ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Oblečení, obuv, výbava na ven Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/31/2012
Za mě taky Meindl, Lowa boty na veškeré výlety, do lesa, na práci, v létě v zimě, vysoké, nízké...
Na takové to denní městské chození šlapu Altry.
Salomony byly super jen ty cca před 10 lety od té doby sem pár párů taky koupil, ale už to nebylo ono, možná už jsem rozmlsaný šířkou Alter o kterých tvrdí že sice moc nevydrží, ale mě vyhovují a pár let mi už drží...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
Díky za typy, já jsem spokojený s Adidas i Salomon, nevydrží asi tak dlouho jako jiné značky ale šlo mi spíše o s GTX nebo bez, především teď přes rok a na běžné noseni.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/6/2020
Nejlepsi je najit botky co vyhovuji a kdyz to penezenka a konkretni model umozni, koupit jedny s gtx a druhy bez. A nosit podle pocasi Happy
Me se v tech terexech s gtx taky dost paří noha kdyz uz je teplo.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Ještě když jsem pracoval.... měl jsem dvoje boty v práci a obouval je podle počasí, anžto GTX mi vydržel max. 1 rok. Boty OK, ale membrána nefunkční. A že nosím celoročně jen slabé bavlněné ponožky, nohy byly v obojem v cajku.
Zajímavý je, že si značky nepamatuju.........
A ta práce ? Správce obecních lesů. Tedy obecní hajný.......
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/25/2021
Ahoj, chtěl bych se vás zeptat jestli tu někdo máte zkušenosti z kolhotami a bundami od firmy Fjallraven.
Někde vychvalují, jinde zatracují.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2010
[quote=mason]Ahoj, chtěl bych se vás zeptat jestli tu někdo máte zkušenosti z kolhotami a bundami od firmy Fjallraven.
Někde vychvalují, jinde zatracují.[/quote

Zkus člena Hombre72, často tady prodává bundy i kalhoty...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
Ppetr napsal:
Díky za typy, já jsem spokojený s Adidas i Salomon, nevydrží asi tak dlouho jako jiné značky ale šlo mi spíše o s GTX nebo bez, především teď přes rok a na běžné noseni.

Ahoj, pokud to ještě nemáš vyřešené, já mám na běžné chození Adidas bez GTX a Salomon s GTX. Nemůžu říct, že bych poznal nějaký velký rozdíl, teda krom toho, že Salomony promoknou o něco později. Nosím je i v létě místo pohorek a nemám nejmenší problém, naopak jsou to moje oblíbené boty na teplejší část roku. Když je horko, beru si do nich obyč. tenké bavlněné ponožky a pohoda, nohy v suchu.

Jinak z mého pohledu goretex dává smysl v pohorkách. U tenisek je to plus, ale protože se mi do roka stejně někde roztrhnou (a nosím je ještě dlouho potom), je mi to víceméně jedno a vybírám si spíš podle toho, co mi sedí na nohu.
Konzervativní sběratel klasických, obyčejných a zastaralých nožů.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/17/2011
Zdravím. Vie mi niekto odporučiť dobré turistické rukavice? Stačí značku. Hľadám niečo trojsezónne a hlavne odolné. Mal som Mechanixy, vydržali jednu turistiku a jedno sťahovanie, nikdy viac.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/3/2023
Filco napsal:
Zdravím. Vie mi niekto odporučiť dobré turistické rukavice? Stačí značku. Hľadám niečo trojsezónne a hlavne odolné. Mal som Mechanixy, vydržali jednu turistiku a jedno sťahovanie, nikdy viac.

Nevím jestli lze rukavice škatulkovat jako spacáky, podle mě ne, ale všechny mé rukavky + karbonové turistické hole jsou od: Black Diamond.
A maximální spokojenostOk
*click*
BD - Gloves
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
Dobry den prodrela se mi bunda na zadech od batohu da se to nak spravyt je to bunda od 5,11 je semnou vyc nez 7 let mam ji dost rat dekuji za jakou koliv radu hezky den
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/20/2015
Kempovani (hlavne glamping) je teď v Číňe hit. Samozřejmě je potřeba mít na glamping pořádnou výbavu. Batoh 5.11 24L, bushcraft nůž Helle Eggen, nepostradtelný Victorinox Camper. No name ešus a kožené rukavice, repelent a nesmrtelná stříbrná páska.

Wilhelm vložil tyto přílohy:
IMG_9387.jpeg.jpg
IMG_9356.jpeg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/20/2015
brom napsal:
Dobry den prodrela se mi bunda na zadech od batohu da se to nak spravyt je to bunda od 5,11 je semnou vyc nez 7 let mam ji dost rat dekuji za jakou koliv radu hezky den
Myslim, ze proste kup kus cordury a nasij tam nejakou peknou zaplatu :)
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/3/2014
Poradíte mi karimatku? Minulý rok jsem byl po letech pod stanem v Dolomitech v kempu a zjistil jsem, že pěnová karimatka už není pro mé staré kosti. Takže bych poprosil i tip na nějakou pohodlnou nafukovačku nebo samonafukovačku.
1. Neřeším váhu - je to na spaní v kempu, kam dojedu autem. Nebudu jí tahat na zádech, takže si nepotřebuju připlácet za ultralight.
2. Neřeším snadnost nafukování - nafouknu na záčátku a po týdnu vyfouknu.
3. A ať to nestojí majlant, nepotřebuju nutně značkovou Therm a Rest.
4. Pokud se bude nafukovat, prosím doporučte i sadu na opravu (pokud není součástí)
Díky předem všem za pomoc.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/5/2014
já sem si koupil nafukovací od Hannah Float 7,0 která je i širší a spokojenost, má i jednu stranu s protiskluzem
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/16/2021
Mám od Klymit Static V2 a od NEMO Tensor a naprosta spokojenost. Opravná sada je součástí balení.
„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/21/2020
Ahoj. Víc jak rok mám:
Sea to summit Camp Plus Self Inflating
Pod ní si na holou zem dávám Tyvek. Jezdím na ryby a pod širák celý rok. Je mně kus přes pade a nadváhu mám taky slušnou. Vyspím se na ní velice dobře.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/4/2016
jhh65 napsal:
Poradíte mi karimatku? Minulý rok jsem byl po letech pod stanem v Dolomitech v kempu a zjistil jsem, že pěnová karimatka už není pro mé staré kosti. Takže bych poprosil i tip na nějakou pohodlnou nafukovačku nebo samonafukovačku.
1. Neřeším váhu - je to na spaní v kempu, kam dojedu autem. Nebudu jí tahat na zádech, takže si nepotřebuju připlácet za ultralight.
2. Neřeším snadnost nafukování - nafouknu na záčátku a po týdnu vyfouknu.
3. A ať to nestojí majlant, nepotřebuju nutně značkovou Therm a Rest.
4. Pokud se bude nafukovat, prosím doporučte i sadu na opravu (pokud není součástí)
Díky předem všem za pomoc.

ja mam od pinguina 3,8 a taham to celorocne.. v lednu jezdim na tri dny pod sirak a na pohodu .. tahne mi na 5tej krizek a penovka nebo aluminatka uz taky neni nic pro me zada
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/4/2018
Ak neriešiš váhu a objem, tak jednoznačne samonafukovačka a aspoň 7 cm hrúbka. Značka je viacmenej jedno, ja mám už 6 rokov decathlon a spokojnosť. V porovnaní s ľubovoľnou nafukovačkou oveľa lepší tepelný komfort aj pohodlie. Aj odolnosť. Fyziku neodrbeš.

Jediná nevýhoda je objem a hmotnosť, ale to v aute neriešiš.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
Nemáte tip? Manželky syn, 14 let, noha 30cm velikost 48 ?- řešíme turistické boty na podzim, zima, kotníkové. Na túry na skauta s ohledem na to ,že je zmrvi nebo mu vyroste noha Admire . Ceny , pokud už nějaké jsou, tak jsou tak za 4 tis jinak nic není
(Neznám nikoho se 48 nohou a už vůbec ne ve 14ti Grin )
Edit: teď jsem našel zimní kotníkové Prestige, jen teda ta podrážka je taková hnusna

Ppetr vložil tyto přílohy:
60_zimni_prestige.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/7/2011
Ahoj Petře, zkus se obrátit na uživatele Dr.Obek
ten s tím má dle mého mnohé zkušenosti Ok b.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum