ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Benchmade pro denni noseni? Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/30/2017
Mal som oba, aj oranžový plasťák, aj zelený G10 (možno bol hnedý, ale ja vidím zelenú Grin ) a za mňa by ideálna kombinácia bola, keby tento G10 mal čepeľ s dierou ako má ten oranžový.

Mico1300 vložil tyto přílohy:
IMG_20250127_175638.jpg.jpg
IMG_20250127_175720.jpg.jpg
IMG_20250127_175535.jpg.jpg
IMG_20250127_175418.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Jo, je to zelená. Nevím, proč jsem napsal hnědá. A má ten hnědý stejně tlustou čepel? Jinak díra je samozřejmě lepší, než kolík (který se může uvolnit a rádo to kolem rezne). Kdyby neměl CF/Magnacut tu oranžovou čepel, šel bych do něj...
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Kolík hlavne prekáža, diera ničomu nevadí.
Hrúbka čepele je aj tu 2.29mm.
Posláno:

Štamgast
Jj, překáží při řezání a občas i při broušení. Už jsem koukal, že čepel mají všechny stejně tlustou. Mohl bys ho zvážit, prosím? Píšou 60 g, ale moc tomu nevěřím, když ten plastový má 62.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Už ho nemám, ale 82 gramov mal.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/14/2020
Martin Morávek napsal:
Taggedout, aneb v USA konečně pochopili, jak má vypadat řezivá kudla Happy. Konstrukce stejná, jako u Bugoutu, ale je trochu větší a přesně o 10 gramů těžší (62 g). V kapse o něm člověk pořád neví, byť už je to full size folder (čepel 89 mm). A teď to přijde; čepel je tlustá pouze 2.25 mm a nad fazetou má 0.4-0.5 mm, k tomu full flat výbrus...masakr.

Je to řezivější než bugout ?
Sun
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/26/2011
Ten oranžový ano, je broušený na 14 stupňů. Stejný materiál, tloušťku a broušení má i Meatcrafter a ten řeže, že bych se s tím do tvrdších materiálu nepouštěl.. U toho zeleného nic o "select edge" nepisou, tak ten bude mít asi vrcholovej úhel standartní..

Sun vložil tyto přílohy:
IMG_20250128_201607_1.jpg.jpg

Sun
Posláno:
Pozorovatel
Bugout už jsem brousil, ale úhel jsem moc neměnil. Akorát nejsem schopnej to vyfotit pod lampou mobilem..

Sun vložil tyto přílohy:
IMG_20250128_202645_1.jpg.jpg
IMG_20250128_202755_2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
fazzyk napsal:

Výrazně. Moje oba Bugouty mají nad fazetou dvojnásobek a nižší čepel (byť stejně tlustou), takze větší úhel samotného vybrusu. Proč nemůže mít Bugout taky takový výbrus...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/22/2012
BM vedeli urobiť dobré výbrusy aj predtým. Mám BM581 a BM 531 (v podstate predchodca/príbuzný bugoutu) staré cca 10 rokov a nad fazetou majú 0.4-0.45 a 0.35-0.4 mm. Tiež fazety boli krásne lesklé a režú výborne. Bugout ktorý som mal tak 4-5 rokov dozadu mal nad fazetou takmer dvakrát toľko a vyzeral že bol brúsený na max grite tak 100..
Posláno:

Štamgast
Oba si pamatuju, byť jsem je nikdy neměl v ruce. Vždycky jsem si kupoval spíš Spyderka a první BM byl Bugout. Mám ho rád, ale ten vybrus jsem nepochopil...jak píšeš, tlustý a na hrozně hrubý grit.
Sun
Posláno:
Pozorovatel
[quote=Martin Morávek]Taggedout, aneb v USA konečně pochopili, jak má vypadat řezivá kudla Happy/quote]
Zdá se mi to na té poslední fotce, nebo maj oba skoro stejnej úchop (místo na prsty), přesto že je Taggedout delší?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/22/2012
Martin Morávek napsal:
Oba si pamatuju, byť jsem je nikdy neměl v ruce. Vždycky jsem si kupoval spíš Spyderka a první BM byl Bugout. Mám ho rád, ale ten vybrus jsem nepochopil...jak píšeš, tlustý a na hrozně hrubý grit.

Perfektné nože. Zatváracie sériovky často predám keď ma prestanú baviť, tieto mám už fakt dlho. Čepeľ na 531 lieta ako by mala ložiská.
Ten výbrus na bugoute by sa dal odpustiť, keby bol ma nejakom naži na ťažšie použitie, no pri bugoute čaká človek žiletku. Chcel by som skúsiť worksharp verziu z 20CV, či by to nebolo lepšie. No bojím sa že by som bol zase sklamaný.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/4/2018
Martin Morávek napsal:
fazzyk napsal:

Výrazně. Moje oba Bugouty mají nad fazetou dvojnásobek a nižší čepel (byť stejně tlustou), takze větší úhel samotného vybrusu. Proč nemůže mít Bugout taky takový výbrus...

jj, súhlasím. Zmeral som teraz Bugout aj PM2 a oba cca.0.65-0.7 mm. Dĺžka ostria takmer identická a popritom úplne odlišné nože.

kamzik vložil tyto přílohy:
20250202_153905.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Sun napsal:
[quote=Martin Morávek]Taggedout, aneb v USA konečně pochopili, jak má vypadat řezivá kudla Happy/quote]
Zdá se mi to na té poslední fotce, nebo maj oba skoro stejnej úchop (místo na prsty), přesto že je Taggedout delší?

Jj, prostor pro prsty je v podstatě totožný, ale ten Taggedout dokážu chytit přes ten jimping zepředu na záštitě, takže nacpu ruku až těsně k ostří...

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
20250202_094133.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/14/2020
kamzik napsal:
Martin Morávek napsal:
fazzyk napsal:

jj, súhlasím. Zmeral som teraz Bugout aj PM2 a oba cca.0.65-0.7 mm. Dĺžka ostria takmer identická a popritom úplne odlišné nože.

Tak zase bugout ma aspoň tenkou čepel takže mě to tak moc nevadí. Horší kdyby mel nějaké zvěrstvo jako 4mm :D ale nechal bych si líbit nějaký pěkný dutý vybrus :D
Sun
Posláno:
Pozorovatel
Martin Morávek napsal:

Jj, prostor pro prsty je v podstatě totožný, ale ten Taggedout dokážu chytit přes ten jimping zepředu na záštitě, takže nacpu ruku až těsně k ostří...

Díky za fotoHappy
Posláno:

Štamgast
fazzyk napsal:
Tak zase bugout ma aspoň tenkou čepel takže mě to tak moc nevadí. Horší kdyby mel nějaké zvěrstvo jako 4mm :D ale nechal bych si líbit nějaký pěkný dutý vybrus :D

Tloušťka výbrusu nad fazetou ovlivňuje řezivost velmi, takže přesto, že má Bugout stejně tlustou čepel, řeže výrazně hůře...takže to vadí dost...ono když si to nakreslíš, je to docela jasně...

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
fazeta_1.PNG.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/7/2025
Ahoj, prosim dotaz. Dostal jsem od zeny dárkem Bailout a jsem docela rozcarovan z vybrusu ostří. Na kazde dtrane je jinak hluboko. Kdyz se podivate na špičku z čelního pohledu tak je cca o 2mm na jedna strane více do čepele. Setkal jste se s tim nekdo ? Jde to resit ?
Posláno:

Štamgast
Přebrousit Happy.
Uživatelé v tomto tématu
fazzyk, Guest

Přechod na fórum