ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Microtech Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/17/2010
Koupil to někde na netu .Čepelka holí,ale horní se trochu tupí.Jinak kudla parádní vůle žádná.Stál 8 tisíc.Až s tím přijde dám foto.
Drobné nedostatky jsou známkou kvalitní ruční práce.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/5/2013
U fake sa to vyskytovalo.8000 je na origo málo(samozrejme podľa stavu) a na fake veľa.Snáď to z fotky pôjde poznať.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Vsadím se, že je to fejk. 1) cena, 2) to tupení, 3) ta vůle, originál vůli má.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2007
Novy prirastok Hera II Mini👌🏻 nieco medzi UTX-70 a UTX-85. Idealne EDC, lahke, tenke a da sa nosit v zadnom vrecku nohavic, ze o nom ani neviem👌🏻
Trosku skoda, ze nie je ZBT (zero bladeplay), ako Ultratech, ale vole su ozaj minimalne..
Glykon pojde do sveta, ak by mal niekto zaujem, napiste SZ.

patuloz vložil tyto přílohy:
IMG_8108_SnapseedCopy.jpeg.jpg

"Treat the wilderness with respect: carry in only what you can carry out; leave only footprints, take only pictures"
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/3/2022
Zdravím kolegové. Má někdo MT Stitch auto? Je normální když při zavírání se v první třetině dráhy ozve a je i cítit slabé cvaknutí, zřejmě pružiny? Na YT jsem ve videích toto nezaznamenal, ale třeba to jen není slyšet. Díky.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/6/2014
MT Hera. Pěkný lehký nožík do kraťasů. Je tenčí než např. Sebenza.

Stávalo se mi, že se čepelka nechtěla odjistit při zavírání a nůž zůstával zaseklý. Obvykle se odjistila až na několikátý pokus. Zkusil jsem prolít benzínem do zapalovačů, lehce promazat... A už to šlo odjistit jen pokud jsem držel tlačítko a čepel trochu povytáhl směrem ven.

14 dní čekání na balíček z Aliexpressu a následná demontáž. Zjistil jsem, že v mechanismu je vůle tak akorát na to, že se dostatečně nezasune ta jisticí západka za čepelí. Jen o blbou desetinku.

Byla možnost trochu zbrousit růžek na čepeli v místě západky. Nakonec jsem ale zvolil méně invazivní řešení -- z 0.3 mm podložky jsem vystříhal kousek, který jsem vložil pod tlačítko skrz pružinku. Přitlačilo to celý mechanismus směrem dolů a odjišťování už funguje krásně. Jako bonus má to tlačítko menší vůle.

martin.h vložil tyto přílohy:
hera_disassembly.jpg.jpg
hera_washer1.jpg.jpg
hera_washer2.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/18/2023
Moje OTF od MT

Riso19 vložil tyto přílohy:
IMG_2572.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Tak jsem si nakonec přece jen pořídil (nechal si z USA dovézt) MT, a sice Ultratech ZBT. Čekání se vyplatilo a poslední iterace je opravdu bez vaklu. To do teď uměl jenom Deadlock za nějakých 1100 USD (v základu). Ultratech stojí pod 4 kila. Je moc pěkně udělaný, hodně se mi líbí clip s keramickou kuličkou a předělaný mechanismus, který teď potřebuje na ovládání mnohem méně síly. Jako pokud ho v otevřeném stavu chytnu za špičku a fakt se snažím, mikrovakl tam je, ale dá se interně vymezit na nulu. Rozebírat novou kudlu ale nebudu, možná se dovnitř kouknu časem (super, že už má normální šrouby). Jinak je to super hračka, řezat se s tím sice moc nedá, ale na to se vystřelováky nekupují. Cool faktor je tu ale značný Happy. Jediná objektivní výtka směřuje k otevítacímu tlačítku, které v zavřeném stavu trochu chrastí, což na videu zmiňoval třeba i Metal Complex. Jinak je to fakt pecka.

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
20250808_172444.jpg.jpg
20250808_172459.jpg.jpg
20250808_172422.jpg.jpg
20250808_172418.jpg.jpg
20250808_172414.jpg.jpg
20250808_172406.jpg.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
OZP
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/31/2021
Rezat se s tim moc neda kvuli oboustranemu brouseni nebo kde je hacek? Diky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/17/2011
Já mám starýho Ultratecha (americký tanto a polozub) v kapse téměř denně už pár let. Blade play tam je a přesto je na ten nůž spoleh a řeže úplně bez problému.... a ne, nepoužívám ho na bodání 🤣

coll vložil tyto přílohy:
IMG_20250818_135959.jpg.jpg

PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:

Štamgast
OZP napsal:
Rezat se s tim moc neda kvuli oboustranemu brouseni nebo kde je hacek? Diky.

Samozřejmě kvůli velmi nízkému výbrusu. Klasický drop point by řezal lépe, ale nelíbí se mi a na OTFku jsem chtěl dýku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Tak můj prvníWink
A hned integrál…no, je to paráda!

Gyrl vložil tyto přílohy:
IMG_4502.jpeg.jpg
IMG_4501.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Nová gen. IV. Stejná jako gen III., akorát bez ZBP.

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/6/2015
Ja mam trocha menej videnu verziu anaxa a je to ako hovoris jednym slovom paradaApplause

TShark vložil tyto přílohy:
20250823_153401.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007

laurin vložil tyto přílohy:
IMG_7873.jpeg.jpg

"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Štamgast
[quote=martin.h]Nová gen. IV. Stejná jako gen III., akorát bez ZBP.

Tohle jsem vůbec nepochopil...kdo si to koupí, když může mít ZBP...
Posláno:

Pokročilý
^ Je to levnější a některým lidem tam ta vůle nevadí. A taky je to možná záložní plán, kdyby jim nevyšel soudní spor s Hawk knives.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/17/2011
Původní Ultratech, má sice vůli, ale funguje bezchybně (až na vyjímky) i silně znečištěn. To pravděpodobně ZBP nezvládne. Přirovnal bych k běžnému Glock 17 vs závodně vyladěné ČZ 75.

Torture test Microtech Ultratech - tohle video mě kdysi přesvědčilo zkusit Ultratecha.
PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/23/2010
Martin Morávek napsal:
[quote=martin.h]Nová gen. IV. Stejná jako gen III., akorát bez ZBP.

Tohle jsem vůbec nepochopil...kdo si to koupí, když může mít ZBP...

Ešte v máji Hawk podal žalobu na Microtech za okopírovanie patentu ZBP. Teoreticky to Microtech môže prehrať, tým pádom asi u nich ZBP skončí. Tak asi preto rýchlo vydali Ultratech IV generácie, lacnejší ale s klasickou vôľou čepele...
Posláno:

Štamgast
To jsem nevěděl...to abych jich koupil ještě pár Happy.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum