ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Mat Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/21/2012
Ten pes nebude úplně OK, když tohle udělá po tolika letech soužití. Co je to za rasu?
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
gravedigger napsal:
Ten pes nebude úplně OK, když tohle udělá po tolika letech soužití. Co je to za rasu?

Border kolie/ labrador.

Muscatel - teď nastane tvrdá selekce. Ale ona i před námi jednou sejmula Báru jako 2 měsíční kotě, uprostřed obýváku. Ale to jsem byl 2 m od ní, takže zákrok byl ve zlomku vteřiny. Jinak ano, evidentně tohle i po tolika letech co spolu vyrůstali začíná být problém s fatálními dopady.
No nic, přestal jsem věřit na soužití těchto dvou druhů.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/12/2013
Já na to soužití nikdy nevěřil. Žena občas navrhovala psa,ale já to odmítl, protože máme kočky a mám je prostě raději.Toho konfliktu bych se obával. Zvlášť co jsem viděl, jak dopadla Clea.A zaútočit pes na mýho starýho kocoura, kterej se mnou prošel 16 let,bez jedinýho zaváhání ho utratím.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Mydlifous> OT
U nasich spolu souziji (nebo alespon pripadne konflikty byly bez nasledku, vetsinu casu je nikdo nehlida).
Kocka je "naplava" (jednoho dne se jako kote proste nastehovala do baraku), pes shetlie (trochu srabik, uznavam) prisel az po kocce jako odrostlejsi stene (ale ani s predchozim problemy nebyly).

Ale samozrejme bych si to netroufl aplikovat na jiny "par", treba bratranec ma dva lovecke psy, takze tam, kdo z kocek opusti bezpeci vysek a nezachrani se vcasnym utekem zpatky na pudu, zed,..., skoncil... Ale jsou to kocky "pudni" ne "obyvakove", takze to nikdo moc neresi.
Mat
Posláno:

Štamgast
No jo no….teď je důležitý aby celou snahu neposrala infekce v kosti, která tam od psích zubů žel je. No a budoucnost je jasná. Jediný incident ze strany psa a jde a bude mi jedno jak. Po Elie, pokud vůbec něco, tak max čivavu do stejné váhové kategorie jako kočky, ale myslím si, že na dalšího psa už nekývnu.
Kočky mám celý život a jsou pro mě vším. A tohle jsou prostě průsery který nejsem ochoten akceptovat
Mat
Posláno:

Štamgast
Dám sem jednu úpravu na přání.
Skoro bych se za to mohl pochválit, protože výsledek je za mě opravdu bez výhrad.
Majiteli neseděl klip, stane se.
Možnost byli nové střenky které ale finančně jsou kde jsou, nebo toto.

Mat vložil tyto přílohy:
99A12366_DBAB_4A59_A8BD_2321309AF5EE.jpeg.jpg
D8EFC36B_BA8D_4808_AD18_76C73CFDB0B7.jpeg.jpg
D96ADC06_0226_452A_B661_229F613EE4B4.jpeg.jpg
A1C977F4_3421_40FC_9D9E_D2092258D808.jpeg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/12/2013
Super práce Applause Uko Ješita by se divil Shocked
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
My měli dva jorkšíry a když menšímu byl cca rok, pořídili jsme na zahradu německého ovčáka, štěně. S jorkšírama fungoval cca 9 let, byl vycvičený, nikoho nenapadal, s malýma běhali odmala všude spolu, v létě všichni na zahradě ... jen měla tendenci hlídat naše , v té době, malé dcery a nikdy nebyl problém. Po cca deseti letech jsme jednou našli jorkšíra na zahradě KO.
Veterinář tenkrát říkal, jestli jim tam někdo nehodil nějaký žrádlo a měli tendenci se servat, že mohl malýho neúmyslně chytit, a i malý nešikovný kousnutí od tak velkýho psa vs 3kg jorkšír bylo prostě fatální. Rozdejchával jsem to ale dlouho....tu nasranost a to že nevim co se stalo...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Petře, četl jsem velmi poučnou knihu od chlapíka ( jméno si nepamatuji) co se věnoval výchově problematických psů (páníčků).
Psal, že nejdůležitější je výběr pes/fena. Ještě před plemenem, když prý máš psa máš pokud neonemocní jednoho psa celý život. Když máš fenu, máš díky jejímu cyklu smečku.

Popisoval případ, kdy dvě rodiny se přátelily a měly psa Yorka a druzí fenu, dokonce snad borderku, už si to nepamatuji. Kamarádi od štěněte, jednou přišli na návštěvu, pes vběhl do prostoru a fena ho během chvíle zlikvidovala, poprask, emoce atd. Chtěli ji utratit, ještě před tím ho vzali na konzultaci a on zjistil, že fena měla falešnou březost. Čistila prostor pro budoucí štěňátka a psa vyhodnotila jako nebezpečí které zlikvidovala…
Jarda
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/11/2009
Jak říkáš. Dvě pudlice, postelový mazlíci, který spolu žily v bytě dlouhý roky, ho jednou vymalovaly krví. Obě přežily, ale potrhaly se fest. Pak byl už navždy klid, nikdy se to nezopakovalo. Holt nevyzpytatelný ženský Happy Proto dycky pes! Grin Mate, ať to dobře dopadne, držím palce.
Za všechno si můžu sám
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
vakovlk napsal:
Holt nevyzpytatelný ženský Happy Proto dycky pes! Grin Mate, ať to dobře dopadne, držím palce.

Musím říct, že dodnes lituju, že ty zhruba dvě stránky, kde borec líčil rozdíl v soužití s čubou kontra pes byly naprosto úchvatný… dodnes mne mrzí, že jsem si to neofotil. Mám pocit, že taková knížka by asi dnes už nevyšla, ta podobnost s lidmi byla neuvěřitelná 🙃🤔
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/17/2007
Ach ty zvířata, vždycky mě mrzí když trpí Cry tak ať se brzy uzdraví a jsou všichni v pohodě....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/9/2012
Applause

Mazzi vložil tyto přílohy:
IMG_20230520_104224.jpg.jpg

“We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.”
---> Knife is life
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Je to sice o nožích, ale i psi se vejdou. Za svůj život jsem měl 3x 2 čuby najednou. A nikdy nic. V 1. případě byla jedna erdel a to by menší nerozdejchala. . pár zas kokřice - klidně žraly z jedný misky. No a nakonec zbylá kokřice a AS - ta sice od štěněte, ale brzy starou, slepou a chromou kokřici přerostla. A o5 vše v cajku.
Tak si vyberte.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/9/2012
...Tak i ten druhý Admire

Mazzi vložil tyto přílohy:
IMG_20230520_204359.jpg.jpg

“We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.”
---> Knife is life
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Převlečenej Mates.
Mam už ho víc jak pět let,tak jsme se s Matem domluvili na výměně střenek.Původní tmavé dřevo nahradil světlejším a nůž celkově doladil.
Děkuji Martine👍🏻

Gero vložil tyto přílohy:
20240609_122059.jpg.jpg
20240609_122113.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Tady původní vohoz..

Screenshot_20240610_215922_Samsung_Internet.jpg.jpg
Screenshot_20240610_215939_Samsung_Internet.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
Z mého pohledu je původní hezčí, nebo je ten nový vohoz hůř nafocený.
Posláno:

Štamgast
Je to tak,chce to vidět v realu.Ten satinwood je nádherně mněňavej,to fotka nezachytí.

20240615_201824.jpg.jpg
20240615_202153.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/9/2025
Já Martin Hlinák odstupuji od vzájemné dohody, která byla uzavřena dne 3.5.2006 při mé registraci osobního účtu na knife.cz. Důvodem odstoupení je ukončení provozu výše uvedeného poskytovatele Knife.cz zastoupeném p. Pokorným ke dni 15.4. 2025. Vzhledem k tomu, že v obchodních podmínkách i v prohlášení o soukromí jsem všechny podmínky odsouhlasil pouze pro výše uvedeného poskytovatele touto událostí moje souhlasy končí a není možné s mým vložený obsahem dále obchodovat či ho bez mého souhlasu převádět na jiné poskytovatele a šířit je dále. To samé platí i pro moje osobní údaje, které jsou s účtem svázány. V jiném případě budu nucen vůči vám podniknout další právní kroky.

S pozdravem Martin Hlinák - Mat

PS: stejné znění jsem si dovolil poslat na oficiální kontaktní email uvedený zde na knife.cz
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum