ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Spyderco II. Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 6/1/2025
Zdravím všechny, pročítal jsem si zdejší vlákno o Spyderco ve snaze dobrat se k modelu, který by mi mohl vyhovovat... zatím můj 3. pavouček. 1. jsem věnoval bráchovi, 2. mi patrně vyklouzl z kapsy v autobusu Neutral , je čas pořídit 3. Došel jsem k závěru, že Tenacious by mi mohl vyhovovat. Vybírám mezi CPM-S35VN a CPM-M4. Má někdo zkušenosti, může porovnat tyto 2 ocele? Nebude problém Made in China? Mají kvalitu podchycenou? Díky za případné reakce.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
Pezr01 napsal:
Vybírám mezi CPM-S35VN a CPM-M4. Má někdo zkušenosti, může porovnat tyto 2 ocele? Nebude problém Made in China? Mají kvalitu podchycenou?

Kvalita cinskych Spyderec je aktualne minimalne o tridu lepsi nez u japonskych. Tenacious S35VN jsem daval jako darek a pozdeji nekolikrat brousil - nepoznam zadny rozdil mezi nim a americkymi Spydercy z S30V, S35VN nebo S45VN.

M4 ma o trosku lepsi vydrz ostri, zaroven je o trosku pevnejsi ale plati za to mizernou odolnosti proti korozi. Viz. tady.

Ta "hola" M4 bude patinovat a pokud se napr. vic potis tak v lete po par hodinach ji vyndas z kapsy oteckovanou korozi. Jestli budes nuz machat nekde ve vode tak ho po roce rozeberes a pod podlozkami a na cepu bude spousta rzi kterou budes muset cistit.
Posláno:
Začátečník
3dfx4eva Díky moc. A ještě jeden dotaz... je veliký problém nabrousit CPM s110V? Původně jsem chtěl Military 2, ale dočetl jsem se o horším broušení. Navíc nemám žádný tlapy a nevím, jestli by mi seděl.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/26/2012
Oceľ S110V je rozhodne najlepšie brúsit na diamantoch. Pokiaľ nemáš veľké skúsenosti s brúsenim, radšej by som sa tej oceli vyhol. Napríklad S30V/ S35VN/S45VN, Spy27, LC200N, alebo aj Magnacut sú určite užívateľsky príjemnejšie oceli.
Mimochodom ako je u Spyderca zvykom oceľ S110V ako aj skoro všetky ostatné, môžeš kúpiť v rôznych modeloch a veľkostiach.

Always look on the bright side of life...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/14/2020
Ja bych volil spíš nějakou nerezovou. S30vn, s35vn. Spy27 atd. A budes mit docela pohodu s údržbou. U uhlikovky se musíš naučit mít rad patinu a smířit se s tím, že budeš mít na čepeli sem tam rez.
Posláno:

Štamgast
Pezr01 napsal:
3dfx4eva Díky moc. A ještě jeden dotaz... je veliký problém nabrousit CPM s110V? Původně jsem chtěl Military 2, ale dočetl jsem se o horším broušení. Navíc nemám žádný tlapy a nevím, jestli by mi seděl.

Ja brousim S110V normalne na keramickych tycinkach na Sharpmakeru. Ale je fakt ze ji nikdy poradne neotupim takze jen pravidelne ozivuju ostri (navic ji mam na jedinym nozi). Pokud by jsi ji brousil vic tak viz. Igi vyse a s diamantem urcite a 100% zadny problem nebude. V kazdem pripade ale s S110V bacha na tvrdsich materialech, na 220V 16A medenym prodluzovaku jsem na ni udelal mikrozoubek coz se mi s S30V nebo S35VN za leta letouci nikdy nestalo i kdyz jsou brouseny na 15 stupnu/strana.
Posláno:
Začátečník
Díky vám všem za informace, pomohli jste mi a to velice rychle. Ještě popřemýšlím nad modelem (s menší rukojetí a bez backlocku, když, jak jsem se tu dočetl, trpí na vakly), ale zůstanu u nerezovky. Takže ještě jednou díky za rady Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/28/2010
Dnešní přírůstek 😉

Porter vložil tyto přílohy:
IMG_4739.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
Porter napsal:
Dnešní přírůstek 😉

Ok Pavouků není nikdy dost Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/18/2007
Pezr01 napsal:
Ještě popřemýšlím nad modelem (s menší rukojetí a bez backlocku, když, jak jsem se tu dočetl, trpí na vakly),
backlock je klasika, chce to len vymeniť plastový backspacer za kovový...

alone-rs vložil tyto přílohy:
IMG20250418125913.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Ahoj, poprosím o konzultaciWink
Řešil jste někdo kovový backspacer eventuálně větší kluzné podložky u čepu na modelu Stretch 2 K390?
Posláno:

Štamgast
Gyrl napsal:
Ahoj, poprosím o konzultaciWink
Řešil jste někdo kovový backspacer eventuálně větší kluzné podložky u čepu na modelu Stretch 2 K390?

U Stretch 2 bohuzel ne, jenom u Endury, titanovy backspacer od Flytanium. Pokud chces vymenit z duvodu vule v pojistce tak u me bohuzel nefungovalo, vule se mozna nepatrne zmensila ale stejne zustala otravne velka Angry .
Posláno:

Štamgast
Podľa mňa ten neduh japonských Spyderco nožov nie je v backspaceri. Je to viac o výrobných toleranciach. Páka poistky a jej dosadanie do výrezu v čepeľi🙄🤔 Pretože napríklad Native LW je celý v plaste, bez podložiek a oproti Delice to drží ako Triad lock🫣🤪

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Spíš mi jde o oblast čepu. Příjde mi, že pojistka je mírně širší než čepel, podložky nevím, zatím jsem nerozebíral. Uložení čepele působí dost pouťově.
Chtěl jsem zjistit jestli to někdo už řešil a s jakým úspěchem.
Jinak asi poprosím Mydlinku minimálně o názorHappy Wink a následně asi o pomoc.
Nůž je to jinak super a často k dokonalosti chybí jen pomyslný ždibíčekLaugh
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 3/16/2008
Taky mám zkušenost, že je to vůlemi v tom zámku.
Stačí, jen aby se to trochu zaprasilo lecčíms v tom vybrání(prach, špína, rez) a pojistka najednou drží jak bejk Confused
Je lepší mít nůž a nepotřebovat ho, než potřebovat nůž a nemít ho.
EDC:SPD Military Fluted GoldScrew, Fenix PD35TAC
Posláno:

Štamgast
Akoby ich jedna mater mala 😝

Igi964 vložil tyto přílohy:
IMG_4272.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
Endura šmrncnutá Emersonem Wink

Růža vložil tyto přílohy:
20250606_161014.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2010
Nový přírůstek...moje první,,lepší " spyderco...Happy

pamfer vložil tyto přílohy:
20250606_202407.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast

Igi964 vložil tyto přílohy:
IMG_4299.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/21/2017
Saltíci

slnko vložil tyto přílohy:
IMG_0095.jpeg.jpg

knívleysur maður er lívleysur maður
Uživatelé v tomto tématu
filos0, Guest

Přechod na fórum