ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Anodizování titanu Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 10/27/2012
Ahoj, uměl by tu někdo a byl ochoten udělat střenky z Charge TTI do modré barvy?
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/29/2007
Nie je tu nahodou niekto z Bratislavy co by mi na modro anodizoval malickosti z titanu?
M3 skrutky imbusaky a titanove loga (priemer velkosti cca 1cm a hrubka 3mm) z 3d tlace?
dakujem
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/5/2022
dusan2000 & petr666, jsem z Prahy, ale Zasilkovna celkem funguje. kdyztak piste na frogstar@seznam.cz, nebo tady PM.
CUM SPUMIS ORIS
instagram.com/forgottenkustoms
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/6/2008
Ahoj. Zjistil jsem, že šedá na titanovych střenkách je celkem nuda, a proto se s dovolením zeptám, zda někdo umí eloxovat titanové střenky do černa.
Něco tam je a všechny nás to zabije.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Černá se asociací (eloxuje se hliník) udělat nedá. To bude chtít jinou povrrchovku. Ale za mě je černá ta největší nuda, ale taková modrá, zelená, fialová...to je super.

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
titanium_anodize_colors_600x729_1.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pokročilý
To je škoda, že černá nejde. Mám ve střenkách karbonové inlaye s hliníkovou linkou a ta černá by ladila. Barvičky jsou pěkné. Budu to muset hodit do nějakého kresliciho programu a vyzkoušet různé barvy.
Posláno:

Pokročilý
protoze nejde titan cernit, mam tu nejake nacernene dily Cool ...

jinak na cerneni titanu je nekolik cest, bud DLC povlakovani, nebo lze i chemickou cestou..

Kasprik: tak titan,nebo hlinik? pokud je dil hlinikovy, tak ho muzes nechat naeloxovat na jakoukoliv barvu vcetne cerne,neb elox jako takovy je ciry,a jeho barevnosti se dosahuje pridanim pigmentu.

AdamFF vložil tyto přílohy:
Messenger_creation_843084847362073.jpeg.jpg
Messenger_creation_292096950318135.jpeg.jpg
Messenger_creation_1507640376728056.jpeg.jpg

CUM SPUMIS ORIS
Posláno:

Pokročilý
Je to titan.

Kasprik vložil tyto přílohy:
20251204_133056.jpg.jpg
20251204_133036.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
AdamFF napsal:
protoze nejde titan cernit, mam tu nejake nacernene dily

Pokud je to rýpnutí do mě, tak jsem psal, že se do černa nedá anodizovat. Černá povrchovka se vytvořit samozřejmě dá, ale ne touto cestou. Jinak ta kudla je takhle super, nic bych s ní nedělal, IMHO to akorát ztratí.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pokročilý
hovoříš jako kniha..

https://shop.machinemfg.com/how-to-anodize-titanium-black-a-comprehensive-guide/
CUM SPUMIS ORIS
Posláno:

Štamgast
Ok, pro mě novinka. Vypadá to i docela dobře:

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
Photo_Jan_10_2024_15_38_15__97610.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
vyzkoušet tu galvanickou síranovou metodu se chystam přes Vánoce,praktickou zkušenost nemam. Zároveň nejjednodušší cesta na černění titanu je zatepla v oleji. Ohřát do červena,a strčit do WD40. Měl by fungovat i kalicí olej,ale nezkoušel sem, doteď sem se držel WDčka.. tenhle postup má své limity,ale výhodou je snadné provedení doma.
CUM SPUMIS ORIS
Posláno:

Pokročilý
černá anodizace

-kartáčovaný orangepeel povrch
-hladký povrch s vymaskovanými a dodatečně anodizovanými fleky
-hladký povrch, černá ano+stonewash bez anodizace, černá se sama omílá do odstínů bronzové/fialové

AdamFF vložil tyto přílohy:
20260110_113944368.JPG.jpg

CUM SPUMIS ORIS
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Ahoj Adame,
Vypadá to skvěle!!!
Laický dotaz, fakt laický…co se s tím titanem po tom žhavení pak děje?? Netrpí třeba framelock? Ztáta pružnosti, houževnatosti, pevnosti…. Mám jeden Lionsteel SR1, který zvažuji upravit. Určitě čepel do DLC, no a titan - líbila se mi třeba ta fialková, co se prodávala nebo ta modrá nebo co to je za odstín na Tvojí ZT 0562. Ta je teda opravdu parádní!!!!
Posláno:

Pokročilý
ahoj,
tohle je delane elektrochemicky, vicemene stejne jako klasicke anodizovane barvy. Hledal jsem prave alternativu k cerneni zatepla, aby se dalo pripadnym deformacim predejit, zvlast u velkych dilu,jako sou cele strenky, a zaroven aby sel povrch nejak upravovat lepe,nez u DLC povlakovani,ktere se omila v kameni fakt blbe 😂🙈.

Ta 562 je opiskovana+stonewash a nasledna modra anodizace (mam dojem ze to bylo 26-30V).
Sedofialovy nadech to ma diky tomu,ze je ten titan ohmatany,tak se vysledna barva opticky trochu posune,kdyby to bylo cerstve omyte saponatem nebo lihem,byla by barva modrejsi.
CUM SPUMIS ORIS
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Adame,
Zkoušel jsem Ti napsat mail
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum