ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Práce s kůží Možnosti
RS
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/2/2011
Ta sedlářská prasárna co jsem uváděl na předchozí stránce nahoře se mi zdá ideální:)))) To ztenčení mám tak od poloviny dílu, ale ne tak do tenka.
Každopádně, děkuji všm za rady, začnu s peněženkou znova. Díky pánové.
Pište mi prosím raději email než PM.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/27/2015
Dobrý den všem, jelikož sám jsem v tomto oboru absolutně mimo, měl bych prosbu k vám, kteří s kůží pracujete.
Moje přítelkyně si loni koupila kožené boty, ale došlo k odření barvy na špičkách. Reklamace neprošla, v opravně bot nám řekli, že nevědí co s tím.
Je pravda, že na ty blbosti to byla špatně zvolená obuv, "vina" je na naší...její straněHappy , ale je škoda kožených, minimálně nošených bot. Ještě navíc se jí líbí a jsou pohodlné.
Takže moje otázka je: "dá se s tím něco rozumného udělat, nebo je to prostě smůla"?
Moc se omlouvám za trochu mimotématickou otázku, ale pokud se najde nějaká rada, budu vděčný.
P.S. obrázky nejsou vodorovně, ale pro danou věc to asi ničemu nevadí

zlingo vložil tyto přílohy:
20251103_165854.jpg.jpg
20251103_165903.jpg.jpg
20251103_165858.jpg.jpg

RS
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/2/2011
Mi to tak připadá, že to kůže ani nebyla, podle poslední fotky, jak tam kouká ta textilní výstelka, ekokůže, vegankůže.Co je na štítku na jazyku za značku?
Správka asi bude složitá.
Pište mi prosím raději email než PM.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Souhlasím s RS - je to koženka. Dnes už to ti parchanti umí napodobit skvěle. Dřív se stačilo podívat na botu z 1 metru a koženku jsi poznal. Dneska to musím obrátit 5x, než poznám, zda to je koženka či kůže (a nakonec se stejně orientuju podle symbolů).Sad
A pokud si je vezmeš 2x do sněhu, tak to celé popraská ...KO
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Toto kožu nevidelo ani z rýchlika. Ekobio...sr...

Akurát dnes je to predávané ako pravá koža-lebo o chvíľu už bude o pojmy ako krupón, hladenica nubuk..., núdza.
Jedine tá vsevediaca AI.
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Myslím, že opravit to tak, aby to nebylo vidět nepůjde. Tak bych to zkusil obrácěně - dát tam nějaké kontrastní záplaty, aby to vypadadalo, že tam patří. Kdyby to byly dětské boty, nalepím na jednu berušku a na druhou čtyřlístek nebo tak něco.
Je to boj
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/20/2005
zlingo napsal:
Dobrý den všem, jelikož sám jsem v tomto oboru absolutně mimo, měl bych prosbu k vám, kteří s kůží pracujete.
Moje přítelkyně si loni koupila kožené boty, ale došlo k odření barvy na špičkách. Reklamace neprošla, v opravně bot nám řekli, že nevědí co s tím.
Je pravda, že na ty blbosti to byla špatně zvolená obuv, "vina" je na naší...její straněHappy , ale je škoda kožených, minimálně nošených bot. Ještě navíc se jí líbí a jsou pohodlné.
Takže moje otázka je: "dá se s tím něco rozumného udělat, nebo je to prostě smůla"?
Moc se omlouvám za trochu mimotématickou otázku, ale pokud se najde nějaká rada, budu vděčný.
P.S. obrázky nejsou vodorovně, ale pro danou věc to asi ničemu nevadí

Napadá ma jedno riešenie - strhnúť podrážku a nalepiť novú aj s tou prednou časťou z gumy proti okopaniu, ktorá prekrýva celú špičku topánky..otázka je či oprava by nebola drahšia ako bola cena nových topánok..ale skúsil by som osloviť nejakého obuvníka najlepšie so skúsenosťou s opravami topániek na turistiku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/7/2010
INMU napsal:
Myslím, že opravit to tak, aby to nebylo vidět nepůjde. Tak bych to zkusil obrácěně - dát tam nějaké kontrastní záplaty, aby to vypadadalo, že tam patří. Kdyby to byly dětské boty, nalepím na jednu berušku a na druhou čtyřlístek nebo tak něco.

INMU přesně Ok , nemaskovat to, stejně by to byl asi? problém..., ale naopak zvýraznit - aby to vypadadalo, že to tam patří. A klidně na každou botu něco jiného a i jinam.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/27/2009
Pokiaľ to bolo kupované ako kožené topánky a je k nim nejaký doklad, ktorý to vydáva za kožu tak by som žiadal o vrátenie peňazí je to zjavné klamanie zákazníka!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum