ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Benchmade pro denni noseni? Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/28/2010
Vlhký sen páně Morávka 😉😂

Porter vložil tyto přílohy:
FullSizeRender.jpeg.jpg

Sun
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/26/2011
Já si o tom dovolím pochybovat.
Dle popisu výrobce usuzuji že oranžový (15535) a zelený (15536) jsou dost odlišné nože.
15535 je původně pro lovce na zpracování úlovku. Má "select edge", tedy ztenčeny výbrus a broušený na 14stupnu, 28 vrcholových.
15536 je verze optimalizovaná pro edc. Tipují že tloušťka na fazetou a vrcholovej úhel budou jak ostatní Blue class Benchmady.
Kdyby dělali výbrusy japonskejch kuchyňku na všechny americký edc, byl by internet plnej fotek vylamanejch ostří a rečí o mizerný kvalitě predrazenejch hraček..
Jestli máte někdo přístup k oboum verzím, budu rád když se podelite o reálné pozorováníHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Taky mě to napadlo, čepele jsou tlusté stejně, tak nám ho nad fazetou prosím změř.
Vlhký sen by byl CF/Magnacut, ale bez té hrozné oranžové povrchovky a pořádně zakalený (64-5 HRC). Tenhle v G10 by se mi líbil, kdyby by měl díru, jako modely pod a nad. Ale jestli nemá select edge, je to jenom další nezajímavý BM Happy.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/14/2023
jakham napsal:
Ahoj, prosim dotaz. Dostal jsem od zeny dárkem Bailout a jsem docela rozcarovan z vybrusu ostří. Na kazde dtrane je jinak hluboko. Kdyz se podivate na špičku z čelního pohledu tak je cca o 2mm na jedna strane více do čepele. Setkal jste se s tim nekdo ? Jde to resit ?

Tak nějak mě to nepřekvapuje. Na fotce vlevo je "prémiový" bugout bk4.

vojtechposmourny vložil tyto přílohy:
IMG_1622.jpeg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/17/2022
niekde som videl mozno aj tu vo vlakne ale uz davnejsie porovnanie a oranzovy bol naozaj vyrazne tensi vo vybruse cepele.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/14/2023
Sun napsal:
Já si o tom dovolím pochybovat.
Dle popisu výrobce usuzuji že oranžový (15535) a zelený (15536) jsou dost odlišné nože.
15535 je původně pro lovce na zpracování úlovku. Má "select edge", tedy ztenčeny výbrus a broušený na 14stupnu, 28 vrcholových.
15536 je verze optimalizovaná pro edc. Tipují že tloušťka na fazetou a vrcholovej úhel budou jak ostatní Blue class Benchmady.
Kdyby dělali výbrusy japonskejch kuchyňku na všechny americký edc, byl by internet plnej fotek vylamanejch ostří a rečí o mizerný kvalitě predrazenejch hraček..
Jestli máte někdo přístup k oboum verzím, budu rád když se podelite o reálné pozorováníHappy

Tady v recenzi na knife center píše,že je to stejný.
My new favorite knife
Sharpest and best edge I've ever gotten from factory. Their select edge is really top notch. And it's already 17° so I don't have to reprofile. Good hardness for s45vn. Blade is so thin and spicy. Like a bugout only bigger and a better blade shape. Also I don't love grivory but this G10 is great and the orange back spacer is nice. It's got that crooked river blade shape but it's right in between the regular and mini crooked river sizes.
Jinak u mini verze tohohle taggedautu už bm na svých stránkách select edge uvádí.
Sun
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/26/2011
Z toho jsem trochu zmatený.. Dotyčny píše že: je tam 17 stupňů (benchmade uvádí 14) a je to táák tenký ... Jak bugout... Oh No
Asi bych počkal na nějakého zdejšího člena s šuplerou, případně touhou měřit úhly fazety.
A ano, dočetl jsem se že g10tkovy mini má "select edge". To mě překvapilo, myslel jsem že to dělaj jen u 154cm. Tak jsem zvedavHappy
Posláno:
Začátečník
tak nasiel som fotku co som stiahol ak si dobre pamatam niekde tu vo vlakne uz davnejsie a kde je vidiet ten rozdiel, ak je to naozaj tak tak ten vybrus je diametralne iny

David28 vložil tyto přílohy:
IMG_3653.png.jpg

Posláno:
Začátečník
podla vsetkeho je to porovnanie prave cpm154 a s45ky
Posláno:

Štamgast
Čepel je tlustá stejne, ale ta G10 verze nemá FFG, jenom FG do cca 3/4 výšky čepele. Už to bude dost rozdíl. Ale pokud to má nad fazetou 0.5 mm, bude to pořád fajn kudla. Tak kdo ho má, kdo nám to změří Happy?
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/7/2025
Začalo to nevině v polovině ledna - potřebuji lehký nůž na vojenský výcvik... V pondělí to skončilo takhle Happy

jakham vložil tyto přílohy:
image_67202817.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
Bailout je super, odkroutili jsme spolu pul roku v Litvě a vypadá to, že pojede zase Ok
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/7/2025
První byl Bailout Grivory... Pecka, mega spokojenost... Bugout čistě zvědavost - nic moc celkový dojem. Adamas zatím nevyzkoušen. Bailout v hliníku je teď poslední koupě a je to čistá radost Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/30/2011
..

samael vložil tyto přílohy:
20250220_110947.jpg.jpg
20250220_110854.jpg.jpg
20250220_110838.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
.

20250220_110936.jpg.jpg
20250220_111610.jpg.jpg
20250220_111258.jpg.jpg
20250220_111711.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
.

20250220_111631.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
A co chceš těmi fotkami říct?
Th
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/21/2005
Asi chce poradit jak z toho vyškrábat taveňák, až si s tím namaže chleba..Grin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Th napsal:
Asi chce poradit jak z toho vyškrábat taveňák, až si s tím namaže chleba..Grin

Asi Grin iný význam to asi nemá.
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Štamgast
To je docela pěkná kudla, ale kombinace CF a G10 na ručce nebude nikdy vypadat dobře. Buď komplet jedno, nebo druhé. Případně doplnit kovovým bolestem. A smysl těch kapes na čepeli mi uniká...možná to má snížit tření v řezaném materiálu...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum