ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože typu Motýlek Možnosti
I-I
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/11/2021

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Necron Gold Class jsem samozřejmě zaregistroval a musím říct, že můj názor není úplně jednoznačný Neutral .

Nejdřív k ceně.... Shocked
I v základní verzi je to nesmysl, natož pak Gold Class. Myslím, že v Benchmade mají nějakého borce pracujícího pro konkurenci. Jinak si totiž nedokážu vysvětlit tak urputnou snahu o menší prodejnost...

Co je na druhou stranu fajn, je obnovení Gold Class LE u balisongů Ok . Jestli se nepletu, tak Gold Class byly modely 32, 51, 42, 46, ale řada 6x nebo 8x to štěstí neměla.
Je vidět, že si s Gold Class Necronem pohráli trochu víc, než s produkční verzí. Nejen použitými materiály, jak na noži, tak na pouzdru, modrým anodizováním linerů, ale třeba také prodloužením ruček, které je oproti standardní verzi titanové Applause a nemá tak ze zadní strany ty nevzhledný díry...

Nic z výše napsaného však neomlouvá, již zmiňovanou, cenu, která osloví snad pouze skalní fanoušky firmy Benchmade nebo sběratele s neomezeným rozpočtem... Confused
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
I-I
Posláno:

Pokročilý
Pistolový nůž

Údajná limitka jednoho z 1200 kusů ve výstavní krabičce.
Vyrobil KLAAS-GERMANY.
Prodávající ho prý vlastní už přes 30 let.
Poslední veřejná aukce jiného kusu byla 17. 12. 2011 na Speciální Sobotní odpolední aukci (?) v Avondale, AZ 85323, USA.

I-I vložil tyto přílohy:
image_s_1000x700_2.jpeg.jpg
image_s_1000x700_3.jpeg.jpg
image_s_1000x700_4.jpeg
image_s_1000x700.jpeg.jpg

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
To je teda hovadina Laugh
Posláno:

Štamgast
Na nedávno proběhlém Blade Show West v americkém Salt Lake City bylo k vidění několik balisongových novinek. Krom v minulosti již představených a vlastně i očekávaných, jako je Arc Angel od Cold Stell nebo FlyFather II od Protech Knives jsem si všiml v jednom reelu od BladeHQ balisongu od Kizer. Měl by mít titanové ručky a čepel bych tipoval určitě přes 4,5".
Byť Štefan sice upozornil na pokulhávající kvalitu zpracování u Kizer včetně kalení kolem 50 HRC, tak bych se osobně nechal překvapit. Uvidíme tedy, kdy s ním vyjdou na trh, jakou nasadí cenovku a asi nejvíce rozhodující budou uživatelské recenze.

Tomáš vložil tyto přílohy:
IMG_3587.png.jpg
IMG_3589.png.jpg
IMG_3590.png.jpg

"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/15/2016
Tome, díky za postřehy z BS West Happy .Arc Angel bude prosím tě titanová verze?
Posláno:

Štamgast
Ahoj, nevím o tom. Všude, kde se dá dohledat, je ve verzi s ručkami z hliníku. Zajímavý je, že na oficiálních stránkách jsem ho nenašel, ale několik e-shopů (třeba BladeHQ, Lamnia nebo náš CS) ho má již v nabídce "coming soon" Happy
I-I
Posláno:

Pokročilý
Kizer působí nadějně. Čepel taková ve zjednodušeném JK nebo Hansen stylu. Sandwichové ručky působí poplatně dnešní době. To by mohlo mít snad i úspěch. Jen to výsledné zpracování nás ještě může překvapit.

Nejsem si vědom, že by CS někde zmínili cokoliv o titanu na novém AA.

Velikán z Blade West:

I-I vložil tyto přílohy:
oyocz11h6gtd1.jpeg.jpg

🦋💙
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/5/2022
Boker/Poltergeist Works Faction

AdamFF vložil tyto přílohy:
1000026293.jpg.jpg

CUM SPUMIS ORIS
instagram.com/forgottenkustoms
Posláno:

Štamgast
Zatímco US e-shopy již úspěšně naskladňují nový Cold Steel Arc Angel, tak na Lamnii potichu zvedli cenu o 2000,- Kč a dostupnost mají během října 2024, což se s největší pravděpodobností, přesune na listopad 2024.
Český Cold Steel stále drží cenu 4290,- Kč a dočasně nedostupný.

Nicméně níže je video nového modelu. Zpracování vypadá na první pohled povedené, nechme se ale překvapit v reálu. Hlavně mě zajímá jak moc bude náchylný ten "pískovaný" hliník na různé "snails" a jiná poškození.

Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/15/2009
Čau, prosím o radu zda je to originál nebo nějaká tržnice. Díky

dopsler vložil tyto přílohy:
Screenshot_20241103_114936.png.jpg
Screenshot_20241103_115001.png.jpg
Screenshot_20241103_115015.png.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Dlouho tady nebyl pořádný motýl Grin

ron1 vložil tyto přílohy:
20241103_175723.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
dopsler napsal:
Čau, prosím o radu zda je to originál nebo nějaká tržnice. Díky

Ahoj, osobně si netroufám jednoznačně říct. V prvopočátcích takové značení Benchmade měl. I to nýtování původně stálo za prd. Uvidíme, jak se vyjádří ostatní znalci…
Posláno:

Štamgast
ron1 napsal:
Dlouho tady nebyl pořádný motýl Grin

JK Design super…. Ok
Ještě ukaž ty vespod Cool
Posláno:

Štamgast
Jak se pomalu blíží doba vydání Benchmade 82 Laro (mělo by to být již příští týden, přičemž původní termín se posunul cca. o 18 dní), tak se objevuje v předobjednávkách na stále více e-shopech. Prozatím zveřejněné fotky dostatečně představily balisong samotný, ale nově lze vidět i pouzdro, které, jak uvedl I-I, by mělo být z Boltaronu. Z fotky je funkce pouzdra jasně zřetelná. Šroub regulující sevření nože (stejný princip jako na kydexových pistolových pouzdrech) a klip s dostatečně zahnutým koncem, tak aby docházelo k vytažení pouze nože a ne celého pouzdra. Jen čas ukáže, jestli klip není moc úzký a nebude se tedy celé naklánět nebo pootáčet do stran…🤔

IMG_3967.jpeg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Moc hezké pouzdro Applause

Upřímně sám nevím, v čem anebo jak, balisong nosit v kapse, když nemá klip. Mám hodně custom pouzder, znám pár dalších vychytávek, ale prostě nic není ono na EDC. Vlastně i když má klip, tak stejně ten bordel z kapsy, prach, dělají neplechu Angry

Posláno:

Štamgast
Dnes jde do prodeje BM 82 Laro Ok
Musím říct, že z toho mám radost. Benchmade (Pacific Cutlery) je výrobce, který přišel na trh s balisongy tak, jak je známe dnes a proto je fajn, že si balisongy udržel v portfoliu dodnes. A ačkoli nemůže konkurovat ostatním výrobcům, zejména kvalitou zpracování anebo “flipovacími vlastnostimi” (lepší výraz jsem nenašel), tak má na trhu své místo.
Co mě také těší, je přechod na nový typ krabičky. Představen byl u modelu 99 Necron a podle všeho to vypadá, že u 82 Laro tomu nebude jinak. Ty retro potisky mě opravdu baví Applause

IMG_4002.gif.jpg

I-I
Posláno:

Pokročilý
"Flipovatelnost" jistě nebude jeho předností, ale za mě má na trhu své místo.

Jednoho dne se z něj může stát pro hodně lidí balisong, na nějž budou rádi vzpomínat. Podobně jako si dnes někteří postesknou po 51 Morpho nebo 53 Mangus. Určitě pro něj nevznikne tolik modifikací jako pro 51, dost možná žádné, ale o tom 82 Laro není.
Barevných zábavných hraček s všemožnými líbivými parametry je na trhu dost. Cílovkou je pravý opak.

Do Magnacutu se dnešní populární výrobci balisongů zaměřených na "sportovní" stránku věci zbůhdarma pouštět taky ve velkém nebudou. Zatím není tak přímočaré její kalení, jak se ukazuje u mnohých výrobců zavíracích i pevných nožů, a taky se při pádu může oproti S35VN jednodušeji "vyzubit".
Trh je plný S35VN v neposlední řadě i proto, že se s ní jednodušeji pracuje a dá se s ní lépe vydělat na trhu, který krájecí/řezací vlastnosti, natož pak geometrii, notoricky neřeší.

Líbí se mi ponechání velikosti šroubků. T10 čepy a T6 zbytek. Ne, že bych neuvítal T8, ale proč měnit něco co funguje, že? Na 87 jsem s nimi neměl sebemenší problém.
Aspoň to o něco protáhne životnost servisovatelnosti 87 a 85. A kdo ví, třeba to v budoucnu potáhne ještě nějakou chvíli 84 s tanto čepelí mrGreen
Stejně tak očekávám, že zůstanou i ložiska z 85 s bílou umělohmotnou klíckou.

82 Laro vypadá jako solidní záležitost, když trochu odhlédneme od cenové politiky. Nebo před ní rovnou přivřeme obě oči.
Jsem zvědav, jak se nové pouzdro osvědčí v praxi. Nevypadá v něm vůbec špatně. Klip se mi zdá být recyklovaný z jejich SOCP řady, což by mohlo být předzvěstí něčeho povedeného. SOCP klipy jsou z mé krátké zkušenosti, a z online ohlasů, dobře použitelný nadprůměr.
Povrchovku už stihli v době modelu 85 vychytat, takže ani šnečí stopy by nemusely být po nějakém čase používání tohohle pouzdra větším problémem.

I-I vložil tyto přílohy:
1.jpg.jpg
2.jpg.jpg
3.jpg.jpg

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Jj, mám na to v podstatě stejný názor.
Osobně začínám zjišťovat, že dávám daleko větší přednost těmhle tradičním kusům (prostě konzerva Happy ) před moderními super high-end modely.
Takže děkuji Benchmade za BM 82 Laro a doufám, že bude brzy doma Applause
Posláno:

Štamgast
Tady jedno z prvních videí... Happy

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum