černé.

Gumičky tlumí závažíčka, aby o sebe v ručce necinkala.

Mrkni na Benchmade kanál na YouTube. Pro jistotu vydali několik návodných videí. Stručně popisují, jak s tím vším příslušenstvím nakládat. Za mě povedený rychlo-návod.

To by mě ještě zajímalo, když máš takhle oba při ruce - jak se od sebe liší vyvážením trénovací a ostrý model? Postřehneš nějaký rozdíl? Nebo je to úplně neznatelné, jak by to mělo být?

Jen trénuj. Opakování matka moudrosti a otec sériové výroby Razz

Přeji Ti hbité prsty! Snad Tě to chytne Cool

I-I vložil tyto přílohy:
Duo.jpg.jpg

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Díky, medzičasom už som našiel tie videá, ale prišiel som na to aj sám, to video mi to iba potvrdilo.
Ano, factory setup je s predĺženou rúčkou a tak to aj nechám, páči sa mi to.

Skúsil som dať oba na hranu stola a postupným posúvaním som zistil, že oba padnú v rovnaký moment, takže ťažisko majú prakticky totožné.
Závažia som zatiaľ nepoužil, tak nejak mám pocit, že to funguje jak má.
Alebo sa mi to možno len nechce rozoberať..😁
I-I
Posláno:

Pokročilý
To mi tak nějak bylo jasný. Je to vcelku přímočará záležitost.
Ale pro budoucí čtenáře tohohle vlákna jsem to raději napsal, ať to mají jednodušší.

Ty delší ručky jsou teď v módě. A asi i právoplatně. Mně to vyhovuje v tom, že se pak jednodušeji drží momentum u triků na tom závisejících.

Díky, ale tak laborovat jsi zase nemusel 😅
Stačilo na článku prstu. Podle toho se to asi nejlépe od oka odhaduje.
Aspoň tohle tedy, jak se zdá, v BM zvládli 🧐

Bodejť. Nerozebírat, dokud se po několika měsících náruživého flipování nepovolí závitolep sám od sebe. Máš recht 👍
🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Já mám Necrona na cestě, snad bude do konce týdne.
Vzal jsem provedení Jade, protože se mi moc nezamlouvá úprava čepele Battlewash-finished. Přijde mi taková nevýrazná, ale proti gustu žádný dišputát Happy
Jak dorazí dám do motýlkového vlákna, tam te motele patří Grin
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/21/2021
Chlapi mam prosbu, nevím jestli to sem úplně patří, ale sháním omega pružinky pro můj BM 945, co jsem měl doma už popraskalo, teď mám od BM na celnici balíček ale chtějí za proclení přes 500,- a obsah balíčku jsou dvě pružinky. Tak řeším jestli ho mam vůbec vyzvedávat nebo někde seženu za rozumnější cenu ideálně větší počet ať mam chvíli klid, předem díky za pomoc
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/30/2021
milan.w napsal:
Chlapi mam prosbu, nevím jestli to sem úplně patří, ale sháním omega pružinky pro můj BM 945, co jsem měl doma už popraskalo, teď mám od BM na celnici balíček ale chtějí za proclení přes 500,- a obsah balíčku jsou dvě pružinky. Tak řeším jestli ho mam vůbec vyzvedávat nebo někde seženu za rozumnější cenu ideálně větší počet ať mam chvíli klid, předem díky za pomoc

Mám doma jeden pár originálních z 535 a dva páry aftermarket z Etsy které jsou trochu pevnější než originální. Měly by být stejné jak na 945. BM už tak nesbírám, mám radši Spyderco, tak mám jen Bugout v M4 z SMKW kde jsem je přehodil za aftermarket, klidně je pustím.
I-I
Posláno:

Pokročilý
Posláno:

Štamgast
Zišli sa mi doma dve Seven Ten, tak kým ich tu mám pohromade, dám sem zopár fotiek, jednu som aj vykuchal, tá už u mňa zostáva..Happy

20240717_193842.jpg.jpg
20240717_194044.jpg.jpg
20240717_194126.jpg.jpg
20240717_194218.jpg.jpg
20240717_182859.jpg.jpg
20240717_182754.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
Poslední kus co byl skladem na Knifestock. Tuto kombinaci už nevyrábí...
Jsem si ho nafotit, než bude používaný Laugh

Tygerstyle vložil tyto přílohy:
2024_07_16_0034.jpg.jpg

vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Pred týždňom som nemal ani jeden a dnes
mám dva..Happy 👍

Neviem teda podľa čoho robili tú novinku "Seven Ten", ale podľa tohoto určite nie, starých 710 som zopár mal a nikdy to žiadne vôle nemalo, Seven Ten mi prešli cez ruky tri kusy a škoda reči..

20240808_195758.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/26/2015
Krasavci!

Dagoberd vložil tyto přílohy:
IMG_5756.jpeg.jpg
IMG_5757.jpeg.jpg
IMG_5758.jpeg.jpg

...je to sice dál, ale zato horší cesta.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/25/2013
Nazdar chlapi.Včera som kúpil SuperFreeka a má dosť tuhý chod.Viete mi poradiť čo s tým?Dá sa to nejako riešiť?Nukdy som žiasny BM nerozoberal,nemám s tým skúsenosti.
Posláno:

Štamgast
Nazdar, vezmi si T10 torx, vytoč skrutku čapu, vytlač von čap, vysyp čepeľ a podložky z rúčky.
Podložky budú čierne, zoxidované, môžeš zľahka preleštiť na rovnej ploche, nie moc, len strhnúť patinu.
S kvapkou oleja to potom nasúkaj v opačnom poradí do rúčky, nasaď čap do diery len tak, aby išla nasadiť prvá podložka, druhú podložku si polož na čepeľ a toto celé vlož do rúčky, tak aby si si nepohol tú prvú podložku, potom nejakým špáratkom zrovnaj všetky otvory a zatlač čap, skrutku utiahni aby bol chod čepele aký požaduješ.
Rúčku nerozoberaj, neni to potrebné.
Celé toto je otázka dvoch minút.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/25/2013
Mico1300 ďakujem veľmi pekne za návod.Akurát som to dokončil a behá ako kristus po vode.Diky ešte raz.Ok Ok Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2008
Zdar hoši, kdyby někomu prošlo rukama to nový malý ótéefko Mini Claymore, dejte nějaký postřehy plz.. Zas nevim proč se mi líbí red face Wink
Erleichda..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
Povedlo se mi sehnat ještě na eshopu Presidio II ULTRA v této variantě čepele. Nevím, jestli je BM ještě dělá, dostupné nejsou nikde ale na oficiálních stránkách jsou - ne skladem.

No nůž je to fakt pohodový, pro mě ideální EDC jen škoda že jen S30V, ocenil bych M4 ale tu mají jen verzi pískové v elox hliníku. Magnacut nebo S90V by bylo taky boží Oh No

Tygerstyle vložil tyto přílohy:
IMG20240904124317.jpg.jpg

vratislavindrastudio.cz
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum