ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Sebenza Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/14/2020
Ja mam objednanou u Reeva uz aspon 3 roky a stále čekám. Ale až někde uvidím insingo chňapnu po ni.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/6/2023
fazzyk napsal:

Ty co nejsou deep jsem testoval, ale neseděl mi tam. Dostal jsem k němu šroubek který se nehodí do závitu sebky. A originální se šroubek se nedá použít protože je ta hlavička moc velká.

Ty deep jsou v klidu jsou trošku hranatější než ty od Lynche, ale sedí pěkně. Pro mě se moc nehodí pro malou sebku ten klip je dost tlustý a celkově je pak hodně široka. U velké nebo Zanna je to v klidu.

Tak jsem vás měl poslechnout ;)) Přišel mi ten deepcarry a fakt hrůza, opravdu moc masivní a hranatej, navíc na malou 21 skoro nesedí a vzniká tam cca 1-2mm mezera. "Naštěstí" mi přišel takovej z půlky vyleštěnej, z půlky stonewashed, tak zkoušim refund.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Osobně tomu moc nerozumím, dávat na Sebenzu klip z Aliexpressu by mě ani nenapadlo. Ta kudla není laciná, tak jí dopřej odpovídající klip. Ty, co sem dával papen, vypadají oba skvěle.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Pokročilý
Mě zas nepřipadá logické připlácet si za něco zbytečně. Když ti dam klip v aly a od Lynche a uvidíš je poprvé nepoznáš rozdíl v “kvalitě”. A dokonce ten z aly má výhodu je stejně dlouhý jako originální kdežto od Lynche je kratší. Takže ten od Lynche nesedí na 31 dobře je na hraně a tlačí ti na lockbar a když máš inlay tak vypadá hrozne. Z aly je delší a všechno sedí jak má.

Ja osobně neřeším až tak kolik to stojí, ale jak to funguje a ty cnc klipy jsou dost tlusté a třeba malá sebka je zbytečně tlustá a nesedí dobře v ruce u velké je to vklidu. Ja osobně chci deep klip. Pracuji v kanceláři a nepotřebuji aby mi trčela půlka noze z kapsy.
Myslim si, že klasický ohnutý klip nebo wire klip je fajn v tom ze je relativně diskrétní a nepřidá noži do tloušťky tak moc.

Posláno:

Štamgast
Rozdíl poznáš rychle, protože ty klipy od Lynche jsou titanové. Ty z Ali jsou ocelové a měkké, takže se rády ohybají, navíc je to fejklý design, takže něco, co fakt nebudu podporovat. Pokud vím, tak Lynch ty klipy nabízel ve dvou délkách. A MXG jsi zkoušel?

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
Screenshot_20251003_113647_Chrome.jpg.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Pokročilý
Těžko říct z jakého materiálu to je, ale není magneticky a nerezne :) a pevnostní na tom jsou v pohodě mluvím o CNC verzi :) U ohýbaných klipu je to už rozdílnější některé jsou ocelové a měkké ale některé jsou pevné a nemagnetické. Mam doma klipy od Lynche a i z aly na test a při slepém testu nepoznám rozdíl. Rozdíl v ceně je je cca700 (ohýbané verze) u cnc je rozdíl v ceně kolem snad přes 2k. Proto si dokážu představit proč to někomu dává smysl :) Nevim co by mi manželka řekla na to že mam na noži klip za 2500 :D (doufám ze toto fórum nikdy nenajde :D protože nemam jen jeden :D ) a při X nožích se ti to už nahromadí a někdo si raději z rozdílu koupí nový nůž nebo noze :D

Bohužel lynch nenabízí a nenabízel dvě délky. Délky jsou stejné rodil je v délce kapsy pro klip u velké je ta kapsa větší než u malé to je jediný rozdíl.

MXG jsem ještě nezkoušel před nějakou dobou jsem se koukal a chtěl jsem ho objednat ale neposílali do ČR.

Jinak pro vyjasnění nejsem zastánce kopírování klonování a dalších těchto ošklivých praktik. Jenom vysvětluji že svět není jenom černo bílý :)
Posláno:

Štamgast
K tomu mám jen pár poznámek. Ocelový klip by měl být vždycky magnetický (kalený). Pokud je ocelový a magnetický není, nebude fungovat. U titanu by zase měl být použit pružinový, ten obyčejný nebude fungovat. A teď, z čeho to v té Číně dělají...nevíš, musíš zkusit. Je fakt, že ty 3D klipy stojí nesmysl a dát za ten deep carry 3t, to už je na srdíčko. Ale ona ta Sebenza/Iknosi s inlayemi dneska stojí 20t, tak v tomhle kontextu to tak nejak smyl dává. Na Civivi bych si klip za 3t asi nekoupil Happy. Jinak já svoji ženě neříkám, kolik utratím za koníčky. Rodinnou pohodu bych tím fakt nevylepšil.
Posláno:
Pokročilý
Tím magnetizmem jsem chtěl říct, že by to neměla být ocel. Oni uvádí titanium, ale jak se tomu dá věřit těžko říct. Jak říkáš, chce to zkusit a každému bude vyhovovat něco jiného :)

Jinak není to uplně iděální ale Lynch pro Spyderka pro verzi LW s wire klipem jde namontovat na Sebenzu a funguje docela dobře.

fazzyk vložil tyto přílohy:
IMG_3813.jpeg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/22/2015
K tomu wire klipu od Lyncha; aj si robil nejaké úpravy na klipe aby zapasoval do toho vyfrézovania pre klip? Sú tam vôle, alebo nejaké vakle do strán?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013

A proč se vlastně ten klip vyhnul?
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/6/2023
Měl jsem malou Sebku 21 v kapse, vyndaval jsem takovou tu velkou IKEA tašku z auta a klip se o ní zachytil, já si toho nevšim a jak jsem zabral, tak se vyhnul :(
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
No, takhle přesně mi vyletěla velká sébka z kapsy, když jsem košem zavadil o klip na zahradě a pak ještě několikrát v kanclu, když jsem šel kolem hrany stolu…. Vylítla, tak se klip neohnul a naštěstí jsem to viděl a neztratil ji…. Už ji v kapse nenosím, u žádného dalšího nože se mi to nestalo.

Proto mi přijde argument o super kudle za 20 znectněné klipem z Alli úsměvné. Pokud čínský klip odstraní značkovou nedokonalost, kterou výrobce ani za léta neodstranil, proč ne…..
Jarda
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2007
fazzyk napsal:
Ja mam objednanou u Reeva uz aspon 3 roky a stále čekám. Ale až někde uvidím insingo chňapnu po ni.

Nemas za co Happy
https://www.knivesandtools.com/en/pt/-chris-reeve-large-sebenza-31-insingo-l31-1008-stonewashed-cpm-magnacut-sand-blasted-titanium-pocket-knife.htm
"Treat the wilderness with respect: carry in only what you can carry out; leave only footprints, take only pictures"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Uprimne -- nikdy som nepochopil preco niekto objedna priamo od Reeva a caka 3 roky nebodaj viac ... Ked Reeve ma x dealerov po svete a objednat sa da ci uz spoza mora alebo z EU - a ked aj pockat tak par mesiacov, nie rokov.
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:
Pokročilý
Je to jednoduché když u nej objednáš tak si stoupneš do fronty a platíš až ti nůž budou posílat. Mezitím čekáš než se ukáže u nějakého prodejce :) když se neobjeví tak ti to pošle Reeve. Kdysi byla čekačka 6-12 měsíců tak to hezky vyšlo ale teď je to horší.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Jasne - ale cez 3 roky sa nikde neobjavil? Ci si nepozeral? Grin
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:
Pokročilý
Mam objednanou CGG FOREVER FLAG
Nikde jsem na ni ještě nenarazil.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/29/2008
Poradíte mi kde koupit klasickou velkou sebenzu s drop pointem ? Koukal jsem ze lamnia ji ma za 15 tis a u nás moskito za 21. Je v tom nějaký háček - se mi to nějak nezdá. Díky za zprávu
Posláno:
Pokročilý
Háček je jen v tom ze moskito ji předražuje až to neni hezké.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/29/2008
Protože lamnia dává ještě 6% slevu když si přečtete podmínky a to je už za 14300. To mi přijde hodně hezká cena. Jen je to sand blasted a me se líbí víc ta glass blasted ale tu nemají a u moskito je za 21 což je rozdíl 6 tis. Co říkáte na tu sand blasted je to v pohodě nebo to jde obrousit a ma to vůbec cenu dělat ? Ještě jsem ji nemel v ruce. Díly
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum