ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/25/2008
Taky bych se přikláněl k tomu, že OCR (OCr) je ocílka chromová.
Čísla 7,5 a 11 nevím, na průměr mi přijde 7,5mm docela málo, ale kdo ví. Ta hrubost drážkování je zajímavá úvaha. Napadlo mě, že se zkusím poptat, jestli by někdo z mého okolí náhodou neměl nějakou doma, že bych je porovnal. Ale vzhledem ke stáří si to moc nemyslím a pokud ano, určitě by byly dost obroušené. Ta moje taky není úplně nepoužitá, jsou vidět zářezy od nože v rukojeti. Každopádně se na ní ale nebrousilo moc.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
další rybka do akvárka ,a ta jedna je dokonce limitovaná

tolokan vložil tyto přílohy:
rybi_ka.jpg.jpg
rybi_ka1.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/23/2021
tolokan napsal:
další rybka do akvárka ,a ta jedna je dokonce limitovaná

Jsou moc pekne 🐟🐟🐟🥳

PanZKuřete vložil tyto přílohy:
IMG_20250113_123126.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/11/2008
Takze za 12K noz s dierou na naradie, ale bez naradia, zuzlacom dratu a cepelou z tradicnej ocele MiBl (Mikovacke Blato). Uniklo mi nieco?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
O Mikovu se dá říct pozitivního snad jenom to, že mají vážně smysl pro humor Grin.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/6/2014
Jestli se nepletu, tak nám dal Mikov šanci pořídit si nejdražší nůž z oceli 420 na trhu? Admire
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2004
4 calimero, jako je ocel AEB-L tak česká specialita budiž Mi-Bl 😁 to se ti povedlo 👍
"To ale není spravedlivé!" vykřikl zoufale Mort. "Není spravedlnost, jsem jenom já...." odvětil Smrť
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2004
Mně se ten nůž taky dost líbí ale raději bombura..... Tvar podobný a cena velmi příznivá
"To ale není spravedlivé!" vykřikl zoufale Mort. "Není spravedlnost, jsem jenom já...." odvětil Smrť
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Naprosto souhlasím s Krakenem.
Ten nůž nemusí být zas tak špatný, ale ta cena je fakt přemrštěná...

Myslím že kdyby byl levnější tak by se prodával lépe...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/4/2016
je to vlastne strasne smutny.. protoze kraken to rika hezky.. ma to jmeno, ma to tradici..mi drive narozeni k tomu mame dejme tomu nejaky srdcovy vazby.. ale provedeni.. twe.. Beating
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
No náhodou, ja som tento dostal predvčerom za darmo a musím povedať že za tie peniaze ozaj stojí Laugh
Ale bez srandy - rúčka čo farbí, nezmyselné ceny za dneska už nezmyselné materiály, nezmyselné spracovanie - žijú len z nostalgie.. KO

Wotan vložil tyto přílohy:
20250204_165524.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/12/2007
Já si ho pořídil. Líbil se mi, používat ho pravidelně nebudu, stejně jako většinu svých nožů.
Já často nerozumím lidem, kteří říkají, nože nesbírám, mám je na používání, obzvlášť, když jich mají desítky. Docela kacim, ale funkční motorovky mám 2, nikdy by mě nenapadlo mít jich 20, nebo 120. Pak by mi přišlo divné říkat, já pily nesbírám, mám je na používání.

Souhlasím, že použité materiály a zpracování neodpovídají ceně. Mám spoustu historických nožů, u nichž kvalita, natož materiály neodpovídají jejich ceně na trhu. Ve srovnání s moderní produkci zaostávají ve všem a přitom mají desetinasobnou hodnotu.

Pro mě je to čistě sběratelský předmět, kde jsou kritéria vhodná pro nůž na používání nevhodná.

Uvidíme jak to bude dál s cenou, jestli v čase poroste a bude to dobrá investice nebo ne.
To že nože mikov, které jsou určené pro skutečné používání, jsou často pro smich/pláč tesat do kamene. Stejná kritéria pro sbírkové předměty bych ale nepoužíval.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/21/2008
brak- Ok naprostej souhlas…
mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako obvykle…
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/22/2009
Já myslím, že je to celkem jednoduché. V Mikovu už udělali hromadu omezených speciálních edicí Utonu, za které chtěli nesmysl a pak viděli, že se to za ještě víc penez přeprodává na Aukru dál, tak v tom prostě pokračují a asi zkouší, co jim ještě projde. Spousta lidí si to beztak pořídí s vidinou, že na tom časem vydělají. Otázka jak moc je v tuto chvíli trh nasycený.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/11/2008
Ja som to uz pochopil, aj vratane tej ceny, plati sa proste za 100% poctu originalu.

Ten noz musel stat za vyliz uz vtedy ked ho armada nezaviedla. Tak sa teraz nemohli spreneverit tradiciam a urobit ho poriadne, to by predsa potom uz bola ovno replika.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2006
Germanicus 1 Applause díky za super test, i když jsi jen potvrdil, co jsem si sám říkal, že výrobce nožů, který je odešle nenabroušené anebo špatně není pro mě...red face A to neřeším cenu.....NoNoNo
"Tak jako všechny cesty vedou do Říma....někdy i všechny snahy vedou do prdele...."
Luděk
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015
tuloutdoor napsal:
Germanicus 1 Applause díky za super test, i když jsi jen potvrdil, co jsem si sám říkal, že výrobce nožů, který je odešle nenabroušené anebo špatně není pro mě...red face A to neřeším cenu.....NoNoNo

Test dělal Kraken. Cenu bych tedy zrovna řešil, kdo si tohle koupí za 13000,- tak by měl k tomu dostat rovnou certifikát na hlavu Applause Ale chápu sběratele, kteří to potřebovali mít ve sbírce...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Podle hlášek z Mikulek žije Mikov už z jen podstaty a je jen otázkou času, kdy skončí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/21/2008
Miloslav Zítek napsal:
Podle hlášek z Mikulek žije Mikov už z jen podstaty a je jen otázkou času, kdy skončí.

nooo a vvo tom to přece je…počkej až ukončí výrobu a 13k bude na Aukru startovačka…i tak se robí peněži…🫡
mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako obvykle…
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum