ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/1/2006
Nové vlákno je asi blbost. Nicméně ti ho klidně vyladím. Já jsem Brno a okolí
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/7/2023
Zdravím, našel by se tady někdo (ideálně z okolí Budějc), kdo by mi přebrousil fazetu na Real Steel Metamorph Compact (M390, teoreticky 61 HRC) z pravděpodobných 22° na 15°? Brousím na vodních kamenech k vlastní spokojenosti, ale na tohle si úplně netroufám. Platba buď obyčejně pěnězi, nebo nějaký barter za domácí lihovinu, uzené, dřívka na střenky, dýmkový tabák... Určitě se nějak domluvíme.

PS: Kdyby dotyčný vládl tvrdoměrem, rád si i nechám ověřit, jak jim to v PRC kalí. :D Ale to je jen taková třešnička, určitě né nutnost.

https://www.knivesandtools.com/en/pt/-real-steel-g5-metamorph-compact-titanium-m390-7811t-pocket-knife-ostap-hel-design.htm
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Já jsem asi 20km od Budějc, ale musel bych ten nůž vidět naživo = jestli ho budu schopný upnout do přípravku, apd..

Ještě se taky můžeš zeptat ve vlákně "Budějcká banda" Happy ale moc lidí co se schází v KMP na Husovce, sem už nechodí.

Ideálně by bylo kdybys zašel s nožem až bude další "nožosezení" a tam se to Cool posoudí ....

Chodíme cca jednou měsíčně.
POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:
Začátečník
Díky za odpověď.

Srazy jsem registroval a v KMP toho i něco vypil (ale spíš v prvních letech po založení), jen nevím, jestli bych vaši bandu moc obohatil. Zase až takový nožový fanatik nejsem. :D

Kdyby ti to nevadilo, rád se stavím u tebe i s rizikem, že to nemusí dopadnout. Však 20 km je prd, obzvlášť pokud to bude západním, nebo jižním směrem, ale ani jiné směry nejsou problém. Nebudu lhát, láká mě i možnost nakouknutí do dílny, kdybys nebyl proti.

Asi se případně můžeme přesunout do mail, ať to tu neplevelíme. tharr@seznam.cz
Posláno:
Začátečník
Jen tady chci Hanesovi poděkova za parádní 3P: přístup, práci, pokec.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Není vůbec zač Happy děkovat.

A Wink v sobotu jdeme s nožíčkářema do KMP na pivko ...
POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/2/2005
Vie mi niekto poradiť ako a čím vyvŕtať 4mm diery do zakalenej N690? Už som pár vrtákov zničil a materiál statočne odoláva.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/29/2014
Já používal do kaleného vrtáky ARTU PROFI a fungovaly, jen se vrtané musí něčím podložit, jinak se vrták po provrtání materiálu ničí. Měly by také fungovat Cobaltové - DIN338 R HD HSSCo8, někdy značené Co8%. Určitě jsou tu znalejší s praxí ve vrtání kaleného materiálu, tak snad ještě někdo doplní...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/29/2014
Hodně informací je ve vlákně o vrtání
https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=453&p=15
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum