ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hejkal von Sovinec Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/26/2011
Krásná kudla! Hodně povedenej ten zamračenej pohled toho ptáka. A jedna věta v tom úvodu se mi fakt hodně líbí, Hejkale. Ale o tom Ti povím, až se uvidíme. Už brzoHappy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
Tanečník. Vždycky štíhlý a elegantní a to i v plné zbroji. Vždycky každou bitevní vřavou protančí, nebo projde jako nůž máslem chcete-li. Drátěná košile ze svinutého drátu, ocel 19 356 a ozdobný průvlek vyvložkovaný bronzem. Celkem 228 mm dlouhý, čepel cca 122 mm.

Prodáno

Hejkal von Sovinec vložil tyto přílohy:
P1220172.JPG.jpg
P1220175.JPG.jpg
P1220177.JPG.jpg
P1220179.JPG.jpg

Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:

Štamgast
Žebro II. Snažím se nedělat 2x stejný nůž, ale výjimku samozřejmě udělám, když se majitel do toho svého zamiluje natolik, že jeho ztráta přináší smutek. Tohle se podařilo vyléčit poměrně snadno. Takže kudla je prostě skoro stejní jako ta původní, která je ztracená. (Asi v nicáku, kam všechny ztracené věci mizí.) Rozměry jsou asi fuk, dřevo nejspíš amarant, ocel 19 356.

Prodáno

P1220186.JPG.jpg
P1220187.JPG.jpg
P1220189.JPG.jpg
P1220190.JPG.jpg
P1220191.JPG.jpg
P1220192.JPG.jpg
P1220195.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/10/2008
Mrknul jsem na tu první a tahle je hezčí Happy
Ovšem osobní cena v podobě ztráty toho prvního je dost vysoká ...
Posláno:

Štamgast
Já si taky myslím, že tenhle je hezčí, tak snad je to adekvátní náplast na tu ztrátu.
Posláno:

Štamgast
Kapcáč klasický. Tyhle tvary mě nepřestávají bavit i když je to zdánlivě pořád dokola. Tuhle jiný sklon, jiný tvar ručky, nebo jiný materiál. Jednou okázalejší, jindy obyčejnější, s bolstry i bez... Zkrátka klasická kudla co se vejde s pouzdrem do kapsy, může viset na opasku, nebo ozdobně ležet na jídelním stole. Ostudu neudělá ani u historického kostýmu. Žádná svačina s ní nebude nudná, na krajíc chleba je dost velká ale zároveň to při 192 mm není žádná mačeta. čepel cca 106 mm, střenky paroh jelena, kování a podložky mosaz, ocel 19 356, průvlek na šňůrku, pochva ze staré žíněnky.

Prodáno

P1220204.JPG.jpg
P1220206.JPG.jpg
P1220209.JPG.jpg
P1220211.JPG.jpg
P1220212.JPG.jpg
P1220215.JPG.jpg
P1220217.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Pěkná kudlička. Taková jemná atmosféra z ní čouhá Happy
Posláno:

Štamgast
Vyhraněný. To tak někdy přijde, že má člověk myšlenku, jak by ta věc měla na konci vypadat, ale pak zapne stroj, vypne svět a nechá se vést tím plynutím věcí. Jen si tak medituje a nechá ruce ať si tvoří co chtějí a sleduje co se to líhne.
Ten stav kdy jsem do práce tak ponořený a nechávám přicházet inspiraci je těžko popsatelný. Jediný způsob jak to se světem můžu sdílet, je ukázat výsledek. Sám někdy bývám na konci překvapený tím co se to povedlo, ale musím říct, že nebývám zklamaný. Tohle je Taková kapesní šavle, trochu tam asi bude vidět tvar kozácké šašky v rukojeti, ale ty hrany jsou asi zase odjinud. Dřívko z hradního buxusu, bronzové bolstry a na čepeli, Nerezové příložky, ocel 19 356. Celkem má 245 mm, čepel 111 mm. Do ciziny bych ho raději nebral. 🙂

Prodáno

P1220228.JPG.jpg
P1220230.JPG.jpg
P1220232.JPG.jpg
P1220233.JPG.jpg
P1220235.JPG.jpg
P1220238.JPG.jpg
P1220240.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
Zdar Hejkalíku, totok je krásný nožík, ten se ti povedl pane mistr!
Posláno:

Štamgast
Díky Vencále, taky mě baví.

Ovčák v drátěné košili. Tak jsem se nechal inspirovat přáním jednoho fanouška a do série dráťáků přibyl tenhle s čepelí ve tvaru ovčí nožky. Celkem má 216 mm, čepel cca 120 mm. Korálek na něm je buxus z hradu Sovince, ocel 19 356 a drátěný oplet podložený kůží. A jelikož fanoušek jest nemajetný, je to jemu jen pro potěchu oka. Sloužit už bude u někoho jiného.

Prodáno

P1220246.JPG.jpg
P1220248.JPG.jpg
P1220251.JPG.jpg
P1220253.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Mazlík. Jo, je hodně podobný tomu předchozímu Kapcáči, ale krom toho, že má míň nýtků, má zásadní rozdíl oporoti tomu minulému - tenhle už je pryč. Nepřestávají mě bavit tyhle menší pevné kudly, co se dají nosit na pásku, v kapse nebo použít v kuchyni. Rozměry nevím, materiály 19 356, paroh, mosaz.

Prodáno

P1220196.JPG.jpg
P1220202.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Dýčka Rybička. Každý kdo byl klukem měl na hraní rybičku. Byl to sice ne moc praktický zavírák, ale dalo se s ní v ruce snít o jiných nožích. Ať už to měl být velký lovecký co měl u sebe Olda Šetrný, nebo nějaká ta zákeřňácká dýka v botě. A právě tu dýku do boty jsem si snad ještě nesplnil. Pořád je v ní schovaná ta klukovská rybička, stejně jako bájný meč krále Artuše... Tuhle dýku prostě chceš nosit v pořádné vysoké botě. Svého šťastného majitele už má a vy ostatní můžete o podobné klidně snít. ... A nebo se vydat za splněním svých snů...

Prodáno

P1220274.JPG.jpg
P1220275.JPG.jpg
P1220276.JPG.jpg
P1220279.JPG.jpg
P1220283.JPG.jpg
P1220284.JPG.jpg
P1220285.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/26/2011
Roztomilá! Moc se mi líbí ten kontrast záštity s ponechanými stopami po kování a vybroušenou čepelí.
Posláno:
Štamgast
Pěkná. Já třeba dýky nemusím, ale tahle je tak nějak nedýkovitá ... jak píše Karel, roztomilá Laugh
Jo, a předchozí kousky jsou taky povedené, jsem se zasekl u Vyhraněného ( s nevyhraněným názorem na celek) a rozjímal, až uteklo spousta vody - a hele Rybka.
Posláno:

Štamgast
Shane. Jo byl to Shane, znáte tu písničku Jak tenhle chlápek štíhlej jako řeholník tenkrát vyčistil ten Augiášův chlív? Potkal jsem ho tenkrát s ranou na boku. Potácel se na své herce podél řeky pryč z městečka. Bylo celkem jasné, že se tam cosi událo. To jsem ještě netušil, že zmizel celej Reedův klan co to tu pěkných pár let okupuje. Ale to je fuk, podstatné v tu chvíli bylo, že s tou ranou na boku by asi fakt daleko nedojel. No a protože jsem tam u řeky měl camp s ohništěm a snažil se tam chytit nějakou rybu k večeři, tak bylo celkem jasný, že ten večer skončil u mě. Blbý bylo, že jsem se chtíc nechtíc musel věnovat válečné chirurgii. No ne že bych to uměl, ale když má chlap na boku díru a uvnitř kus olova, tak je jasný, že by to nejspíš nepřežil. Bylo to stejně hop, nebo trop. Dal mi do ruky svůj parádní bowiák co ho měl ostrej jak břitvu s pěkným dlouhým hrotem, lehl si u mě pod přístřešek a omdlel. Prve jsem ho chtěl křísit, ale pak si říkám, aspoň se nebude cukat. Nařízl jsem mu tu ránu a vyšťoural tu kulku. když jsem mu to polil bourbonem, tak se teda probral a trochu se cukal, ale dal jsem mu dopít zbytek a pak už usnul a spal jak nemluvně. Jel jsem teda zpátky do městečka pro felčara, ale ten mi řek, že teď už nemá co řešit, že chlap buď přežije, nebo skape. Dal mi teda nějakej prášek a mazání a ať ho tam nechám ležet. No fakt se mi chtělo tam tři dny ošetřovat cizího chlápka v co se zmítá v horečkách. Naštěstí se tam aspoň sem tam někdo stavil a dovez deky, nějakej dlabanec a tak. Takže se to vydržet dalo. Když se po třech dnech dal trochu do kupy, tak prej že jede dál. No a nechal mi prej jako dík a na památku tudle kudlu. Tak mám hezkou historku a pěknej pistolnickej nůž.
Ocel 19 356, kalená parciálně, bronzová záštita i hlavice, ručka jelení paroh. Celkem 280 mm, s čepelí 162 mm na svou délku poměrně lehká a subtilní kudla.

Líbí se vám? Chcete ji? Pište si o cenu e-mailem. (Popřípadě pište Ježíškovi.)

K prodeji

P1220289.JPG.jpg
P1220290.JPG.jpg
P1220293.JPG.jpg
P1220294.JPG.jpg
P1220295.JPG.jpg
P1220266.JPG.jpg
P1220268.JPG.jpg
P1220270.JPG.jpg
P1220271.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Líbí. Tak akorát pod stromeček, jak ten bronz pěkně září ... zase jeden kousek, co by chtělo vidět, neb mě tahá za oko stále ta prázdnota rokojeti Laugh Nejtky, řezba ..
Posláno:

Štamgast
Ta ručka má naživo moc hezkou kresbu. Je fakt, že třeba nýtek uprostřed by tomu asi slušel, ale nechtěl jsem oslabovat ten trn. Řezba nebo scrimshaw by to určitě taky mohla posunout jinam.

Shane. Tentokrát s pouzdrem. Pohádku ke kudle máte v předchozím příspěvku. Teď jen pár nových fotek s pochvou, která je čerstvě ušitá ze staré žíněnky a dozdobena leštěným parohem. A pro osvěžení technická data:
Ocel 19 356, kalená parciálně, bronzová záštita i hlavice, ručka jelení paroh. Celkem 280 mm, s čepelí 162 mm na svou délku poměrně lehká a subtilní kudla.
Líbí se vám? Chcete ji? Pište si o cenu mailem(Popřípadě pište Ježíškovi.)

K prodeji / For sale

P1220312.JPG.jpg
P1220315.JPG.jpg
P1220317.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Botičková dýčka Rybička. Otázkou je, kdo dnes chce nosit dýku v botě? Rozhodně ho ale nechceš potkat večer v temné uličce. A kdyby ti náhodou připadalo, že se před tebou uklání, tak radši zdrhej, protože tenhle teploměr nechceš zkoušet ani z rukou lékaře, natož pak padoucha.
S tou mosazí a kostí je to možná trochu pouťovka, velikostí skoro jako hračka, ale asi bych si nechtěl hrát na té ostré straně čepele.
Celkem 200 mm čepel 100 mm. Ocel 19 356.

P1220331.JPG.jpg
P1220333.JPG.jpg
P1220334.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2020
Krása střídá nádheru ...Applause
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum