ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Potřebuju poradit Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 7/25/2024
Tak zmena plánu... všetky farby-laky zatvorené do nového roku, ale železiarstvo bolo otvorené. Tak som to na chrapúňa načliapal matným sprejom na disky. Sám som zvedavý, ako sa to bude správať...

Mutus85 vložil tyto přílohy:
IMG_20241230_170539.jpg.jpg
IMG_20241230_170534.jpg.jpg
IMG_20241230_170530.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/25/2021
Zdravím, včera při blbnutí mi spadnul nůž na zem na kameny až dnes jsem si všimnul že rukojeť z G10 je na pár místech ťuknutá.
Dalo by se doma opravit a zahladit stopy nějakým způsobem?
Díky
Posláno:
Pokročilý
Nikdo nechce poradit jak a čím jemně obrousit?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
Mou radu moc neber v potaz, s plasty nedělám. Ale máš-li tam lehký ťukanec a chceš ho přebrousit (nevím, jestli je dobrý nápad, to ať ti řekne někdo jiný), tak si zajdi do nejbližších barev laků a kup si sérii několika zrnitostí šmirglů.

Osobně bych postupoval takhle: Zahladit zrnitostí cca 400. Pokud by nešlo, klidně i 240, ale to už by byl asi musel být velký škrkanec a měníl bys tvar. Takže 400. A pak postupně jemnějšími šmirgly odstranit vrypy předchozího šmirglu. Končit třeba na 1200 (matné), popř. klidně na 2000 (lesklé). Třeba takhle: 400, pak 600, pak 800, pak 1200, pak 2000.

Ale jak říkám, s plasty nedělám, ozývám se, že se nikdo jiný neozval.

Ale třeba na vryp v rohovině či lakovaném dřevu bych to dělal takto. No, normálně nelakované dřevo končím 400, ale předpokládám, že chceš lesklý povrch a plasty budeš mít pod zr 1000 vidět zesvětlání po broušení. asi..
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:
Pokročilý
Díky moc za každou radu, teď sem se někde dočetl o broušení pod vodou ale nevím jestli je to tenhle případ s G10
Mám v trucovně smisk 1000.
Jsou to jen maly ťukanečky spíš jde jen vidět světlejší odstín než opravdový vryp.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Zvaž, jestli Ti to stojí za to, když netrefíš stejný povrch, může to být vidět o dost víc než teď a budeš přebrušovat obě střenky. Šmirgl je dobré navlhčit, aby to nepřášilo, když tak si vezmi aspoň roušku nebo lépe respirátor, z plic už to svinstvo nedostaneš. S jednou hrubostí šmirglu bych asi počkal a koupil pro jistotu i jemnější, u hladké G-10 můžeš skončit i na 3000 Happy .

Ještě - hlavně netlač a když to budeš dělat v ruce, tak celou plochou šmirgluHappy
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2014
Přesně tak vem to lehce smirkem. Asi bude stačit i ta 400, ono není úplně hezky, když jecta G10 lesklá. Jestli je to rovná hrana nebo sražení tak si nalep kousek smirku třeba na dřívko od nanuka a vem to jako by to byl pilník. Ať ty hrany neocumláš jako bonbon 😉 Těžko takhle radit, když nedáš ani fotku. NoNoNo
KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Ev. pod smirek podložku myší..... dělá to pak líp obliny.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2008
Ahoj vespolek !!!
Mám prosbu ohledně životnosti filtrů na celoobličejové masky M3. V jakých časových periodách se vyměňují, resp. kde bych tuto informaci našel. Zkusil jsem googlit, ale nic na mě nevyskočilo...
Díky
Willie
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/28/2017
Záleží jaký. Obyčejný A1, co mám na dřevo, dokud se v tom dá dýchat, to poznáš. Pak mám ještě ABEK1 na sajrajty, tam se uvádí půl roku po rozbalení, ty nepoužívám často, tak nedokážu říct, jestli při intenzivním používání není kratší interval.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
Co se protiprachových filtrů týče (alespoň pokud jde o ty válcové na našroubování s papírovou "harmonikou" uvnitř týče), tak životnost správně dokud se neucpou, tedy už v tom nejde snadno dýchat.

Ale formálně nesprávně ji jde prodloužit fouknutím kompresorem (malý tlak!) zevnitř (pozor, vyletí mrak bordelu). Filtr pak funguje dokud se neprotrhne. Osobně mi vydrží dvakrát dýl než jak rychle se rozpadne guma polomasky samotné. Alespoň zatím. Jsem už na třetí polomasce a právě mám nový druhý pár filtrů. První pár vydržel asi 5 profouknutí kompresorem.

Ale protiprachové jsou jen mechanická zábrana. Takže dokud se neprotrhnou a propouštějí vzduch, je to dobré. U čehokoliv jiného bych dodržoval co je na obalu (s jinými nemám zkušenosti).
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2013
Ahoj. Jdu si zase pro radu. Do jara bych chtěl sehnat skútr. Jelikož mám řidičák jen na auto tak ten výběr je zúžený. Něco do 125 ccm. Nechci nic nového. Cenově max do 50tisic.
Zvažoval jsem nějaké Piaggio. Také se mi líbí Peugeot satelis.
Najde se tu někdo zběhlý kdo by poradil? Děkuji ☺️.
Za nocí nejtmavších na slunce pamatuj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/4/2018
Zeman napsal:
Ahoj. Jdu si zase pro radu. Do jara bych chtěl sehnat skútr. Jelikož mám řidičák jen na auto tak ten výběr je zúžený. Něco do 125 ccm. Nechci nic nového. Cenově max do 50tisic.
Zvažoval jsem nějaké Piaggio. Také se mi líbí Peugeot satelis.
Najde se tu někdo zběhlý kdo by poradil? Děkuji ☺️.

Do 125 ccm máš len 125 ccm, nič menšie by som nebral 😉 A do 50 tis len ojazdené.

Pozrel by som sa po overenej klasike Honda PCX, Yamaha NMAX, prípadne taiwanské Kymco by sa mohlo dať zohnať v danej cene aj novší ročník a s nižším nájazdom.

Prípadne nejaká Čína vzduchom chladená sa možno dá kúpiť aj nová.
Posláno:

Štamgast
Taky jsem to řešil. Nejlepe s timhle omezenim B a 125 vychazi Honda Forza nebo Yamaha Xmax. Do číny bych nešel nový natož jetý. 😞
KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:

Štamgast
Děkuji. Ta Yamaha x max nebo n max se mi dost líbí. Co říkáte ještě na to Piaggio? Má s ním někdo zkušenosti? Italové prý tohle umí. Tak nevím.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Suhlasim s mydlinkaTM .Treba si uvedomit ze ako pri vsetkom tak aj moroku ci skuter treba aj "udrzovat pri zivote" cize dostupnost nahradnych dieliv je velmi podstatna vec pri kupe jazdeneho skutra. A taliani tiez v tomto nevinikaju. Za mna Japonec, v prvom rade to musi bespecne jazdit
Posláno:

Štamgast
Ono zalezi na Tvých rozmerech. 😉 Nebo jestli planujes jizdu ve dvou. Ten Nmax stejne jako PCX je spis pro mensi/lehci jezdce. A hlavně to má i nizsi vykon. Do města asi cajk, ale mimo město potřebuješ co nejvyšší výkon. Duležitý je hlavně kvůli bezpečnosti aby Tě nepředjížděli kamiony.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/4/2018
To máš jak so všetkým 😉 Poraď mi nejaký nôž 😁 Príliš veľa premenných na to, aby sa dalo jednoznačne poradiť. A aj tak nakoniec len z vlastnej skúsenosti.

Mne poradil kamarát elektrický skúter, nechal som sa nahovoriť a bola to najväčšia sprostosť v mojom živote, keď nerátam isté vzťahy 😁 Nakoniec som bol rád, že som ho hlboko hlboko pod cenu predal. A pritom on je spokojný a jemu nadmieru vyhovuje.

Aké trasy chceš jazdiť? Ak len mesto, tak lepší menší, medzi obcami už nestačí.

Treba sa inšpirovať v krajine, kde skútre majú históriu. Najpredávanejšie skútre v Taliansku sú v poradí: Honda, Yamaha, Kymco, Piaggio.

A potom už aký model od ktorej značky. Spomenul som tú Čínu kvôli tomu, že ak začínaš a nevieš ešte presne, čo Ti bude vyhovovať, tak sa dá kúpiť niečo lacné a v záruke a po roku to prípadne predať a kúpiť niečo dlhodobejšie.

Ale v podstate každý Ti poradí Honda/Yamaha a už je len na Tebe, aký model od nich. Ja som nakoniec skončil pri Vespe a neľutujem. Ale ak by som mal voliť rozumom, tak Honda PCX do práce po meste a Yamaha Xmax na okresky.

Len treba rátať s tým, že v danej cenovej hladine kúpiš PCX/NMAX cca 5-10 ročný a Forza/XMAX 10-15 ročný.
Posláno:

Štamgast
Děkuji pánové za rady.. bude sloužit jen do práce zhruba 16 Km denně. Občas nějaká projížďka po okolí rodného Libereckého kraje.Neplánuji jezdit po rušných silnicích. Do jara je celkem ještě daleko tak budu probírat bazary a snad něco kloudného objevím. Každopádně se mi teď alespoň zúžil výběr. Do Číny nepůjdu ale stoprocentně. Takže buďto ta Honda nebo Yamaha.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
+1 pro japonce. Sice to (jak rikaji "labuznici") nebude mit dusi, ale budes vic jezdit nez opravovat ;)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum