ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
INMU Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/11/2006
Jojo, dost mě potěšili, prootže jenom chválí. Měl jsem obavu, že někdo začne rejpat o neoriginalitě designeu nebo tak, ale nikdo se neozval.
To byl asi důvod, proč se mi tam nechtělo své výrobky dávat. Vždycky jsem si vzpomněl na situaci, kdy tam byl uveřejněn Golemův výkres motýlku a byl nařčen z plagiátorství... Pak z toho byla docela aféra.
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Zdravím všechnyHappy
Pokudsil jsem se vyrobit pouzdro na ten poslední motýlek. Je to můj první pokus o formované pouzdro (a vlastně o právi s kůži vůbec). Neni to dokonalý, ale co by člověk chtěl na první pokus

Vlastně mi přišlo docela pěkný až do chvíle, kdy jsem na něj vzal v nejlepší víře včelí vosk. Teď je sice lesklé, ale nemá všude stejný odstín, takže to vytváří takové mapy.

INMU vložil tyto přílohy:
DSCN0742.JPG.jpg
DSCN0744.JPG.jpg
DSCN0747.JPG.jpg
DSCN0749.JPG.jpg
DSCN0756.JPG.jpg
DSCN0770.JPG.jpg

Je to boj
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/29/2007
Ahoj INMU, pouzdro máš pěkné. Jenom ten balisong má jednu drobnou vadu, není můj.
Už mám pár dní doma TYPHOON TWISTER
http://www.knifekits.com/vcom/product_info.php?cPath=1_28_319&products_id=1702
musím na něm ale udělat pár úprav. Až budou hotovy zkusím sem na KNIFE hodit foto.
Pokud pojedeš na výstavu do Prahy a vezmeš toho svého krasavce s sebou rád bych se na něj podíval. Už nyní mi ten můj připadá jako ošklivé kačátko vedle tvého.
Možná by mu slušelo i pouzdro z kydexu, ale to neber vážně. Já bych do kydexu nacpal co se dá.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/8/2007
To pouzdro je super, nemá chybu.
A fleky jsou i na originálech, snad najdu fotku...

cb058374 vložil tyto přílohy:
62951397.llrv1YL7.IMG_6553_PS2.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/25/2007
Ahoj INMU. Mám dotaz. Kdesis ukazoval fotku přípravku gde děláš ostří.. Mohl bys mně poslat více obrázků a nějaký rady cos už vychytal?? Díky Arag

P.S. Náádhera !!!
Posláno:

Štamgast
Arag napsal:
Ahoj INMU. Mám dotaz. Kdesis ukazoval fotku přípravku gde děláš ostří.. Mohl bys mně poslat více obrázků a nějaký rady cos už vychytal?? Díky Arag

P.S. Náádhera !!!

Zdravím...
fotku jsem dával, myslím do tohoto vlákna: Chci zkusit udělat vlastní nůž
Nejsem zvyklý fotit během práce a bohužel ani nemůžu najít tu fotku, kterou jsem tam dával. Ještě se kouknu, třeba ji objevím. Ale od doby, kdy jsem zmiňovanou fotku zveřejňoval, prodělal "můj přípravek" pár změn.

Princip je pořád stejný, jeho základ je na obrázku. Je to dělané v malování, tak se omlouvám za nedokonalosti. Výbrusy dělám z první půlky flexou, z druhé na tomhle. Dělat celý výbrus už bych na tom nechtěl, ale do roviny to rovná spolehlivě, takže dokud budu mít levé ruce, tak to budu muset používat.
Jak je vidět, člověk potřebuje jen minimum materiálu. Základem je silnější drát a kovová trubička. Trubičku je lepší něčím omotat (třeba bezpolštářkovou náplastí), aby po trubičce pilník neklouzal.
Dále se hodí dva plíšky s výřezy, které jsou rovněž na obrázku. Ze začátku se mi totiž stávalo, že během práce jsem zatlačil hřídelku hlouběji do podložky, než jak byla na začátku. Takže výbrus nebyl na obou stranách stejně vysoký.
A jak to celé zkompletuji: Vezmu kousek prkýnka (cca 15 x 20 cm), na jednu stranu kladívkem zatluču obě nožky hřídelky, podložím na obou koncích plíšky a na druhý konec prkýnka francouzákem (nebo truhlářskou svorkou, hřebíkem atd…) upevním čepel.
A pak se už brousí. Dneska už nepoužívám pilník, protože dělal nerovnoměrně hluboké rýhy. Pak se to špatně vyhlazovalo. Takže jsem si koupil 60 cm plocháče průřez 6 x 50 mm, vyrobil na něm jakous takous rukojeť a lepím na něj šmirgly oboustrannou lepící páskou.
Celý přípravek je samozřejmě nutno upnout do svěráku.
Své čepele tak dodělávám do roviny já a nedávno pomocí podobného přípravku vyfikl parádní výbrus na klubovém motýlku Karliq.

INMU vložil tyto přílohy:
hřídelka.JPG.jpg

Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
Teda INMU, vůbec nejsem motejlovej, ale vždycky když ti vlezu na vlákno, mam chuť si jít hnet pro nějakýho motýla Wink
Posláno:

Štamgast
Arag napsal:

P.S. Náádhera !!!

Teď jsem objevil jednu fotku tady: http://smf.pspace.cz/index.php/topic,610.0.html
Ale to je zrovna ten úplně nejpůvodnější prototypHappy
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Dan. napsal:
Ahoj INMU, pouzdro máš pěkné. Jenom ten balisong má jednu drobnou vadu, není můj.
musím na něm ale udělat pár úprav. Až budou hotovy zkusím sem na KNIFE hodit foto.
Pokud pojedeš na výstavu do Prahy a vezmeš toho svého krasavce s sebou rád bych se na něj podíval. Už nyní mi ten můj připadá jako ošklivé kačátko vedle tvého.
Možná by mu slušelo i pouzdro z kydexu, ale to neber vážně. Já bych do kydexu nacpal co se dá.

Až budeš mít hotovo, fotky určitě pošli. Myslím, že nebudu jediný, kdo je rád uvidí. Tahle modifikace typhoona se mi docela zamlouvá. Obzvlášť pokud tomu věnuješ ještě nějaný čas a práci, tak určitě bude vypadat suprově. A hlavně pro tebe stoupne jeho cena, když v něm bude tvý vlastní práce. Držím palceHappy
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Ppetr napsal:
Teda INMU, vůbec nejsem motejlovej, ale vždycky když ti vlezu na vlákno, mam chuť si jít hnet pro nějakýho motýla Wink

Dík za uznání, dělám, jak nejlépe dokážuHappy
Je to boj
Posláno:

Štamgast
No tak teď jsem "učůrnul" Laugh to jsi mě s tim forichtungem fakt dostal Happy
Posláno:

Štamgast
Ppetr napsal:
No tak teď jsem "učůrnul" Laugh to jsi mě s tim forichtungem fakt dostal Happy

To je spíš taková z nouze ctnost...když to nejde rukama, tak to holt musí jít nějak jinak.
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Ale výsledek s tou tvou "znouze ctností" je pro mě o to víc zdrcující Wink
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/25/2007
Díky. Moc jsi mi pomohl !
Posláno:

Štamgast
INMU - tak jak jsem študoval ještě ty druhý stránky s tvýma motejlama, tak se mi o nich v noci i zdálo Laugh ráno jsem se vzbudil a hledal jsem na nočnim stolku motýla od BM Happy
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/29/2007
INMU napsal:
Dan. napsal:

Až budeš mít hotovo, fotky určitě pošli. Myslím, že nebudu jediný, kdo je rád uvidí. Tahle modifikace typhoona se mi docela zamlouvá. Obzvlášť pokud tomu věnuješ ještě nějaný čas a práci, tak určitě bude vypadat suprově. A hlavně pro tebe stoupne jeho cena, když v něm bude tvý vlastní práce. Držím palceHappy

Ahoj INMU, abych ti nezasíral vlákno hodil jsem nějaké foto sem. http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=274&p=66
Posláno:

Štamgast
INMU - nemáš nějaký video jak flipuješ? Pro zajímavost?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
No, já ho ukecal v Příbrami v hospodě na obědě a čumněl jsem jak puk, fakt je, že jsem se o to nikdy nezajímal, ale Honza umí superHappy Já už to se svejma starejma chromejma pazourama radši zkoušet nebuduSad
Posláno:

Štamgast
Mám na youtube dvě videika. Ale není to nic moc. Natočit to, je těžší než se může zdát. Obzvlášť když jsem se pokoušel udělat video návod k triku, který jsem vymyslel. Tedy jde spíš o spojení dvou již existujících triků do jednoho (abych si nepřikládal nepřiměřeně moc zásluh).

http://www.youtube.com/watch?v=DB0RvGQvrLQ

http://www.youtube.com/watch?v=YnMDUkQD8No
Je to boj
Posláno:

Štamgast
No to je nááářez Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum