ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Coldsteel - I. Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/26/2008
wowosedli napsal:
...Na druhou stranu Work Sharp Precision Adjust používá ty nejobyčejnější diamanty.
Abrazivum je uchyceno pomocí galvanického pokovení.
Pokud přitlačíš tak diamantové zrno snadno vytrhneš z kovové matrice.
A pak kameny už moc nebrousí...
...Náhradní kameny od Work Sharp stojí pár korun.

Pokud Tě můžu doplnit. Tuhle brusnou sadu mám a slouží mi zatím nejdéle ze všech, které jsem kdy vlastnil. Neříkám, že je to nějaká špice, ale za ty peníze je naprosto v pohodě a vystačím si s ní na všechno, co potřebuju nabrousit, včetně 22cm dlouhého kuchyňáku.
Brousil jsem na ní kde co, včetně ocelí zakalených na 62 HRCů a nikdy nebyl problém. Jen si člověk musí uvědomit, a to platí vždy, když se něco brousí, že se tlačí na záchodě a ne na brusný kámen. Pak to funguje bez problémů.

Abych nebyl úplně OT, Cold Steely z AUS 10 jsem už na tom také brousil a nepřišlo mi, že by to po ostří jenom tak klouzalo. Zakalení na cca 59 HRC bych věřil. Ne podle broušení, ale podle výdrže ostří. Momentálně mám Cold Steel Ultimate Hunter z S35VN a Cold Steel Finn Wolf a prozatím bez probémů dostačuje, občas je olíznout jemnou keramikou. Taky na Work Sharp.Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
PatrikD napsal:
Měl jsem voyager a naopak mi ta aus 10 přišla jako bláto 😃

Jo tak nějak....ale jde hezky brousit a při obtahování je to cajk.
vratislavindrastudio.cz
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/29/2020
wowosedli napsal:
Obvykle se uvádí že CS kalí AUS10A na 58 až 60HRC...
@wowosedli, @Sidney, sice to byla řečnická otázka, spíš takový povzdech, ale dík za upřesnění Ok

Spravoval jsem zub na špičce (tam by to teda ještě trochu péče chtělo), a sekundární fazetu po mnoha ručních broušeních na malém brousku fallkniven, a trochu jsem rovnou i zmenšil úhel fazety, když už. Takže jsem ubíral dost, a na diamant (fungl nový, grit 220) tlačil málo, právě abych ho moc nezedral. A tím pádem to trvalo...
Jo, ta sada je celkem levná, ale přijde mi prima, za ty peníze. Mám ji teda teprve od středy, uvidíme, jak bude držet. Škoda, že začínají na dvěstědvacítce, zrovna na tuhle práci by se asi hodil i hrubší grit.

@PatrikD, @Tygerstyle, ono to bude relativní, vy jste zvyklí na Rocksteady, u mě už je Broken Skull high end Wink

Summa-summárum, Voyager je za mě fajn kudla, ať už má 58, 59, nebo 60HRC, tak nabrousit se dá tím Worksharpem epesně:

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/29/2020
Mám teď v práci dost fofry, tak si po večerech rovnám hlavu s Worksharpem Cool
Včera Ruike Hornet, čepel 14C28N, to šlo proti Voyageru samo. Dneska návrat k AUS10 - Pendletonek je mrňous, a hlavně nad fazetou tenčí než Voyager, takže bylo hned hotovo. Čistě pocitově to ale CS bude mít zakalené +/- stejně. A pro zajímavost, s jen o fous užší čepelí by asi klema měla problém (např. Mydlinkova mi v tomhle punktu přijde lepší, konkrétně Pendleton mini jsem v ní ale upnutý ještě neměl).

hpmickey vložil tyto přílohy:
DSC07543dt.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
hpmickey napsal:
...Škoda, že začínají na dvěstědvacítce, zrovna na tuhle práci by se asi hodil i hrubší grit...

Nechal jsem si vytisknout na 3D tiskárně ten triangl, který nese brusné destičky. Stačí oboustranná lepicí páska a šmirglpapír a máš hrubostí, co hrdlo ráčí. Wink

Zrovna tak se dá vytisknout podpěra pod klemu, pokud by se někdo bál propružování při broušení.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/11/2017
...niečo do zbierky...

Štefan vložil tyto přílohy:
1.jpg.jpg
2.jpg.jpg
3.jpg.jpg

Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Madafaka, Števo dnes jedeš bomby na více vláknech...Cool
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:

Štamgast
montelie napsal:

To Madafaka byť nemuselo, ale viem, že si to myslel len v dobrom Ok.
Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/4/2025
..troška do mlýna..

DanielZizkov vložil tyto přílohy:
IMG_20250710_214131.jpg.jpg
IMG_20250710_214201.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Štefan napsal:
montelie napsal:

Jasně že v dobrom, jako gangsta paradise a tak, ale jesti se Tě to dotklo, tak samozřejmě velká omluva...red face
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:
Štamgast
Jeden z mých (dvou) CS. (Blbý fotograf + blbé světlo = blbá fotka) Happy

Sidney vložil tyto přílohy:
IMG_20250304_231340.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Zdeňku, nechci Ti to kazit, ale to je hodně dobrá fotka, navíc skvělého nože Grin Ok
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:
Štamgast
Chloupek napsal:
Zdeňku, nechci Ti to kazit, ale to je hodně dobrá fotka, navíc skvělého nože Grin Ok

Moc nesedí barva střenek, Vláďo a ostřil jsem spíš na klávesnici než na kudlu. Takže fotka fakt nic moc. Na rozdíl od kudly, která je opravdu výborná a u které jsem naplno ocenil pojistku, co se jmenuje Tri-ad lock. Dělá z ultimátního huntera pevnou kudlu. A na moje poměry je ho na zavírák poměrně dost. Můj oblíbený Fällkniven R2 je vedle něj prcek. Laugh
Posláno:

Štamgast
montelie napsal:
Štefan napsal:
montelie napsal:

Jasně že v dobrom, jako gangsta paradise a tak, ale jesti se Tě to dotklo, tak samozřejmě velká omluva...red face

Jasan, že sme v pohode a tomu som Ok rád.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
@Sidney
To možná jo, ryze popisná asi není, ale,má atmosféru a ta mírná neostrost je tady spíš jako měkké ladění v namodralém světle v jemném kontrastu se střenkami ... aspoň tak to vidí moje oko Happy
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/11/2019
Cold Steel Bushman Evolution🍀

Duttty vložil tyto přílohy:
IMG_20250712_195348868.jpg.jpg
IMG_20250712_194056172.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/19/2010
Perfektné! Boli to lacné nože určené na spotrebu a zničenie. Výrobcu by nenapadlo, že ich bude niekto zbierať a že ich bude toľko verzií a že to bude legenda. Ja som takto pozbieral všetky verzie Pocket Bushman, potom som tú zbierku rozpustil, ale keď sa mi naskytla možnosť získať nový kus prvej verzie, tak som ho opäť musel mať. 🤷‍♂️😁
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013

tolokan vložil tyto přílohy:
20250629_083812.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/11/2019
outdoorman napsal:
Perfektné! Boli to lacné nože určené na spotrebu a zničenie. Výrobcu by nenapadlo, že ich bude niekto zbierať a že ich bude toľko verzií a že to bude legenda. Ja som takto pozbieral všetky verzie Pocket Bushman, potom som tú zbierku rozpustil, ale keď sa mi naskytla možnosť získať nový kus prvej verzie, tak som ho opäť musel mať. 🤷‍♂️😁

Ďakujem😁...a máš veľkú pravdu👍
Ja osobňe som ích nikdy-nikde nevidel takto pokope ako ích mám ja......a bol by som zvedavý či ích má takto firma Cold Steel uložené v archíve🙂.
Polovačka na jednotlivé kúsky(hlavňe stará produkcia) bola celkom veľká zábava......ale aj nervy žerúci zážitok😁 a to hlavňe kvôli nedostupnosťi jednotlivých kusov......ktoré samozrejme museli spľnať zbierkový stav👍😂
Našťastie ako prvý do zbierky prišiel najhoršie dostupný (MINI BUSHMAN)🍀.........a ako posledný na ukončenie-kompletizáciu zbierky dorazil ťiež ťažko dostupný CS-BUSHMAN Štandard,(na obrázku druhý v rade od spodu ....takzvaný šedý prototyp bez orginálného značenia na znaku Bushman🍀🙏).....
Prvé štyri varianty sa zháňali najťažšie👍.....stará produkcia......ale asi ťebe to nemusím vysvetlovať😁.....lebo si to pravdepodobňe zažil pri CATCHERMAN-OCH😁😁😁👍
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum