ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Rick Hinderer XM-18 Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/13/2022
Taky jsem si tam Harpoona objednal, bohužel měl silný "lock stick", tak šel zpět. Na výměnu už jiný neměli.
Posláno:
Pokročilý
Mi vrtalo hlavou, proč je jeden skinny Hinderer značený jako S a druhý, novější HS. HS je hollow skinny, dutý výbrus. Na první pohled to není moc znát, ale fakt tam je duťák Ok Je to těžký i vyfotit.

Knifelover vložil tyto přílohy:
IMG20251106151144.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Na FB jsem narazil na soubor různě posbíraných zajímavých informací o RHK.

Malá ochutnávka:

Titanové a měděné střenky:

První použití titanových střenek přišlo u vybraného počtu 3“ XM-18 a také u XM-24 1. generace, které byly specifické pro příslušný model. Výsledkem jejich oblíbenosti byly představeny náhradní titanové střenky pro aktuální model XM generací v srpnu 2011 a k dispozici v říjnu 2011 jako hladká titanová nebo Hindererova charakteristická texturovaná verze (v různých povrchových úpravách a/nebo anodizace). Frag verze přes Monkey Edge následovaly krátce poté. Měďěná střenka debutovala v srpnu 2016. Titanová nebo měděná střenka nahrazuje střenku G10/Titanium.

Srovnání hmotnosti je následující:

XM-18 (3,5") - Titanová střenka - 1,8 oz (≈ 51,0 g)
XM-18 (3,5") - měděná střenka - 2,5 oz (≈ 70,9 g)
XM-18 (3,0") - se střenkou G10/Titanium - 3,6 oz (≈ 102,1 g)
XM-18 (3,0") - s titanovými střenkami Hinderer - ~4,1 oz (≈ 116,2 g)
XM-18 (3,5") - se střenkou G10 / Titanium - 5,6 oz (≈ 158,8 g)
XM-18 (3,5") - s titanovými střenkami Hinderer - ~6,4 oz (≈ 181,4 g)
XM-24 (4,0") - se střenkou G10/Titanium - 7,8 oz (≈ 221,1 g)
XM-24 (4,0") - s titanovými střenkami Hinderer - ~8,7 oz (≈ 246,6 g)
XM-24 (4,0") - s titanovými střenkami Frag - ~8,9 oz (≈ 252,3 g)

Kompatibilita s titanovými střenkami:

Poprvé vyrobeno v roce 2011 - 3,0" střenka (texturované a hladké) se hodí pouze pro Gen 1 a Gen 2, 3,5" střenky (texturované a hladké) se hodí pro Gen 1 - Gen 3 a XM-24 (texturované a hladké) odpovídají Gen 2. V roce 2013 byla vydána druhá várka střenek 3,5 (pouze hladké) a pasují na Gen 1 - Gen 4. Titanové střenky, od června 2016, byly vyrobeny v různých verzích, aby vyhovovaly všem modelům (montáž na Fatty může být problematická, protože pivot mohou být mírně dlouhý).

Laserové značení:

Přibližně v září 2012 začala společnost Hinderer Knives značit nože laserem.
Zakázkové nože původně dostaly logo koňské hlavy a Rickův podpis, zatím,co produkce dostávají logo koňské hlavy, „USA“ a označení oceli na opačné straně. V poslední době některé zakázkové nože pouze nesou Rickův podpis (bez loga koňské hlavy).

Nasdílel jsem na Google, bylo to v angličtině, tak omluvte automatický překlad. Na ruční opravu a na formátování jsem už neměl sil:
https://docs.google.com/document/d/1PhQC1iu4RAYDJ901VkSVo6tThYhwSneQ/edit?usp=drive_link&ouid=114179070631694637676&rtpof=true&sd=true

Pokud by někdo chtěl něco doplnit nebo to trochu porovnat, požádejte o práva na editaci. Budu rád.

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/18/2009
Ahoj. Chcem sa opýtať, máte niekto na Hindošovi z obidvoch strán skrutky na imbus?

Rockatansky vložil tyto přílohy:
IMG20251113143700.jpg.jpg
IMG20251113143649.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/23/2021
Zatial som to videl len na Eklipse a Project X stredova skrutka

Neutral
„Veľkí ľudia diskutujú o ideách, priemerní o udalostiach, a malí o iných ľuďoch.“ — Charles de Gaulle
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/30/2021
Na XM som to videl v prípade, že tam máš backspacer s rozbijačom skla vtedy sú skrutky z oboch strán ako ma napr. Eklipse
Sī vīs pācem, parā bellum.
IG: vm_knives
Posláno:

Štamgast
https://www.dlttrading.com/hinderer-3-5-xm-18-hmbs-glass-breaker-kit-stonewashed-titanium?srsltid=AfmBOor2J6xytxpsLUZV7qzNKzEgi14tsnQO5HRzQpso8qfNinhKZyf6

„Veľkí ľudia diskutujú o ideách, priemerní o udalostiach, a malí o iných ľuďoch.“ — Charles de Gaulle
Posláno:

Pokročilý
Ano presne tento a tam pokial viem dávaš preč povodne nuts/standoffy a dávaš také tie z balenia.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/7/2008
Rockatansky napsal:
Ahoj. Chcem sa opýtať, máte niekto na Hindošovi z obidvoch strán skrutky na imbus?

Tak to majú xm-18 3,5 sheepsfoot - hw kompatibilný s eklipse

MiGo#1 vložil tyto přílohy:
IMG_4678.jpeg.jpg

Facebook : MGknives
Instagram : mgknives
Posláno:
Pokročilý
Nová řada XM-18 3,25"
https://www.rickhindererknives.com/xm-18-3-25/

Váha cca stejná jako Skinny 3,5" Tloušťka čepele a rukojeti stejná jako klasika 3,5".
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Zdar chlapi! Nemáte někdo náhodou automat od Ricka? Díval jsem se v recenzích na XM i Eklipse a vypadají zajímavě. Chod pružiny vypadá epesně a líbí se mi, že je to rovnou celotittan, bez nutnosti dokupovat střenku. Mně totiž ty G10 příložky moc nevyhovují... A teda ani mi moc nesedí XM. Laugh Ale nechci to s Rickem vzdát a mám pocit, že by mi mohlo sedět Eklipse. BTW Nejradši bych někde splašil Full Track, ale ten je všude k mání jen s wharncliffe čepelí.
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:

Štamgast
Klikni mi na mail : kocurpalenik@gmail.com

Tu ich mas na porovnanie

LuPa7 vložil tyto přílohy:
20260216_194836.jpg.jpg
20260216_195056.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Nakonec jsem neodolal bronzovému Eklipse vyhazováku. Happy Tak jen pár prvních postřehů, když by o něm někdo uvažoval. Bronzový stonewash u Hinderera se mi hrozně líbí, takže to byla jasná volba. Zpracování je naprosto super a nůž je ostrý jako břitva. Eklipse se mi drží báječně a vyhovuje mi ergonomií lépe než XM18. Akce vyhazováku je neskutečná, až vám to hází recoil do zápěstí. Grin Tam možná časem tohle trochu upravím, aby nebyl chod tak silný. Ale uvidím až po delším používání. Tlačítko na otevření/zavření nože je krásně zapuštěné do střenky a vyžaduje jasné stisknutí, takže myslím, že nějaké náhodné otevření v kapse apod. nehrozí. Pojistku žádnou nůž nemá. Což je za mě OK, většinou se mi to totiž vizuálně nelíbí. Ta bronzová anodizace je nádherná a ještě podle mě vynikne po nějaké delší době. Takže zatím velká spokojenost. A přemýšlím, jestli Eklipse nepořídit i v manuálu...

gorshi vložil tyto přílohy:
Eklipse.jpeg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/28/2026
A je doma, první Hinderer, na první dobrou mě uchvátil perfektní chod. Teď ho ještě vytunit, s čím začít? :)

blackhead vložil tyto přílohy:
IMG_0773.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Já bych tam dal textured working finish titanovou střenku a osadil to battle bronz harwarem. POkud teda nejsou finance rozhodující faktor Happy

Tohle je ta spešl edice DLT?
Posláno:
Začátečník
O té přemýšlí, jen nevím jestli working finish, nebo stonewashed, když nůž je stonewashed? Bronz hw se mi taky líbí, ale asi by víc pasoval k té working finish střence. Ano, to je ta DLT edice, chtěl jsem wharnclife čepel, a nikde jinde jsem ji skladem nenašel.
Posláno:

Štamgast
Mně se kombinace dvou střenek líbí - měl jsem Hindoše working/stonewash a battle hardware. A vypadalo to super. Tohle je ale už hodně subjektivní. Prostě jak se ti to bude líbit nejvíc. Ta možnost kombinací na Hindereru je pecka.

Já na ten wharncliffe bez choilu taky koukal. Tak gratulace. Super nůž Ok
Posláno:

Pokročilý
Hinderer je “lego” máš milión možností.

m3rri vložil tyto přílohy:
IMG_8241.jpeg.jpg

Posláno:
Začátečník
gorshi napsal:
Mně se kombinace dvou střenek líbí - měl jsem Hindoše working/stonewash a battle hardware. A vypadalo to super. Tohle je ale už hodně subjektivní. Prostě jak se ti to bude líbit nejvíc. Ta možnost kombinací na Hindereru je pecka.

Já na ten wharncliffe bez choilu taky koukal. Tak gratulace. Super nůž Ok

Diky, budu to muset promyslet a hlavne nasetrit 😊
Posláno:
Začátečník
m3rri napsal:
Hinderer je “lego” máš milión možností.

Wau, tak tohleje parada! Takže taky preferujes kombinaci stonewash s necim?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum