ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Potřebuju poradit Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/10/2014
Taky jsem to řešil. Nejlepe s timhle omezenim B a 125 vychazi Honda Forza nebo Yamaha Xmax. Do číny bych nešel nový natož jetý. 😞
KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2013
Děkuji. Ta Yamaha x max nebo n max se mi dost líbí. Co říkáte ještě na to Piaggio? Má s ním někdo zkušenosti? Italové prý tohle umí. Tak nevím.
Za nocí nejtmavších na slunce pamatuj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Suhlasim s mydlinkaTM .Treba si uvedomit ze ako pri vsetkom tak aj moroku ci skuter treba aj "udrzovat pri zivote" cize dostupnost nahradnych dieliv je velmi podstatna vec pri kupe jazdeneho skutra. A taliani tiez v tomto nevinikaju. Za mna Japonec, v prvom rade to musi bespecne jazdit
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2014
Ono zalezi na Tvých rozmerech. 😉 Nebo jestli planujes jizdu ve dvou. Ten Nmax stejne jako PCX je spis pro mensi/lehci jezdce. A hlavně to má i nizsi vykon. Do města asi cajk, ale mimo město potřebuješ co nejvyšší výkon. Duležitý je hlavně kvůli bezpečnosti aby Tě nepředjížděli kamiony.
KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/4/2018
To máš jak so všetkým 😉 Poraď mi nejaký nôž 😁 Príliš veľa premenných na to, aby sa dalo jednoznačne poradiť. A aj tak nakoniec len z vlastnej skúsenosti.

Mne poradil kamarát elektrický skúter, nechal som sa nahovoriť a bola to najväčšia sprostosť v mojom živote, keď nerátam isté vzťahy 😁 Nakoniec som bol rád, že som ho hlboko hlboko pod cenu predal. A pritom on je spokojný a jemu nadmieru vyhovuje.

Aké trasy chceš jazdiť? Ak len mesto, tak lepší menší, medzi obcami už nestačí.

Treba sa inšpirovať v krajine, kde skútre majú históriu. Najpredávanejšie skútre v Taliansku sú v poradí: Honda, Yamaha, Kymco, Piaggio.

A potom už aký model od ktorej značky. Spomenul som tú Čínu kvôli tomu, že ak začínaš a nevieš ešte presne, čo Ti bude vyhovovať, tak sa dá kúpiť niečo lacné a v záruke a po roku to prípadne predať a kúpiť niečo dlhodobejšie.

Ale v podstate každý Ti poradí Honda/Yamaha a už je len na Tebe, aký model od nich. Ja som nakoniec skončil pri Vespe a neľutujem. Ale ak by som mal voliť rozumom, tak Honda PCX do práce po meste a Yamaha Xmax na okresky.

Len treba rátať s tým, že v danej cenovej hladine kúpiš PCX/NMAX cca 5-10 ročný a Forza/XMAX 10-15 ročný.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2013
Děkuji pánové za rady.. bude sloužit jen do práce zhruba 16 Km denně. Občas nějaká projížďka po okolí rodného Libereckého kraje.Neplánuji jezdit po rušných silnicích. Do jara je celkem ještě daleko tak budu probírat bazary a snad něco kloudného objevím. Každopádně se mi teď alespoň zúžil výběr. Do Číny nepůjdu ale stoprocentně. Takže buďto ta Honda nebo Yamaha.
Za nocí nejtmavších na slunce pamatuj
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
+1 pro japonce. Sice to (jak rikaji "labuznici") nebude mit dusi, ale budes vic jezdit nez opravovat ;)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/11/2016
Pridal bych se k tomu, co psal Mydlinka - hrozne zalezi, jak dalece mas konfekcni rozmery :) Vazne nechces jezdit pravidelne na necem, kde se bouchas riditkama do kolen, nebo na tom musi byt shrbenej a bolej Te zada.
Do ted si zive pamatuju, jaky to bylo, kdyz jsem nekolikrat vezl skutr moji zeny do servisu cca 40km...

Odpichnul bych se od pohodli, a pak se drzel osvedcenych japoncu.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/3/2018
Pokud se odkloníš k Italce, podívej se na Aprilia stroje. Ale spíš bych doporučil Japonky:)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/21/2011
Před Vánocemi jsem dělal zákazníkovi nůž..teď mě poslal fotoLaugh že s tím krájel maso a zeleninu...co myslíte??? řekl bych myčka Grin
Jinak v pohodě...donese ho a dám mu ho do gala

palong74 vložil tyto přílohy:
IMG_20250109_WA0000.jpg.jpg

lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
palong74 napsal:
Před Vánocemi jsem dělal zákazníkovi nůž..teď mě poslal fotoLaugh že s tím krájel maso a zeleninu...co myslíte??? řekl bych myčka Grin

Můj ty Tondo kolenatej! To je tedy fotka! Zrovna jsem se rozmýšlel, jestli si mám pustit horor, ale už nemusím...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
Sidney napsal:
[quote=palong74]Před Vánocemi jsem dělal zákazníkovi nůž..teď mě poslal fotoLaugh že s tím krájel maso a zeleninu...co myslíte??? řekl bych myčka Grin

Posrat mu ruce a nepustit 14 dní k vodě.mrGreen
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Ahoj, no teda orezlý je hezky to je pravda)) mi přijde, že na něm nechal něco kovového a mokrého ležet... Je vidět, že ten původní povrch je ,,čerstvý'' je to pak náchylnější na takové vylomeniny. Chtělo by to trošku patiny a pak jsou více zatahlé. Určitě bude zase jako novejOk
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/4/2018
Zeman napsal:
Děkuji pánové za rady.. bude sloužit jen do práce zhruba 16 Km denně. Občas nějaká projížďka po okolí rodného Libereckého kraje.Neplánuji jezdit po rušných silnicích. Do jara je celkem ještě daleko tak budu probírat bazary a snad něco kloudného objevím. Každopádně se mi teď alespoň zúžil výběr. Do Číny nepůjdu ale stoprocentně. Takže buďto ta Honda nebo Yamaha.

Ešte moja posledná štipka k tomuto. Ja keď som si svojho času robil prieskum a strávil večery na rôznych fórach, tak som sa dozvedel "staré pravdy" 😁 Ak motor, tak Honda, ak podvozok, tak Yamaha, ak emócia, tak Talianka.

U mňa nakoniec zvíťazila emócia. Kamarát dlhé roky jazdil na veľkých Yamahách a teraz si kúpil Apriliu (veľkú) a je spokojný 😁 Ako minule povedal: síce z nej občas tečie olej a neviem odkiaľ, ale je to láska.

Takže odhliadnuc od toho, čo Ti tu kto poradíme, aj tak je to nakoniec o tom, čo Ti sadne.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
Poprosím o radu ohledně nití.

Dosud jsem používal lněnou nit Barkonie tex 150, jednovláknovou. Tloušťka nitě je cca 0,9 mm. Pracuje se mi s ní dobře, mají ji u nás v galanterii a mám malé zásoby, ale teď jsem na kutil-florenc.cz našel nejen tuto nit, ale vícevláknové lněné nitě.

Předpokládám správně, ze vícevláknová nit bude pevnější než jednovláknová nit stejné tlouštky?

Dále je pro mě matoucí označení TEX. Definici jsem si přečetl a chápu, ale jak poznám tloušťku nitě? Např. klasická režná TEX 42/3 má tloušťku 0,4 mm, ale chápu-li to správně, tak hmotnost na metr bude skoro stejná (0,8 násobek) jako u té TEX 150, která má víc než dvojnásobnou tloušťku.

Jaká bude tedy tloušťka nitě TEX 105x6? 105x4? 105X3?

Chtěl bych lněnou nit o tloušťce opět cca toho 0,9 mm, ale pro změnu zkusit vícevláknovou, že by byla třeba pevnější.
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/18/2012
Dobrý deň kolegovia,
moje otázky sú smerované predovšetkým na pánov doktorov a starších strelcov potulujúcich sa na tomto fóre.
Obnovujem zbrojný preukaz / Doteraz platný stav B. ochrana a obrana majetku a osoby, D. výkon
práva poľovníctva. Požiadavka na nový ZP skupiny: B.,D.,F
zberateľstvo a muzealne účely/.
Problém je kvalita môjho sluchu. Počujem slabšie a objednal som sa na zmeranie ucha za účelom výroby zdravotnej pomôcky – načúvacieho aparátu.
Moja obvodná lekár mi nehodlá vydať kladný posudok pre obnovu ZP.
Podľa platnej vyhlášky :Vyhláška č. 229/2011 Z. z. Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky o postupe pri posudzovaní zdravotnej spôsobilosti a psychickej spôsobilosti na držanie alebo nosenie strelných zbraní a streliva a o náležitostiach lekárskeho posudku a psychologického posudku
(v znení č. 105/2012 Z. z.)

Citujem : „Ak sú pri posudzovaní zdravotnej spôsobilosti žiadateľa alebo držiteľa zistené kontraindikácie ustanovené v prílohe č. 1 časti II, možno vydať lekársky posudok osvedčujúci jeho zdravotnú spôsobilosť, len ak tieto kontraindikácie žiadateľovi alebo držiteľovi umožňujú držať alebo nosiť strelnú zbraň (ďalej len „zbraň“) a strelivo bez ohrozenia života alebo zdravia svojho alebo iných osôb.“
Moje otázky : Ako posudzuje lekár môžnosť ohrozenia iných osôb pri výkone práva poľovníctva, na základe akých poznatkov ? Som starý skúsený poľovník, on o výkone práva poľovníctva nemá ani šajnu.
Môže mi dať posudok na základe ktorého dostanem ZP len na skupinu F ?
Tu si už ani pri najlepšej fantázii neviem predstaviť zvýšenú mieru ohrozenia seba i okolia. Som duševne v poriadku a mám to aj čierne na bielom.
Pri poruche zraku sa berie do úvahy používanie zdravotnej pomôcky /okuliare , šošovky /. Nemalo by to tak byť aj pri poruchách sluchového aparátu?
Za každý teoretický i praktický poznatok či radu som vopred vďačný.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
mam otazku je to autenticke japonske tanto? ak ano ake obdobie pripadne nejaky detial..

golem84 vložil tyto přílohy:
stara_japonska_samurai_katana_wakizashi_214901078.jpeg.jpg
stara_japonska_samurai_katana_wakizashi_214901080.jpeg.jpg
stara_japonska_samurai_katana_wakizashi_214901083.jpeg.jpg
stara_japonska_samurai_katana_wakizashi_214901087.jpeg.jpg
stara_japonska_samurai_katana_wakizashi_214901089.jpeg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Pozeptej se přímo Surga.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Tady by byli povolanějšími Pavel Bolf nebo Radim Dachs. Samozřejmě nic proti Surgovi.
Můj laický pohled - určitě to je zkrácená dlouhá čepel.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
scout>> ked trafis na iniciativneho (s opravnenim a peciatkou) blbca ,nespravis s tym nic ..Teba tlaci cas lebo musis podat konpletnu ziadost do 30dni pred uplynutim doby ZP. Najrychlejsie je vymena obvodneho lekara, lebo nemyslim si ze slabsi sluch ( a este pri pouziti načúvacieho aparátu) je prekazkou byt drzitelom ZP, to potom vzetci co bez okuliarov nevidia by museli prist o ZP (co je omnoho vecsi problem ked nevidi kam a na co striela).Preto su konpenzacne pomocky pri pouziti ktorych mozes napr. riadit auto ,hoc bez okuliarov nevidis meter predseba Ale ked sa uz pani mudr. vyjadrila pochybujem ze ti ho da. Cize najdi si rychlo ineho lekara
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum