ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
BLACKLIST - internetových obchodů Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/13/2022
Tomáš napsal:
A co třeba Lamnie?
Posílá z 99% jenom nože. Jde to přes GLS a nevím jak kdo, ale já neměl jediný problém...

Asi 5 objednávek z Lamnie GLS, 1 vratka přes ČP a žádný problém. To samé z Francie DHL.

Ten balík někde být musí. Pochybuju, že si ho někdo z SP odnesl domů. Nejspíš ho mají celníci, když je znám obsah. Nevím, jestli mají povinnost ho vrátit, v případě zakazaného zboží.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
Ještě jeden dotaz.
Těch 6cm čepel je výmysl SP nebo to máte ,,ošetřené" v zákoně na Slovensku?
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/5/2007
Ale nože do 6 cm čepeľ je možné prepravovať, aj skladací nôž s takou čepeľou môže stáť veľa, tak treba podať odvolanie a uviesť, že sa prepravoval nôž s čepeľou do 6 cm. Však tvrdia, že balík je stratený, tak to nemajú potom ako overiť. A ak to overia, znamená to, že balík majú. Rozhodne nenechať tak!
Napríklad môj nôž od majstra Baču s čepeľou do 6 cm stál 400 eur, to nie je problém dosiahnuť veľkú cenu aj pri malých nožoch.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
Mě nejvíc fascinuje škatulkování nožů jako zbraně. Je to pracovní nástroj, jako škrabka na brambory, sekyra, nebo cokoliv dalšího. Ten kdo nůž bere v první řadě jako zbraň, by měl projít nějakou terapií Laugh
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/13/2022
Na terapii jsou adepti Britové, Němci atd...

Vezměte si, kolik Čechů a Slováků si tady přes bazar za ty léta poslalo kudly. Nebo je nakoupilo přes eshop. Tohle je snad první problém. Jak píše výše Laurin, spíše tu něco smrdí...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/5/2013
Pokiaľ posielaš balík do Čiech a chceš ho poistiť musíš napísať čo posielaš,vlastná skúsenosť.
Balík s nožom do cca 500 gramov ma vyšiel s poistením 18 eur.Odvtedy nepoisťujem.
1.Je to drahé
2.Upozorňuješ na hodnotný obsah
3.Pri strate sa pošta chová ako poisťovne
Teda snaží sa zbaviť zodpovednosti.Napríklad si vyžiada faktúru ktorú ja osobne kupujúcemu nevystavujem.Doteraz sa mi všetky balíky objednané či poslané a počas prepravy stratené našli.
Môže to trvať.Zo Švajčiarska kudla objednaná cez eBay a poslaná ich poštou,následne stratená,prišla po vyše mesiaci.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/3/2020
Zdravím Vás,

Chci upozornit na podvodné jednání, nevím do jaké sekce to zařadit, pokud je to špatně tak se omlouvám. Na bazoši jsem si vytvořil inzerát ke koupi nože(victorinox). Pan se ozval že ho má doma, jestli mám zájem? Tak jsme se domluvili ze mu pošlu polovinu platby předem a zbytek v dobirce až dorazí nůž. Jednalo se o 1000kč. Jakmile jsem zaslal peníze pán se neozýva ani zboží nemám. V bance to již řeším a musím skočit i na policii ať s tím šmejdem něco udělají ať se nenapálí další lidé. Omlouvám se ještě jednou jestli je to do špatné sekce, i jiný portál ale může se ukázat i tady a zkoušet.
Podvodné tel. číslo: +420736734047
Podvodné bankovní číslo účtu: 4500295253/6363
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/11/2010
Jen pro informaci, nevím, zdali to tu někdo už neřešil, není to sice obchod, ale depo zásilkovny:

Pozor na Hůry 238, České budějovice, trčí mi tam zásilka, nikdo nic neví, co se děje, a při bližším zkoumání a hledání recenzí.., je jich překvapivě spousta negativních...
Youtube - MONOLITH knives and tools
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/4/2007
Tak to se divím. Já přes Hůry hodně často beru, a zatím jsem neměl jediný problém cca během snad tří let.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/31/2021
Rebel17 napsal:
Zdravím Vás,

Chci upozornit na podvodné jednání, nevím do jaké sekce to zařadit, pokud je to špatně tak se omlouvám. Na bazoši jsem si vytvořil inzerát ke koupi nože(victorinox). Pan se ozval že ho má doma, jestli mám zájem? Tak jsme se domluvili ze mu pošlu polovinu platby předem a zbytek v dobirce až dorazí nůž. Jednalo se o 1000kč. Jakmile jsem zaslal peníze pán se neozýva ani zboží nemám. V bance to již řeším a musím skočit i na policii ať s tím šmejdem něco udělají ať se nenapálí další lidé. Omlouvám se ještě jednou jestli je to do špatné sekce, i jiný portál ale může se ukázat i tady a zkoušet.
Podvodné tel. číslo: +420736734047
Podvodné bankovní číslo účtu: 4500295253/6363

mrkni sem je vás víc už pár měsíců
https://podvodnabazaru.cz/post/show?postId=38

Stalo se mi něco podobného před pár lety, žaloba byla, soud proběhl , ti 3 pitomci měli odškodnit
asi 40lidí co se přihlásilo.
Samozřejmě bohužel nikdo peníze do teď neviďel a nic už se neděje.....leda by jsme se všichni zase domluvili na žalobu.....
Nechci tě odrazovat, je to marnej boj......
Osobně bych už do toho znovu nešel, byla to otrava na rok, papírování a odesílaní na spousty hodin času....
Posláno:

Začátečník
Připojený: 8/23/2021
Nevim, jestli ma nekdo dalsi stejny poznatek, ale napsat to musim.
Je zcela bezne, ze eshop prodava rozbalene/vracene/pouzite zbozi jako nove. Stalo se mi to u nozu, ale hlavne i u elektroniky. Snad nemam jenom ja smulu. Jmenovat nebudu, nema to smysl, delaji to (asi) vsichni... Angry
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/23/2021
awwpaw napsal:
Nevim, jestli ma nekdo dalsi stejny poznatek, ale napsat to musim.
Je zcela bezne, ze eshop prodava rozbalene/vracene/pouzite zbozi jako nove. Stalo se mi to u nozu, ale hlavne i u elektroniky. Snad nemam jenom ja smulu. Jmenovat nebudu, nema to smysl, delaji to (asi) vsichni... Angry

Je to tak. Minimalne 3 eshopy mi poslali pouzite noze a multitooly jako nove. Dokonce ve svitilne multitoolu byla vytecena tuzkovka... 🤮 - nove zbozi v akci.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/14/2020
Bohužel velmi časté x krát se mi to stalo.

Pisu z mobilu, co nema diakritiku, pisu vetsinou z auta, tak prosim prezijte moje preklepy a pravopis, vzdyt nam jde hlavne o kudly.
Jsem primitiv a idiot, co se zajima o noze a vedu kolem toho.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/6/2020
Když se na to podíváme z pohledu prodejce……nevím kdo by to dělal jinak. Zboží vrácené ve 14-ti denní lhůtě je ale podle mého důležité zkontrolovat, zda je skutečně ve stavu ,,nové,,. A protože bych řekl, že na toto spousta prodejců kašle, tak se to pak dozvíme celkem snadno, že už si námi objednané zboží udělalo výlet třeba i k několika zákazníkům před námi. Navíc pokud je k tomu potřeba roztrhnout takovou tu pečetní nálepku přes otevírání krabičky, tak to je vidět na první dobrou. A tak by se to mělo objevit v popisku na eshopu: nové, ale rozbalené(sleva v jednotkách procent). Někteří to uvádí, a to je dobře.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/11/2010
Doplním postřehy a pro info, moji negativní zkušenost se Zásilkovnou, co jsem zde avizoval ohledně Depa Hůry 238,
nakonec vše dobře dopadlo. Jako příjemce - kudla mi cestovala 19 dníLaugh KO
Z Depa Hůry u ČƁ do Svitav, pak prý zpět a nakonec do Prahy, takže ještě dál..., než cílová destinaceLaugh .., ztratila se, a musel se balík identifikovat, takže, rozbalit ho a deklarovat/identifikace, co v něm je. Čili podat reklamační řízení... Řešil jsem to asi 10x telefonáty za celou tu dobu. Ve finále se poštěstilo, jenže ze Zásilkovny - nikdo vám nedá nikam kontakt, na depo, řidiče atd. Prý interní věc. No a poslední třešnička na dortu, na základě plného Zboxu se 3x nedoručovala, posléze jsem to dal přetrasovat a nakonec finále, dobré...Happy
Youtube - MONOLITH knives and tools
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
No to já mám že Zásilkovnou jen pozitivní zkušenosti.
Nikdy od nikud déle než dva dny.
Např. Nitra-Praha 24 hodin.
Takže spokojenost.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
Dnes jsem potkal prodejce " ThebladesmithsCrafts" na etsy.com.
Lehce si "vypůjčil" fotky práce Pavla Strejčka...a 7 kopií jeho nožů už prodal.
Mrkněte na recenze, někdo tam ty kopie i fotil Laugh

Btw. prodejci jsem napsal, inzerát reportnul Etsy, tak uvidíme...

**CLICK ZDE***
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/5/2015
Totoro napsal:
Dnes jsem potkal prodejce " ThebladesmithsCrafts" na etsy.com.
Lehce si "vypůjčil" fotky práce Pavla Strejčka...a 7 kopií jeho nožů už prodal.
Mrkněte na recenze, někdo tam ty kopie i fotil Laugh

Btw. prodejci jsem napsal, inzerát reportnul Etsy, tak uvidíme...

**CLICK ZDE***

Ano je to tak, fotky mi ten člověk nadrzo okopíroval a prodává po tím nějaký jiný produkt. Už jsem to řešil (nahlásil) minulý rok, ale nic se neděje a ani žádná zpětná vazba ze strany etsy. Tak kdyby s tím měl někdo zkušenost, budu rád za info. Je to trošku jaksi problém. DíkyWink
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum