ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Rick Hinderer XM-18 Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/23/2021
Oznacenie na flipproch :

LuPa7 vložil tyto přílohy:
20250208_170050.jpg.jpg

„Veľkí ľudia diskutujú o ideách, priemerní o udalostiach, a malí o iných ľuďoch.“ — Charles de Gaulle
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
Fatty ma ine rozmery. Standardny XM-18 3,5 ma rovnaku hrubku cepele, rovnaku prilozku, strenku, rovnaky hardware. su rozdiely len v tvare cepele.
Posláno:

Pokročilý
MRBLUE napsal:
Fatty ma ine rozmery. Standardny XM-18 3,5 ma rovnaku hrubku cepele, rovnaku prilozku, strenku, rovnaky hardware. su rozdiely len v tvare cepele.

Aj ked ti dam teraz real foto tak tvrdis ze XM 18 3,5 a XM 18 3,5 SKINNY su rovnake ? Ved sa pozri lepsie ... tvar ako taky ano ... aj celkova dlzka ano .... ale SKINNY je stihlejsi ,odlahcena verzia o cca 30 gramov ...t.j.tensia cepel ,tensia rucka ....a SKINNY HW ti nebude pasovat na klasiku
„Veľkí ľudia diskutujú o ideách, priemerní o udalostiach, a malí o iných ľuďoch.“ — Charles de Gaulle
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/14/2012
,))) tak si to teda zhrnme nech sa tu nemotame dookola stale, vsetky tieto Hinderery su verzia Xm-18-3,5 cepel…. Tvarovo a dlzka cepele su totozne, len ☝️ Skinny je odlahcena verzia , tensi titan a tensia cepel hrubka 3,5mm… Standard hinderer klasicke rozmery, hrubka cepele 4mm …. Fatty verzia je hrubkou titanu ako Standard, len cepel je hruba 4,6mm, ako ma velky Xm-24 ….Hardwear sa kupuje jednotlivo podla verzie , neda sa kombinovat, iba Pivot screew , Nuts screew a g10- popripade titan strenka, medzi Standard a Fatty su rovnake….kazdopadne Hinderer noze su vyborne , u mna teraz Eklipse Wharncliffe a Standard verzie Spanto a Slicer ..

papen vložil tyto přílohy:
IMG_5127.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Tak snad to uz bude pochopene ... Admire
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
Omluvam sa, zle som cital a tym padom nepochopil Sad
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/7/2025
Právě přijel kurýr Happy

jakham vložil tyto přílohy:
IMG_7917.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2014
Gratulace 👍
KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:
Začátečník
Dík Happy Měl jsem kliku a zrovna jsem se díval na web Lamnia a oni zrovna naskladnili.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/13/2022
Taky jsem jeden stihnul. Ještě je na cestě Cool Už dlouho nebyl drop.
Posláno:
Pokročilý
Už mi taky dorazil. Tentokrát jsem vsadil na dopravu UPS, protože GLS to trvá z Lamnie kolem 6 dnů a šlo to přes týden Grin

Ale kudla v pořádku, krásně flipuje, vše jak má být Ok Povšiml jsem si inovace značení "skinny" na flipperu.

Knifelover vložil tyto přílohy:
IMG20250717151424.jpg.jpg
IMG20250717150544.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/7/2008
papen napsal:
,))) tak si to teda zhrnme nech sa tu nemotame dookola stale, vsetky tieto Hinderery su verzia Xm-18-3,5 cepel…. Tvarovo a dlzka cepele su totozne, len ☝️ Skinny je odlahcena verzia , tensi titan a tensia cepel hrubka 3,5mm… Standard hinderer klasicke rozmery, hrubka cepele 4mm …. Fatty verzia je hrubkou titanu ako Standard, len cepel je hruba 4,6mm, ako ma velky Xm-24 ….Hardwear sa kupuje jednotlivo podla verzie , neda sa kombinovat, iba Pivot screew , Nuts screew a g10- popripade titan strenka, medzi Standard a Fatty su rovnake….kazdopadne Hinderer noze su vyborne , u mna teraz Eklipse Wharncliffe a Standard verzie Spanto a Slicer ..

Dobre píšeš, ale fatty ma aj g10 črienku hrubšiu ako štandard 😉
Jednu mám doma 😁
Facebook : MGknives
Instagram : mgknives
Posláno:
Začátečník
Knifelover napsal:
Už mi taky dorazil. Tentokrát jsem vsadil na dopravu UPS, protože GLS to trvá z Lamnie kolem 6 dnů a šlo to přes týden Grin

Ale kudla v pořádku, krásně flipuje, vše jak má být Ok Povšiml jsem si inovace značení "skinny" na flipperu.

Paráda Happy

Já bych si ještě k němu rád pořídil Eklipse - ale ne skinny Happy Přijde mi jako "hračka" ve srovnání se Socomem Elite od Microtechu. Obecně i tvar XM asi nebude pro mě :-/ Mám radši více "tactical" nože a to tvarem více blíží Eklipse.
Posláno:
Pokročilý
Eklipse na Lamnii měli, ale už jsou taky fuč. Má dobrej úchop, sice jsem ho neměl, ale měl jsem ZT0393 a ta padla užasně do ruky. Nebo počkat na standartní XM-18 s čepelí harpoon spanto, ten už celkem takticky vypadá, ale bude krájet hůř než slicer. Kdysi jsem ho měl gen.4.

Knifelover vložil tyto přílohy:
harpoon01.jpg.jpg
harpoon02.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
MiGo#1 napsal:
papen napsal:

Dobre píšeš, ale fatty ma aj g10 črienku hrubšiu ako štandard 😉
Jednu mám doma 😁

Mám ich teraz vedla seba ... crienky by mali byt rovnake pre obidve verzie .... bezna ako aj fatty ... ked pozries na oficial stranky tak to pasuje aj matematicky vid foto ... o hrubku cepele t.j. 0,02 palca sa zvacsila aj hrubka rucky ... ak by bola aj crienka hrubsia ,tak by to nepasovalo

0,185 - 0,165 = 0,02
0,560 - 0,540 = 0,02

20250721_183435.jpg.jpg
20250721_183458.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
The main difference in lockside thickness between the standard XM-18 and the XM-18 "Fatty" is the thickness of the lockside scale (the titanium side of the handle). The standard XM-18 has a lockside thickness of 0.165 inches, while the XM-18 "Fatty" features a thicker 0.185-inch lockside. This added thickness contributes to a more robust feel and potentially greater overall strength.
Here's a more detailed breakdown:
XM-18 (Standard):
Blade Thickness: 0.165 inches, Lockside Thickness: 0.165 inches, Liner Thickness: 0.050 inches, and Overall Handle Thickness: 0.540 inches.
XM-18 "Fatty":
Blade Thickness: 0.185 inches (as seen on the Wharncliffe model), Lockside Thickness: 0.185 inches, Liner Thickness: 0.050 inches, and Overall Handle Thickness: 0.560 inches

Tým pádom je aj g10 hrubšia oproti štandardu .😉

MiGo#1 vložil tyto přílohy:
IMG_4535.jpeg.jpg
IMG_4536.jpeg.jpg
IMG_4537.jpeg.jpg
IMG_4538.jpeg.jpg
IMG_4539.jpeg.jpg
IMG_4540.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Pockame este na support ,co mi napisu ... ak by to malo byt takto ,tak sa pytam ,kde si zakupim fatty crienku ? ... na oficial stranke o takej nepisu .... resp.som nenasiel .... tazko sa to foti ,ale jedna foto na porovnanie ... oba noze su s original crienkou tak ako dosli ... v spodnej casti rovnake velkosti ... vrchna cast je jasna ,ze vpravo je fatty

20250721_214209.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Aj z fotiek na predchádzajúcej strane je jasne, se na tvojom resp na súčasných modeloch fatty je hrubšia iba čepeľ a všetko ostatné je totožné s klasikou.
Možno sa v minulosti robil fatty štýlom, akým sa robí dnes skinny….kde nedali len tensiu čepeľ ale aj lickside…..
Nedáva mi to logiku, keď je skinny komplet tenší, tak fatty by mal byt komplet hrubší, vrátane lockside….stale som žil v tom že to tak je a crienka co mám doma mi to potvrdzovala. Nikdy som po tom nepátral . A teraz zisťujem, že aj info na nete sú rôzne .
Posláno:

Pokročilý
Hinderer support

Screenshot_20250722_224413_Gmail.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Tak se mi podařilo na Lamnii ulovit i classic XM-18, ve verzi co se mi líbí úplně nejvíc... No skinny vedle classic působí v ruce jako hračka no Happy

jakham vložil tyto přílohy:
Sni_mek_obrazovky_2025_09_29_v_12.56.27.png.jpg
Sni_mek_obrazovky_2025_09_29_v_12.56.34.png.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum