ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hejkal von Sovinec Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/10/2008
Jak pravíš, milej kousek.Moc se mi líbí čepel. Mít tak 120-130 a nereznout, už píšu Laugh
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
No ještě chvilku provokuj a nějaký ten nerez Ti ubouchám...

Pampevlk. Pampeliška to bude až zrezaví, ale věřím, že se najde někdo, kdo se o něj bude hezky starat a nedopustí to. Tuhle krásně pampeliškově žlutou G10 jsem ještě na nůž nedával, ale rozhodně mě ta barva zvlášť teď na podzim baví moc. Jinak tahle kudla je takový pre-prototyp, kdy přemýšlím nad tím, že v tomhle tvaru, s G10 na střenkách a v různých barvách i kombinacích bych tu kudlu rád dál produkoval jako takovou semi-custom malosérii. Co vy na to? Bude o to zájem? Jaké barvy mám nachystat na příště? Celkem má 208 mm, s čepelí 92 mm, ale asi se příště radši vejdu do 200 mm ať je z něj taková lehká ne příliš velká edc městská plochá kudla. Do montérek, i na víkend do lesa, prostě jednoduchý pracant. Ocel 19 356, pružina trabant, příložky nerez, nýtky a podložka mosaz.

Jo a tenhle je zatím k dispozici, takže pokud jste po něm zatoužili, pište si o cenu mail filip.ondruska(zavináč)seznam.cz

K prodeji

Hejkal von Sovinec vložil tyto přílohy:
P1230789.JPG.jpg
P1230790.JPG.jpg
P1230794.JPG.jpg
P1230778.JPG.jpg
P1230779.JPG.jpg
P1230781.JPG.jpg
P1230783.JPG.jpg
P1230786.JPG.jpg

Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/10/2008
Vypadá dobře, Žluťásek ... takovej medovej pertinax by mu nepochybně taky moc slušel

add výše - však k tomu nepochybně dojde Happy
Posláno:

Štamgast
S pertinaxem už cosi podobného kdysi myslím bylo. ale už to bude dávno.

Hračičky. Někdy si prostě chci udělat jen tak něco na hraní, s čím se budu bavit v ruce. Většinou jsou to nože, ale malý milý šroubovák na mazlení, nebo jako přívěšek na klíče patří přesně do téhle kategorie. No a taky jsem si už dlouho chtěl na práci s kůží i dřevem udělat skalpel z oceli 19 356 hezky parciálně kalený, tenoučký a tak ať mi sedí v ruce. Tak se pochlubím fotkama.

Neprodejné.

P1230802.JPG.jpg
P1230803.JPG.jpg
P1230804.JPG.jpg
P1230805.JPG.jpg
P1230799.JPG.jpg
P1230801.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Tak Pampevlk i hračičky ohromný. Zase jsem si potěšil oko.
Posláno:

Štamgast
Popožárník. Chodím tak po spáleništi, všude černo a hledám kde se pod tou černou krustou najde nějaký ten žhavý uhlík, co by se dal ještě rozfoukat. Jo, uznávám, že hasiči dělají svou důležitou práci dobře, ale mým úkolem je nenechat ten živel zahynout úplně. Oheň totiž nejenom ničí, ale může i tvořit. Ve spáleném lese místo pro obnovu a nový život, ve spáleném domě místo pro nový. V kovářské výhni pomáhá dát tvar oceli, ve sklářské peci tvar sklu a v té chlebové nám dává chléb...

Nůž je prototypem k případné sérii přiměřeně velké ploché kudly pro každodenní nošení v kapse. Jak mi napsal majitel toho předchozího žlutého pre-prototypu: "Líbí se mi především fakt, že přes subtilní rozměry se robustností vyrovná daleko masivnějším zavírákům. Tak si představuji nůž jako nástroj." tak to je přesně to, co jsem si představoval, že by takový nůž měl splňovat. Celkem má 197 mm, čepel 85 mm, ve hřbetu 3 mm, příjemně plochý, na nerezových příložkách střenky z G10 Ocel 19 356 kalená parciálně.

Pokud ho chcete, pište si o cenu mail filip.ondruska)zavináč)seznam.cz, pokud ho chcete v jiných barvách, tak se to á taky vymyslet.

K prodeji

P1230816.JPG.jpg
P1230817.JPG.jpg
P1230819.JPG.jpg
P1230822.JPG.jpg
P1230824.JPG.jpg
P1230825.JPG.jpg
P1230826.JPG.jpg
P1230827.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/23/2009
Ten vercajk je parádní! Mám takových věcí v hlavě strašně moc, jen nejsem schopný si na to udělat čas... Ale ten Tvůj příspěvek mě nakopnul, tak se třeba hnou ledy .-)
Posláno:

Štamgast
To budu mít radost, pokud Tě to inspiruje natolik, že třeba uvidím výsledek. Nezapomeň se pak pochlubit. Rozhodně je to prima kratochvíle si takhle dělat hezké nářadí.
Posláno:

Štamgast
Bowie sezona pokračuje. Tentokrát asi nejmenší z tohoto typu nožů. Celkem lehce přes 21 cm, přesně to nevím. Rukojeť ořech, Záštita a hlavice z kovářsky černěné konstrukční oceli, čepel 19 356.

Prodáno

P1230806.JPG.jpg
P1230807.JPG.jpg
P1230808.JPG.jpg
P1230809.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/5/2004
Bude kromě tohoto baby bowie ještě také tatínek?
Posláno:

Štamgast
Zatím ne, leda by ho někdo objednal. Wink
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum