ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Volný Pokec Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/28/2010
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011
gravedigger napsal:

Než bych dal prezidentovi takový dárek, nechal bych to zkouknout někomu, kdo se v řemeslu trochu vyzná.

Takhle to vypadá jako povýšenecký výkřik, já vím a nepovím, jen budu dělat machry.
Nejsem výrobce a ani k němu nemám žádné vazby.
Jsou detaily, co mi tam tahají za oči.
to: gravedigger: když už si to takhle napsal, můžeš být konkrétní co bys mu poradil ?

Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/21/2012
Určitě rád odpovím

Fotky jsou v dobrém rozlišení, takže je to vidět.

1. šroubky ze železářství na dárkovém noži pro prezidenta? Pozinkované hlavy s označením pevnosti na takovém noži nechceš ani tam nepatří.

2. podívej se na zahloubení pro šrouby a průchozí díru v rukojeti. Je vidět, že povrchová úprava dřeva nen v otvorech, svítí tam neošetřené dřevo.

3.praskliny na dřevu rukojeti

nožíře neznám, ani jeho ostatní tvorbu, ale tohle bych nikomu jako prezent nedal
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
Tak, bez ohledu na to pro koho ten nůž je, mě osobně by spíše zajímalo, na co
jsou ty tři otvory ve špici pouzdra. Pokud je nůž v pouzdře, nic tam neprovleču.
Nebo se pletu?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
je pravda že to zahloubení šroubů je opravdu divné , takové jak kdybych měl jen jednu délku šroubu .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
No, jsme tu opět…
100 lidí, koliko těch chutí? 😛
Za mě lepší, než byla potřeba…stejně se to jebne do nějaké “dárkové truhly”, nebo to nafasuje někdo z okolí.
Takže, zdarma PARÁDA.👍
Šedivous asi nepotřebuje dostat nejakej TOP custom, kdyby ho chtěl, tak ho má.😉
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011
Paráda, teď už myslím, že jsem správně na nožofóru 👍

Souhlasím se šrouby - to je eé.
Zahloubení mi přijde jak díra do Macochy, zvlášť na zadním šroubu. Když už je takhle utopil, mohl alespoň srazit hrany.
Praskliny ve dřevě - snad jsou vyplněné, prolepené, pak ok.
Otvory na špici pouzdra: možná to bylo myšleno jako odtok ?

Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
virtual1jk napsal:
...Otvory na špici pouzdra: možná to bylo myšleno jako odtok ?

Taky mi to tak připadlo. Pokud to tak je, nejsou ty otvory umístěné právě nejlépe, protože by část čurbesu vždycky ve špičce pouzra zůstala.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
takže celkově nůž esteticky, pohledově, řemeslně na nic a pouzdro jen na omezené použití. Tak komu to dát ?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Pokud můžu mluvit za sebe, tak jsem svým příspěvkem vůbec nemyslel to, že ten nůž stojí za bačkoru. Z mého pohledu je to hezká kudla, ale dojem z ní kazí právě tyhle nedostažené detaily.

Protože už Michelangelo Buonarroti říkal, že dokonalosti se dosahuje maličkostmi, ale dokonalost není maličkost, řekl bych, že tvůrce prohospodařil jak potenciál nože, tak svůj potenciál. A je to škoda.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Víte někdo něco o tomhle, kde vyrábějí atp. https://www.scandinoff.eu/601-sternum-1
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
montelie napsal:
Víte někdo něco o tomhle, kde vyrábějí atp. https://www.scandinoff.eu/601-sternum-1

Na armiku píšou, že je to "česká značka specializující se na výrobu kvalitních nožů". Teď jde o to, kde si postavili fabriku. Confused
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Ahoj, vzhledově i rozměrově se mi docela líbil, moc videí s jejich zavíráky není, ale vypadal jako dobře udělaný, tak jsem do firmy napsal, odpovědi jsou níže - dotaz na délku čepele (... délka čepele 9,5 cm je měřená jako nejkratší vzdálenost mezi špičkou a nejbližším bodem střenek nebo jiným způsobem? ...) zůstal bez konkrétní odpovědi.

Délka čepele je měřena od špičky nože, po zakončení rukojeti nože.
Ložiska používáme keramická pro co nejlepší otevírání a zavírání nože.
Aretační kulička je ocelové kalená, pro co nejdelší životnost a minimální opotřebení.
Co se týká tolerance, všechny nože jsou stejně vyrobené se stejnými rozměry. Existuje však několik metod měření v jednotlivých zemí Evropy/světa.

Steeletona má rettromen, čepel od špičky k nejbližšímu místu střenek má 9,1 cm, 9,5 cm bude asi jen po hřbetě, kde střenky ujíždějí dozadu. Zaujalo mě ještě, že pro vrácení zboží chtějí oznámení do tří dnů od doručení, je to samozřejmě nesmysl, ale u takových "vymyšleností" vždy trochu zpozorním Happy. Jejich marketing na mě působí jako málo informací ve spoustě keců, ale nůž to asi bude příjemný.

Někde (ale už nevím kde) jsem četl, že továrnu mají na území EU.
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Chloupek napsal:
Jejich marketing na mě působí jako málo informací ve spoustě keců

To právě i na mně, proto se ptám....Cool
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Víc nevímGrin
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/27/2014
"jedinečný, vikingy inspirovaný, design" Happy WTF?
IRA
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/21/2014
Tejko mi tady žena říká, že když jsem včera u telky spal jako vždycky, byla reportáž z výstavy nožů, neřekla kde. A nožíři tam ukrad osmdesátiletej dědek nůž za padesátku litrů. Když si představím kam jdu... Tak to potěš koště...mrGreen
PJ
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/1/2021
IRA napsal:
Tejko mi tady žena www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&m=1289281#1289281říká, že když jsem včera u telky spal jako vždycky, byla reportáž z výstavy nožů, neřekla kde. A nožíři tam ukrad osmdesátiletej dědek nůž za padesátku litrů. Když si představím kam jdu... Tak to potěš koště...mrGreen

Viz vlákno;)
IRA
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/21/2014
PJ napsal:
IRA napsal:
Tejko mi tady žena www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&m=1289281#1289281říká, že když jsem včera u telky spal jako vždycky, byla reportáž z výstavy nožů, neřekla kde. A nožíři tam ukrad osmdesátiletej dědek nůž za padesátku litrů. Když si představím kam jdu... Tak to potěš koště...mrGreen

[url=https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&m=1289281#1289281]Viz vlákno;)[/url
]

Díky za vlákno, rád se kouknu. Ok
Skouknul jsem to a je to strašný. To jako budu za pár let taky krást nože po výstavách??? Mě zatím stačí jít do lesa a nože co tam lidi poztrácej... Oh No
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2012
Zvládně někdo tohle vyrobit - viz nákres ?

Happy

Jurajm vložil tyto přílohy:
spona.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum