ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Sekery Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/13/2013
I kdyby ne, tak Fiskarska jde dobře vybrousit :)
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/31/2022
Bubo Bubo napsal:
I kdyby ne, tak Fiskarska jde dobře vybrousit :)

Bodejť ne, když je z blátaLaugh
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Ale no tak, NoNoNo máš zkušenost??
19 let zpracování dřeva na zimu. Desítky, desítky a zase desítky metrů dřeva. Broušení občas, ale neholí tedy to ne….
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/6/2020
Jardah napsal:
Ale no tak, NoNoNo máš zkušenost??
19 let zpracování dřeva na zimu. Desítky, desítky a zase desítky metrů dřeva. Broušení občas, ale neholí tedy to ne….

Na holení se používá něco jiného ne? A s tím se zase myslim neštípe dřevo…….
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/31/2012
Tady musím na stopro souhlasit s Jardou, to co vydržely fiskarsky při množství dřeva co sem s nimi nadělal nevydržely žádné jiné, aspoň na štylku😀
Přesně nevím, ale kolem 20 let to bude taky co sem je začal používat a od té doby na dřevo už do ruky jiné nebereme ať už otec, já, bratr, tchán, švagr.....
Komu sem ji koupil tak si jen pochvaluje a nikdy nikdo žádnou nezničil ať už sekeru nebo kalač.
Jen kladivo s plastovým štylkem na klíny si každý dokoupili v Lidlu😀 to sem si myslel že pudou k šípku a ono to drží, takže jsem si ho musel taky koupit😀
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
To bláto od Fiskarsu mám ve dvou provedeních. Odvětvovací a štípací. Slouží už dvacet let k plné spokojenosti.
Pak mám další bláto, a sice z Ibachu. Něco od nich nosím v kapse od cca deseti let a taky si nějak nemám proč stěžovat. Plní, co se od něj očekává.
Holt je to o osobních preferencích a to už si každý musí přebrat sám. Akorát nevím, proč bych měl hanět něco, co má (a používá) někdo jiný. Když je s tím spokojený, tak čo mi po tom?
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/31/2021
Za mňa, najlepšie sekery na prípravu dreva sú určite od Fiskars Applause
"nezničiteľná sekera, na večnosť" Cool
O tisíc rokov, ľudia budú Fiskars sekery vyhľadávať ako vzácne artefakty Laugh
Posláno:

Pozorovatel
Tak jo. Omlouvám se zdejším všeználkům, že jsem pohaněl jejich plastový zázrak.Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Hele, z bláta sice jsou, ale jsou laciné, prakticky nezničitelné a dobře se s nima dělá. Neříkám, že bych si nekoupil Gränsfors Bruks, ale za tu bych dal 5t a ještě bych se bál, že si omlátím to dřevěné topůrko.

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
ježour01 napsal:
Tak jo. Omlouvám se zdejším všeználkům, že jsem pohaněl jejich plastový zázrak.Laugh

Nikdo si tady na rozdíl od tebe na všeználka a chytrolína nehraje.
Nikdo tady na rozdíl od tebe nikomu své názory nevnucuje, jen vyjadřuje své názory.
Posláno:

Pozorovatel
Kapol napsal:
ježour01 napsal:

Nikdo si tady na rozdíl od tebe na všeználka a chytrolína nehraje.
Nikdo tady na rozdíl od tebe nikomu své názory nevnucuje, jen vyjadřuje své názory.

Komu jsem co vnucoval? Podle toho cos tady napsal, se cítíš mluvčím většiny?
Nejsi v tom sám, takových je tu víc. Lezu sem málokdy, zpravidla kvůli těmhle reakcím.
Posláno:

Štamgast
Podívej se nejen sem ale na všechny tvé připomínky tady na knife, takových jako ty tu moc není, ale ty stojíš fakt zato.
Starý profil si raděj zrušil už jsi to asi ani nemohl číst sám co si tu kdy napindal za nesmysly.
Moc se tu k takovým tématům nevyjadřuju ale u tebe už to jinak nejde...
Měj se hezky 🙋‍♂️
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
Bláto nebláto... Pokud není ostří úplně zničené, na štípání je to celkem jedno, ne?
Fiskars není žádný zázrak, ale není ani nejhorší. Obrovskou výhodou je plastové topůrko, které vydrží strašné věci a nepotřebuje údržbu. Pokud chcete sekeru používat a nestarat se, je to dobrá volba. Je to taková Mora mezi sekerami.
Osobně dávám přednost dřevěným topůrkům, což je ale při intenzivní práci víceméně spotřební materiál. Jelikož ale nejsem lesák a sekeru mám na polínka do kamen nebo na táborák, je mi to celkem jedno.
Konzervativní sběratel klasických, obyčejných a zastaralých nožů.
Posláno:

Pozorovatel
Kapol napsal:
Podívej se nejen sem ale na všechny tvé připomínky tady na knife, takových jako ty tu moc není, ale ty stojíš fakt zato.
Starý profil si raděj zrušil už jsi to asi ani nemohl číst sám co si tu kdy napindal za nesmysly.
Moc se tu k takovým tématům nevyjadřuju ale u tebe už to jinak nejde...
Měj se hezky 🙋‍♂️

Nezklamal jsi. Jsi ještě větší idiot, než jsem myslel. Máš našlápnuto dosáhnout úrovně zdejší pětky majitelů pravdy naprosto ve všem Ok
Posláno:

Štamgast
Hlupákem si tu ty a spousta spousta lidi to tu vi už hodně dlouho.
Máš tu všude jen dementní připomínky a si ješitný jak málo kdo😀
Zamyslet se nad sebou na to nemáš co😀🤦
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/25/2021
Kdyby si sem ježoure nechodil bylo by nám zde bez tebe líp.
Takového pokrytce tu není.
Kdysi sem chtěl něco vyměnit tak se tohle individum ozvalo, mě se jeho brak, tak jak nabízí všechno tady, nelíbilo ten se tak urazil že není po jeho😀 a pak si tu hraje na svatouška ubožák.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
Už se perou, už se perou, já jsem říkala od začátku, že si ty čumáky rozbijou! Laugh
Posláno:

Štamgast
Tak které kombo sebou?
České, nebo mezinárodní?
Přírodní, nebo plastové?

Kapol vložil tyto přílohy:
IMG20241112091215.jpg.jpg
IMG20241112090431.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/5/2007
Fiskarsky používa celá rodina roky na chate, tak isto aj ja, úplná spokojnosť. Skoro bezúdržbová sekera za dobrú cenu. Tento rok narúbala 4 veľké smreky a nebolo ju treba ani raz brúsiť, až na konci.
Mám aj sekerku Karesuando na triesočky, keď mám čas a chuť robiť opatrne, lebo keď poškodím sekerku za 300 eur, tak to už trošku zabolíHappy
Ale na hrubú prácu vždy len Fiskars, takže to blato môžem len odporučiťHappy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Jedna z neděle… (jedna statná souše borovice)
Po všem co jsme spolu nadělali a společně stráveném času se mi začala i líbit….. je to jak s tou starou kuchařkou po čtvrt roce na mořiLaugh

Jardah vložil tyto přílohy:
IMG_8852.jpeg.jpg
IMG_8854.jpeg.jpg
IMG_8855.jpeg.jpg

K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum