ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kershaw Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/30/2011
No, dalo by se říct že Kershaw je jedna z mích oblíbených značek... za rozumný peníze hodně muziky... a ano mám rád když to cvaká a vystřeluje.

Kalepec vložil tyto přílohy:
20250801_215933.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/14/2018
Ahoj, praskla mi pružina v noži Kershaw Knockout. Nevíte někdo kde objednat náhradní díly?
Díky za pomoc.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/14/2010
yxcvbn napsal:
Ahoj, praskla mi pružina v noži Kershaw Knockout. Nevíte někdo kde objednat náhradní díly?
Díky za pomoc.

Když koupíš v USA a bydlíš v USA je to zadáčo Happy. Když bydlíš a kupuješ jinde než v USA máš peška. To je pár let zpátky bohužel realita. Žádný prodejce Ti neprodá náhradní díl. Bohužel. Nechal jsem si vyrobit pružiny za nekřesťanský peníz u českého výrobce pružin (dle mého nákresu - Kershaw Launch 1 - viz. příspěvek výše). Dalo by se asi navinout z pružinového drátu za pár kaček, ale na to jsem se vyprdnul.
Kershaw asi, na mimo USA kupující, kašle a prodejci netlačí asi dost na dodavatele. Škoda. Koupil jsem Kershaw Iridium (Made in China je je zvykem), půl roku, a pružiny u jejich slavného "DuraLock" šli do kytek, ani jsem je nezkoušel reklamovat. To samé u torzních pružin např u Leek, Blur, Dividend, Shallot, ..., prdne a jseš v čoudu. Ale třeba u starého Blur (mám 4 různé kusy, různého stáří), u třech po cca deseti letech pružina OK.
Všechny citáty o pivu a kudlách na tomto fóru mají pravdu
Při komunikaci prosím o e-mail. Odpovím skoro okamžitě :)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Zkusil jsi prohledat Alík? Treba na BM tam pružiny jsou. Jinak do toho Knockoutu to má velmi jednoduchý tvar, tak si to zkus naohybat sám z pružinového drátu. Nebo to prostě nech bez, bude to fungovat i tak.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
honzajs napsal:
yxcvbn napsal:
Díky za pomoc.

Když koupíš v USA a bydlíš v USA je to zadáčo Happy. Když bydlíš a kupuješ jinde než v USA máš peška. To je pár let zpátky bohužel realita. Žádný prodejce Ti neprodá náhradní díl. Bohužel. Nechal jsem si vyrobit pružiny za nekřesťanský peníz u českého výrobce pružin (dle mého nákresu - Kershaw Launch 1 - viz. příspěvek výše). Dalo by se asi navinout z pružinového drátu za pár kaček, ale na to jsem se vyprdnul.
Kershaw asi, na mimo USA kupující, kašle a prodejci netlačí asi dost na dodavatele. Škoda. Koupil jsem Kershaw Iridium (Made in China je je zvykem), půl roku, a pružiny u jejich slavného "DuraLock" šli do kytek, ani jsem je nezkoušel reklamovat. To samé u torzních pružin např u Leek, Blur, Dividend, Shallot, ..., prdne a jseš v čoudu. Ale třeba u starého Blur (mám 4 různé kusy, různého stáří), u třech po cca deseti letech pružina OK.

Tak s tvrzením, že žádný prodejce neprodá náhradní díl, bych byl opatrný. Když jsem vlastní blbostí ztratil šroubek u Benchmade, normálně jsem jim napsal a za měsíc mi přišla obálka se všema šroubkama co používají. Stejně tak to bylo, když u nože nebylo standardně dodávané pouzdro. Taky e-mail do Benchmade a za měsíc pouzdro doma a vše zdarma.
Na balisongu od BRS jsem měl špatný spacer, opět e-mail a do měsíce zdarma doma.
Takže normálně bych napsal do Kershaw, že mám tenhle problém a pak by se vidělo. Další možností je oslovit výhradní dealery u nás, což je Moskito a MujNuz.
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/13/2022
Do KAI může psát jak chce. Náhradní díly zasílají jen do USA, Kanada a Mexiko, a už za poplatek. Musel by mít za louží známěho, který by to přeposlal. Kde jsou ty doby, kdy stačilo vyplnit formulář a KAI poslalo skoro cokoliv zdarma(i klip).

Z DPx Gear se mi ani neobtěžovali odpovědět, když jsem chtěl náhradní šroubky.

Hinderer má díly v eshopu za balík(ovšem většinou nejsou skladem) + nemalá částka za dopravu.

Z Lionsteel 20€ za dva šroubky.

Samozřejmě se najdou i ochotní výrobci. CKF třeba rovnou přibalí ke kudle náhradní HW, je pravda, že ceny jsou přepálené. Ale klidně bych si ke kudle dvě tři stovky připlatil, než to pak shánět.

Zlaté WE. Stačí napsat email a za 10$ pošlou komplet HW včetně ložisek a pivotu. Doprava v ceně.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/14/2018
Tak to nic moc možnosti teda Confused Alík jsem v rychlosti zkusil, ale nic jsem nenašel. Nechávat to jen tak se mi nechce. Za ty prachy by to mohlo něco vydržet, což se teda moc nestalo Happy
Každopádně díky za rady.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/14/2010
Knifelover napsal:
Do KAI může psát jak chce. Náhradní díly zasílají jen do USA, Kanada a Mexiko, a už za poplatek. Musel by mít za louží známěho, který by to přeposlal. Kde jsou ty doby, kdy stačilo vyplnit formulář a KAI poslalo skoro cokoliv zdarma(i klip).

Z DPx Gear se mi ani neobtěžovali odpovědět, když jsem chtěl náhradní šroubky.

Hinderer má díly v eshopu za balík(ovšem většinou nejsou skladem) + nemalá částka za dopravu.

Z Lionsteel 20€ za dva šroubky.

Samozřejmě se najdou i ochotní výrobci. CKF třeba rovnou přibalí ke kudle náhradní HW, je pravda, že ceny jsou přepálené. Ale klidně bych si ke kudle dvě tři stovky připlatil, než to pak shánět.

Zlaté WE. Stačí napsat email a za 10$ pošlou komplet HW včetně ložisek a pivotu. Doprava v ceně.

Přesně jak píšeš. Tady se nebavíme o Benchmade, ale o Kershaw. Bohužel před pár lety to šlo (u Kershaw - zlomená čepel za pár USD, klip, šroubky, pérka zdarma,..), dnes již ne (mají to přímo i na stránkách - pouze po USA).
Když tedy o jiných (SOG), psal jsem do zastoupení u nás na zlomená pérka XR locku, ani nenapsali, že to nejde a to jsem je chtěl koupit..takže struna na kytaru, jemné kulaté kleště a maká to. Dnes již mám priority, kterou značku a kde koupit.
Všechny citáty o pivu a kudlách na tomto fóru mají pravdu
Při komunikaci prosím o e-mail. Odpovím skoro okamžitě :)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/11/2017
Co som sa po tomto kúsku v tomto bezvadnom stave nahľadal... A naživo je ešte omnoho krajší Happy Happy Happy Applause Applause Applause Ok Ok Ok.

Štefan vložil tyto přílohy:
1.jpg.jpg
2.jpg.jpg

Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/31/2013
Jaký je rok výroby? (Přibližně)
Věci a situace mají takovou váhu, jakou jim přiřadíme.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/4/2025
1985 rok

DanielZizkov vložil tyto přílohy:
IMG_20260622_191526.jpg.jpg
220345806__2_.jpg.jpg
220345806__1_.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Strom napsal:
Jaký je rok výroby? (Přibližně)

Ahoj, čo som pozrel: https://www.bladeforums.com/threads/how-to-date-the-kershaw-1050.1125380/ , tak 1986-1989.
Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/7/2024
Muj prvni Kershaw a muj prvni nuz s cepeli na loziscich…

kubazzzz vložil tyto přílohy:
IMG_0491.jpeg.jpg
IMG_0492.jpeg.jpg
IMG_0489.jpeg.jpg
IMG_0488.jpeg.jpg
IMG_0493.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Tohto drobca do zbierky Ok Happy.

Štefan vložil tyto přílohy:
1.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum