ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hejkal von Sovinec Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/10/2008
Líbí se mi. Zprvu, podle textu, jsem si myslel že je malá Laugh
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
Však není velký. :)

Drátěnec. Moc mě baví vracet se ve své tvorbě k jednoduchosti. Očistit téma nože až téměř k pouhé strohé utilitárnosti, ale zároveň mu nechat duši a jedinečnost. Tohle je prostě jen placka železa nabroušená a omotaná drátem (podloženo kůží). Věc, které bych mohl nasekat vagon, ale to by mě nebavilo. Takže úplně stejný nejspíš nepotkáte. Pořád mě na tom nejvíc baví to neustálé hledání nových tvarů a forem...

Celkem 225 mm, čepel od opletu 121 mm Ocel 19 356, drátěná omotávka podložená kůží. Pouzdro na přání.

Prodáno

Hejkal von Sovinec vložil tyto přílohy:
P1220421.JPG.jpg
P1220423.JPG.jpg
P1220424.JPG.jpg
P1220426.JPG.jpg
P1220427.JPG.jpg
P1220429.JPG.jpg

Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2010
Ahoj Hejkale, posílám mail...Happy
Posláno:

Štamgast
Nejasný Jasan. Co na něm není jasné, to je materiál. Našel jsem v dílně zapomenutou kulatinu a mohla by to být obvyklá ocel EZH special (19 356) a nebo EZH stabil (19 191). Po nějakých pokusech a s ohledem na to co ta ocel dělá to bude jedna z těch dvou. Zkrátka chová se moc hezky a nic nebránilo tomu udělat z ní svačinovou kudlu. Na střenky jasan, aby těch nejasností nebylo moc. Nýtky podložit mosazí, ďouru na šňůrku s ozdůbkou, nebo k zavěšení. Celkem 208 mm, čepel 113 mm.

Prodáno

P1220432.JPG.jpg
P1220435.JPG.jpg
P1220436.JPG.jpg
P1220439.JPG.jpg
P1220441.JPG.jpg
P1220443.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Pan Dubový. Pořád mám doma nějaké odřezky co mi zbyly když jsem si nechal udělat náš parádní veliký dubový stůl. A tak mě vždycky těší, když můžu kus toho dřeva dát na ručku nože a pozvat tak někoho dalšího aspoň takhle na dálku posedět u toho stolu. Zatím moc tmavý není, ale časem bude tmavnout až skoro do černa. Celkem má 221 mm, s čepelí 97 mm, výbrus co nejblíž rukojeti a tuhé pero, ocel 19 356 a majitele už má. Každopádně pokračuju v letos nastolené cestě vstříc jednoduchosti.

Prodáno

stažený_soubor__3_.jpg.jpg
stažený_soubor.jpg.jpg
stažený_soubor__1_.jpg.jpg
stažený_soubor__2_.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Nejasný Jasan i Jasný Dub se mi líbí. Obávám se ale, že se v klidném proudu jednoduchosti
zanedlouho objeví peřej, neb Ti to nedá Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Tento jednoduchý sedliacky štýl proste sedí najviac.Ok
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Štamgast
Jojo jo, nějaká peřej neobyčejnosti a složitosti se jistě objeví, to se nebojim. Ale zatím jedu sedlácký styl. :)

Zamyčák. To si takhle sedíme na Silvestra u kamarádů a postěžujeme si, že nám z toho vánočního nádobí chcípla myčka. No a protože prostě máme štěstí, tak nám kamarád nabídl tu starší ze svých dvou myček. Skoro zadarmo, prej: "Prachy za to nechci." Nosit tam po oslavě nového roku flašku, když jsme ani všechno nevypili je asi blbé... No tak dělám, co umím ne? ... a zase je to kudla. 🙂
Pořád se vezu na vlně těch jednoduchých a furt mě to baví. Kus parohu na ručce, ocel 19 356 a pojistka/nepojistka selská. Rozměry nevím, prostě tak akorát na chleba i na špekáček. Vypadá to, že do nového týdne budu po neděli vykračovat s ještě jednou kudlou tohoto stylu. Comming soon!

Vyměněno za myčku

P1220459.JPG.jpg
P1220460.JPG.jpg
P1220463.JPG.jpg
P1220465.JPG.jpg
P1220467.JPG.jpg
P1220469.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Pěknej, móc pěknej ... podržet v ruce, aby jeden viděl, jak pěkně hraje ploška čepele zapadlá v rukojeti ... protože podle fotky to vypadá fakt dobře.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Ten paroh tomu dodá vždy to pravé:Ok
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Štamgast
Sedlák lesní. No jako jo, vím, že v lese se hospodaří jinak než na statku, ale prostě ta kudla má selskou pojistku a paroh je zkrátka v lese sebraný shoz. Pořád se vezu na vlně těch jednoduchých kudel a u tohoto mě nejvíc baví to, jak si člověk když odhodí všechny ty serepetičky, složitosti a ozdůbky může hrát s tím, jak na sebe hezky navazují křivky a linie. Je to stejné, jako u ženské. Krásné šaty jsou sice super, ale stejně nás zajímají ty křivky...
Ocel 19 356, paroh evropského jelena. Celkem má 245 mm, čepel 109 mm, takže žádný drobeček. Chleba zvládne, špek mu chutná a na houby bude taky prima. Prostě nůž jednoduchý, lehký a přitom ne úplně malý. Na toulky lesem a po venkově bude prima.

Prodáno.

P1220471.JPG.jpg
P1220473.JPG.jpg
P1220475.JPG.jpg
P1220477.JPG.jpg
P1220479.JPG.jpg
P1220480.JPG.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/10/2015
Naprosto elegantně jsi Hejkale sloučil svou "Sovineckou" pojistku se selskou. Applause Admire V jednoduchosti je kumšt a krása.Ok
Posláno:

Štamgast
Tak nikdy jsem nezastíral, že ta moje sovinecká právě z téhle selské vychází. Teď jsem se prostě jen na chvilku vrátil k tomu, co jsem dělal kdysi bez sovinecké.

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum