ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/11/2018
Za mě Sleipner jen na pevný nůž.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
Pěknej počin

PatrikD vložil tyto přílohy:
IMG_4314.png.jpg
IMG_4315.png.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Doplním odkaz

https://www.anvknives.com/cs/military/m41-grifus-dlc--micarta-black--kydex-black/

Parádní bojovák a hlavně velitele praporu velmi velmi dobře znám, takže tenhle kousek si asi pořídím, i když bude u mě spíš na výstavku než na nějaký častější používání 🙂
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
Happy

Dudulik vložil tyto přílohy:
IMG_0958.jpeg.jpg

Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/28/2010
Včerejší přírůstek

Porter vložil tyto přílohy:
FullSizeRender.jpeg.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 1/13/2025
Mydlifous napsal:
Já měl v ruce dva pevný. P500 vypadala v pohodě, ale nůž byl tupej hrozně. A Spelter,ten byl šílenej. Střenky neseděly, byly chlupatý,výbrus děsivej, kudla tupá... a ještě mizerný pouzdro. Tu kvalitu mají hlídat sami a ne čekat na zpětnou vazbu.

Ani v roce 2025 se zázrak nekoná. Já sem koupil na konci roku 2024 ANV A100 Ultem BB DLC Elmax - líbil se mi moderní design a volba materialu na komponenty nože. Pusobil na mě originálně a nevšedně, a takový nůž sem hledal. Otvírám balení, koukám na přiloženou kartičku kdo nůž sestavil a kdo nůž kontroloval, a říkám si že tady asi bude vidět česká důslednost a preciznost QC. Poté nastalo ale hrozné zklamání. Hned po prvotním pohledu na ultem, s kterým sem zatím neměl zkušenost, sem si všiml že je jedna střenka prasklá, asi vinou špatné montáže, v bodě kde jí drží šroubek a dělá kolem dokola pavouka. Confused

V tuto chvíli na mě už informační kartička působila dost ironicky, a oba podepsaní pracovníci na ní, mě přesvědčili možná tak o tom že jsou to nejspíš nedůslední neumětelové, co mají tak trochu v pi*i.

Další pro mě poměrně dost znepokojivá věc bylo zjištění, že u tohoto konceptu nože, kde střenky tvoří i celé šasí (tělo) nože, vykazuje utem poměrné velkou pružnost. To mi v ruce nedodávalo pocit důvěry, a rozhodně bych tedy volil radši pořádnou vrstvu G10.(Podle toho tedy míním že je ultem bytelný až o určité tloušťce a nebo jen jako střenka na kovovém šasí nože)

Otvírací stud kterej má uvnitř, dle produktových fotek, desingově hezkej luminiscenční bod, v realu mohl být taky daleko líp zakápnutý, v určité vrstvě epoxidu aby vrstva působila celistvě. IRL byl zakápnutý a přetřený pouze tam kde je vpasovaný do studu, při detilním pohledu to působí zasifleně a lacině. Jako poslední věc bych zmínil že ani čepel v zavřeném stavu nebyla vycentrovaná a byla ustřelená na jednu stranu.

Jako poslední bych zmínil že čepel na můj vkus nebyla tolik ostrá.

Chtěl sem podpořit novej brand na tuzemském trhu, ale bohužel sem tento produkt musel vrátit. Působil ve výsledku lacině a nekvalitně. Nápad vypadá skvěle ale jeho realizace by chtěla dotáhnout k pořádné preciznosti, protože v této cenové relaci se člověk přibližuje ke značkám které vyrábějí o třídu lepší nože.

Nad ANV úplně nelámu hůl, ale doufám že se v budoucnu dočkáme těch Acta. Vzhledem k tomu ale že reaguju na 2 roky starý příspěvek který popisuje obdobnou zkušenost s kvalitou zpracování, jsem možná jen trochu snílek.

Své podněty sem jim poslal.

Bafunak1 vložil tyto přílohy:
IMG_0700.jpeg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum