ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože - zákony - cestování IV. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 6/12/2007
Výlet do Německa znamenal odnožnění/odsekyrnění auta a mých kalhot.
Tohle by mi udělalo velké problémy.

brak vložil tyto přílohy:
20241208_114957.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/31/2021
brak napsal:
Výlet do Německa znamenal odnožnění/odsekyrnění auta a mých kalhot.
Tohle by mi udělalo velké problémy.

Surprised Tak za toto v Nemecku v lepšom prípade doživotie... Laugh Laugh Laugh
Surprised A v tom horšom prípade poprava... Laugh Laugh Laugh
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/5/2024
To Gruzinsko ma prekvapuje, tam ma kinzal skoro kazdy... Inak len prakticka skusenost: Spanielsko, rychlovlak, pri vstupnej kontrole (ako na letisku) nepresiel Opinel 07.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/4/2018
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Len aby to po dnešku nezačali riešiť aj u nás...

Ja som tam nože mal- nekontrolovali,ale nie viditeľne a voľne.
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/4/2018
Ešte pred rokom neplatili skoro žiadne obmedzenia. Teraz prijali, ale s toľkými výnimkami, že de facto si skoro všetko vieš odôvodniť... Kým máš správnu farbu pleti 😂

https://www.morgenpost.de/politik/article407132140/messer-oesterreich-hat-bereits-ein-messerverbot-das-hat-es-gebracht.html
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/8/2007
Ahoj, jak to je na Kanárech, prosím? Platí to co pro Španělsko, tedy v batohu zavírák do 10 cm, a raději ne onehand?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
Prosím vás lidi ze Sovenska, máte na Slovensku na nože aktuálně teď nějaké restrikce? Podle toho c jsem kde dohledal, tak by to mělo být stejné jako u nás, ale našel jsem zmínku o přestupkovém zákoně že: "Přestupku se dopustí ten, kdo na veřejně přístupných místech nosí chladné zbraně, především pak dýky, bodáky, šavle a jiné předměty, kterých by mohlo být užito k násilí či k hrozbě násilí."
Tak teď nevím, jak si to vykládat. Známý, cizinec s trvalým pobytem v ČR, byl nedávno na Slovensku policajtem okraden o nůž a to s ním rozhodně nikde nemával, měl ho jen v autě. Nějaká šacovačka při rutinní silniční kontrole. Tak mě zajímá jak teda?
Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
Tak to sa nechal hlúpo okradnúť. Ak teda hovoril pravdu. Z auta mu nemohol policajt vziať žiadnu chladnú zbraň a ak mu ju aj zabavil (o čom silno pochybuejm), mal mu na to vystaviť potvrdenie. To o čom píšeš, to je napríklad, keď ťa s nožom čapnú na rizikovom futbalovom zápase, to ale platí aj pre boxer, pytorechniku, slzáky ... . U nás sa za zbraň považje len zbraň strelná (pištoľ a podobne) a potom podľa iného zákona všetko čo môže zintenzívniť útok. Každopádne nie sme v Nemecku, aby ti policajt pri bežnej cestnej kontrole vzal z auta nôž. To je blbosť.
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/20/2020
Nosím nôž (zatvarak) stále a všetko v pohode ako piše Križ o na nejaký futbal ,hokej nie.
Môj pôvodný účet bol Peto5 a nehanbím sa za to...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
No já jsem mu tvrdil totéž protože u nás by to bylo stejné. Nicméně on jako cizinec na Slovensku místní zákony nezná, tak se s policajtem nehádal, sklapl uši a byl rád, že může jet. Nicméně slíbil jsem mu, že to ještě ověřím, jestli u vás neproběhla nějaká změna, nebo tak něco. Díky Križo takhle mi to asi stačí. ( Na policajta co si bude honit triko na cizinci může narazit i u nás, ale stávat by se to nemělo.) A ano, veřejná shromáždění jako fotbal, nebo demonstrace mají i u nás omezení a je to myslím v pořádku. (A nebyl to ten případ.)
Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/28/2021
Prosím o radu, změnilo se něco ohledně Chorvatska?
Pojedu tam služebně asi na týden, co s sebou? Raději jen zavírák, nebo vůbec nic? Jsem zvyklý si brát s sebou jeden pevný, větší a menší zavírák.

Děkuji moc
Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
Zdeník napsal:
Pojedu tam služebně asi na týden, co s sebou? Raději jen zavírák, nebo vůbec nic? Jsem zvyklý si brát s sebou jeden pevný, větší a menší zavírák.

Děkuji moc

já ti ohledně zákona neporadím, ale minulý rok jsem u sebe měl OTF od microtechu a nikde jsem s nim nešermoval tak nebyl důvod se nějak bát.... na pohodu....
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
Zdeník napsal:

Děkuji moc

Pokud mohu doporučit, když nevím, vezmu si malý švýcarák nebo nic. Tuhle radu jsme četl i na zahraničních fórech, např. od cestovatelů z USA, když vyráží do Evropy a nejsou si jistí místními zákony.

Na 99% tě nikdo kontrolovat nebude, ale pokud ano, švýcarák vysvětlíš spíš, než pevný nůž nebo velký zavírák (případně zabavení švýcaráku zas tak nebolí). Zákon nezákon, stejně je to pak na libovůli místního šerifa a hádej se v cizí zemi o cizích zákonech v cizím jazyce. Ostatně pokud neletíš letadlem, stejně pojedeš přes další země a např. v Rakousku a Slovinsku to mají dost přísné.

WuDan napsal:

já ti ohledně zákona neporadím, ale minulý rok jsem u sebe měl OTF od microtechu a nikde jsem s nim nešermoval tak nebyl důvod se nějak bát.... na pohodu....

Kdysi jsem byl v Německu s kudlou jako kráva, protože jsem byl osmnáctiletý idiot a ani mě nenapadlo, že mají jiné zákony. Nikdo mě nekontroloval, tak to prošlo hladce. To ovšem neznamená, že by mi to prošlo i podruhé.
Konzervativní sběratel klasických, obyčejných a zastaralých nožů.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/28/2021
Asi to tak udělám, vezmu jeden malý a vnitřně budu trpět z nedostatku... Confused
Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum