ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brusky TORMEK Možnosti
dub
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 3/15/2010
Nějak mi tam skočil špatný obrázek Happy

dub vložil tyto přílohy:
ks_123_nastavovac_uhlu_nozu_tormek.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/29/2014
A to jsem si myslel, že k Tormeku už nic nepotřebuju Laugh
KS-123 budu muset objednat, dík za tip.
dub
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/15/2010
Už jsem objednal. Jako termín dodání byl uvedený začátek června. Teď na to koukám a posunuli to skoro o měsíc. Nevadí. Žil jsem dosud bez toho, tak si počkám Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/29/2022
Som len ja tak BLBÝ alebo je nás viacej, ktorým "samovystredenie" v prípravku KJ-45 nefunguje? Nie je tuším nôž, ktorý by mi fakt bez problémov vystredilo na prvý pokus. Robím niekde chybu? X-krát som pozeral, ako to na oficiálnom youtube kanále ukazujú a takmer stále mám iný uhol na jednej a iný na druhej strane.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/25/2021
Martin63 napsal:
Som len ja tak BLBÝ alebo je nás viacej, ktorým "samovystredenie" v prípravku KJ-45 nefunguje? Nie je tuším nôž, ktorý by mi fakt bez problémov vystredilo na prvý pokus. Robím niekde chybu? X-krát som pozeral, ako to na oficiálnom youtube kanále ukazujú a takmer stále mám iný uhol na jednej a iný na druhej strane.

funguje to celkom dobre, ale ak sa brusia noze, ktore su hrube, tak to nedokaze poriadne uchopit, aj ked v Tormeku tvrdia nieco ine. ked som to skusal, tak do tych 4mm sa to ako-tak da vystredit. druha vec je, ze vela nozov nie je rovnako vybrusenychv mieste, kde sa cepel zacina zuzovat. myslim tym, ze byvaju zbrusene mierne do jednej strany voci stredovej osi a potom logicky ani fazeta sediet nebude. pokusil som sa to narychlo nacrtnut, tak snad je zrejme, ako som to myslel.

hyperon vložil tyto přílohy:
IMG_20240607_181958.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/11/2021
NAZDAR
potrebujem radu :

Od TORMEKU som kupil nový upynak na nože KJ-45 a nadstavovač uhlov KS-123
potrebujem radu
Doteraz som nadstavoval uhly na nôž tak že. dlžku upnutia noža nadstavim na 139mm a potom prikladám na hrazdu MUSTER kde nadstavím výšku Hrazdy, a brusim aj viacej nožov bez nadstavovania , uhol mám stále nadstavený . Dufam že mi rozumiete bolo to vyobrazené v predchadzajúcich stranách
Pýtam sa nasledovné:
1, pri novom úchyte KJ-45 s nožom treba nadstaviť dlžku 139 alebo netreba
2, nadstavovač uhlov KS-123 , nadstavujem po každom nože

Dakujem za odpoved Peter HUDAK

P.S. mám naviac MUSTER na nadstavovanie navyše , môžem poslať záujemcovi
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/10/2016
Ahoj,

práve prípravok KS 123 zohľadňuje priemer brúsneho kotúča a vzdialenosť upnutia noža.

V úchyte KJ 45 je dosť problém nastaviť presnú vzdialenosť 139 mm. Zatiaľ s prípravkom KS 123 brúsim po jednom noži, možno na niečo prídeme. Neviem či som to napísal zrozumiteľne.

Miro
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/11/2021
OK rozumiem . Nový držiak KJ 45 mám len jeden . stare držiaky mám 6x
tak tiež neviem čo budem robiť . ukaže prax
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/17/2009
Už jste někdo vyzkoušel nový AX-40?

jorix vložil tyto přílohy:
23038_2_ax_40_axe_jig_product_image_web_800x800.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/4/2008
Ahoj, rád bych si k základnímu kotouči pořídil ještě nějaký jemnější, něco kolem grit 1000. Našel jsem v německém eshopu 200 mm kotouč Sun Tiger 800 za 99 euro.
Existuje něco s obdobnou zrnitostí v podobné cenové relaci (nebo levnější)? A dá se něco srovnatelného koupit i u nás (nenašel jsem). Předem díky za případné tipy.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/17/2009
RoKro napsal:
Ahoj, rád bych si k základnímu kotouči pořídil ještě nějaký jemnější, něco kolem grit 1000. Našel jsem v německém eshopu 200 mm kotouč Sun Tiger 800 za 99 euro.
Existuje něco s obdobnou zrnitostí v podobné cenové relaci (nebo levnější)? A dá se něco srovnatelného koupit i u nás (nenašel jsem). Předem díky za případné tipy.

Ahoj, já mám na T4 tento https://www.dictum.com/de/schaerfmittel-fuer-schaerfmaschinen-efc/dictum-japanische-schleifscheibe-koernung-1000-716040?c=370 a jsem spokojený, nicméně koukám, že ho zdražili.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/4/2008
Díky za tip, na fotce vypadá fajnově. Je tedy o 50% dražší, než ten Sun Tiger, ale pořád levnější, než Tormeky.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum