ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hejkal von Sovinec Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
Parůžek. Hromadí se mi tu v dílně špice z paroží a z některých toho moc vykouzlit nejde. Tohle je ale jedna z možností jak to využít. Žádné velké složitosti, kudla bez pojistky, s ponechaným opalem po kalení, kousek oceli 19 356 a ten zmíněný paroh. Celkem 227 mm, čepel 104 mm. Lehká kudla do kapsy s přívětivou cenovkou co obstojí i v historickém kontextu téměř kteréhokoliv období...
Chcete ji? pište si o cenu filip.ondruska(zavináč)seznam.cz
K prodeji

Hejkal von Sovinec vložil tyto přílohy:
P1240182.JPG.jpg
P1240183.JPG.jpg
P1240184.JPG.jpg
P1240185.JPG.jpg
P1240187.JPG.jpg
P1240188.JPG.jpg
P1240189.JPG.jpg

Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/26/2011
Prostě sympatickej tvar čepele...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Celý ten koncept- proste sedliak v parohuOk
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Štamgast
Skřetí práce. Kráčím tak krajinou po bitvě, všude zbytky věcí co po sobě zanechala ta či ona armáda. Ve vzduchu pach krve a obrovská porce smutku. Žádné slavné vítězství to nebylo, prsten sice nakonec skončil v Hoře Osudu, ale všichni co zbyli živí, se musí nějak protloukat dál. Jenže spousta polí shořela, stromy tu leží vyvrácené z kořenů a z leckteré meze ještě dlouho budou trčet kosti. Ještě se sem tam dá najít nějaká při úprku zahozená, nebo v boji ztracená zbraň. Kdyby tak mohla vyprávět. Třeba tuhle jsem našel jen tak zaseknutou ve špalku na dříví. O původním účelu asi není pochyb, ale někdo s ní nejspíš taky štípal dříví a pak tu zůstala. Hrubá skřetí práce, bez nějaké zvláštní péče o estetiku. Ale zároveň je to naprosto jasně účelná věc. Rukojeť veliká a pohodlná z nějakého jeleního hnátu, hrubě kovaná záštita, čepel vykutá načisto broušená jen na fasetě. Přitom všechno spasované precizně, celek drží pohromadě pevně a spolehlivě. Není to zrovna malý kousek celkem má 380 mm, z toho čepel 227 mm. Asi by bylo škoda to nechat ležet jen tak na dešti. Chcete to? Pište mail filip.ondruska(zavináč)seznam.cz

K prodeji

P1240197.JPG.jpg
P1240194.JPG.jpg
P1240196.JPG.jpg
P1240204.JPG.jpg
P1240205.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Uf‼️to JE FAKT DOBRÝ.
Je jasný co tenkrát tvůrce potřeboval Evil jsem rád v jaký době žiju a můžu si zjemněle pohrávat s Nautilem😉✌️
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Tento vyzerá,že aj 100 rokov už n daždi ležal.
A presne tak to má byť.Ok
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/10/2008
Pěkná práce ! Obě poslední stránky Happy
Posláno:

Štamgast
Otvírák/zavírák. Když tak člověk razí na zahradní párty, určitě se hodí mít otvírák na pivko u sebe v kapse. Ne že by se pivo nedalo otevřít čímkoliv, ale tohle mazlítko do kapsy je rozhodně prima machrovinka se kterou oslníš každou roštěnku. A když dojde na krájení nějaké té klobásky, tak čepelka se taky hodí. Na rukojeti je švestka, příložky nerez, ocel 19 356, Oko otvíráku kované z pružinové oceli. (Dost mě potrápilo to, že jsem kombinoval ten otvírák s pružinou.) Celkem má 180 mm, čepel 59 mm projde v celé Eurozóně. Jo, vím, že sezona zahradních grilovaček je ještě daleko, ale je dobré být připraven.

Prodáno

P1240212.JPG.jpg
P1240211.JPG.jpg
P1240209.JPG.jpg
P1240210.JPG.jpg
P1240213.JPG.jpg
P1240214.JPG.jpg
P1240215.JPG.jpg
P1240216.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
... vždycky, když se zvedne nějaká ta vlnka určitých věcí, čekám, a těším se, co ji naruší Laugh
Hopla, pěkné kruhy se po hladině šíří ...
Posláno:

Štamgast
Kámen do stojatých vod to asi byl, ale víc otvíráků asi dělat nebudu. O to lepší je, že zůstane raritou. :)

Skřeťácká dýka dostala kabátek, ještě furt ji mám a je k dispozici....

P1240220.JPG.jpg
P1240222.JPG.jpg
P1240223.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Nene, žádné stojaté vody, to jen, že do většího počtu víceméně si podobných ( nahlédáno ovšem mou optikou, jistě, stálo by to za diskuzi - označeno jako vlna ) se po čase vloudí nějakej ten špek Grin
Tady a stojaté vody ? Já myslím, že to ani neumíš Laugh
Posláno:

Štamgast
No dobře, stojaté vody to nejsou, já jen že jak už nějaká ta vlnka je moc dlouhá, začíá mě to trochu nudit. Tak pak hledám, čím si to zpestřit a když to dopadne dobře, je z toho nová vlna na které se můžu svézt. Ten otvírák s nožem ale byla spíš taková libůstka, dál je asi dělat netoužím.

Na druhé straně pro všechny ty pevné tu dlouho nebyla sovinecká klasika. Po té už se mi stýskalo. Takže:

Sněhobělouš. Jeden by řekl bílá nádhera, druhý že už těch bílých s*aček už bylo letos dost. Možná ten sníh co teď napadl je už poslední, ale možná taky ne. Nakonec únor bílý, sílí pole... No a ta kudlička? Jinak než na sněhu moc fotit nejde, ten přebroušený bílý paroh se ve větším kontrastu fotí fakt pekelně. Do toho leskyblesky z mosazné záštity... No a čepel klasicky 19 356. Pojistka zase po nějakém čase sovinecká, vlastně pořád moje nejoblíbenější. Celkem má 213 mm, čepel 96 mm. Výjimečně i klip ze staré automobilové pružiny a už je samozřejmostí i pojistka proti otevření v kapse. (Dalo by se v kontextu dneška říct politická.)

Prodáno

P1240143.JPG.jpg
P1240144.JPG.jpg
P1240146.JPG.jpg
P1240137.JPG.jpg
P1240138.JPG.jpg
P1240140.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/21/2011
Nádherný šperk do kapsy.. chápu že asi majitel chtěl klip.. ale těm tvým krasavcům nesluší.. jinak krása střídá nádheru.. jseš machr
lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:
Štamgast
Bělouš moc pěknej, tahle čepel se mi moc líbí...

2. května 2023 23:13:59
Oba skřetí vypadají moc dobře. Jak jsou hobitci takoví kulantní, tak tyhle potvory mají
tu správnou syrovost. Skoro bych si dal říct i to uhlí ...

Tak dlouho se kolem lesa mytág motáš, až se nakonec stane, že máš ten dávný Uruk v ruce ... Laugh
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/26/2011
Skvělej tvar čepele - sice se budu zase opakovat, ale tyhle čepele se mi na Hejkalovo kudlách fakt líbí. A ona kudlička celá vypadá výborně. Tak nějak příjemně nositelně.

PS: Tak do kterého, Pavle, půjdeš? 😀🥂
Posláno:

Štamgast
Pavel Vích napsal:

2. května 2023 23:13:59
Oba skřetí vypadají moc dobře. Jak jsou hobitci takoví kulantní, tak tyhle potvory mají
tu správnou syrovost. Skoro bych si dal říct i to uhlí ...

Tak dlouho se kolem lesa mytág motáš, až se nakonec stane, že máš ten dávný Uruk v ruce ... Laugh

Počky jako, že doputoval až k Tobě? nebo jak to mám chápat?

Žentlemán. Tady v téhle republice je někdy fakt těžké být za žentlemána. Tvídová saka a naleštěné boty tu moc v módě nejsou, anglickou snídani tu zná málokdo a čaj o páté si sice někde v kavárně dát můžete, ale najít takovou, kde bude v opravdové anglické kvalitě je těžké. Tuhle už to vypadalo, že jsem našel správný podnik, kam můžu zajít jak na snídani, tak na čaj o páté, i když Timesy si musím donést svoje. No ale stalo se mi tam tak děsné faux pas, že už tam nemůžu. A přitom takový nemilý omyl. Je přeci běžné, že na toaletách jsou obrázky panáčka i panenky, to si nesplete ani cizinec. Ale tady ne. Na jedněch dveřích M, to je jasné- madámy a na druhých Ž jako žentlemáni. A ono ne, bylo to opačně. Když jsem tam nakráčel, tak ta dáma začala tak vyvádět, že jsem tu kavárnu musel nakvap a s omluvami opustit. Ale uznejte, že s takovou ostudou se tam vracet nelze. Tak teď raďte. Máte nějaký podnik, kde si takový normální anglický žentlemán může v klidu vypít čaj? A hlavně ať mají na dveřích toalet obrázky!
Pozitivní ale na téhle zemi je, že se nikdo nediví, když z kapsy saka vytáhnu třeba v parku nůž, abych si nakrájel jablko. Je tu zvykem, že každý správný muž musí mít v kapse nůž. I v Anglii to bývalo normální, ale staré pořádky jsou pryč. Proto ale žiju tady. Bez nože chodit světem je ostudné. Stačí nějaký lehký, nevelký zavírák, s dřevěnou střenkou, z nějakého pěkného dřeva. Tenhle má střenky z Bocote, nerezové příložky, ocel 19 356 a mosazné podložky pod nýty. K saku se hodí náramně, ale myslím, že ani v montérkách by nepřekážel. Celkem má 188 mm a 81 mm čepel. Uvedl bych vám to v palcích, ale vím, že se to tu nenosí. Chcete ho? pište si o cenu mail.

K prodeji

P1240235.JPG.jpg
P1240240.JPG.jpg
P1240237.JPG.jpg
P1240238.JPG.jpg
P1240239.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Jako, že doputoval, jsem ho viděl v inzerci a řekl si, že projednou staré okouzlení holt porezaví Laugh
Pěknej kousek, moc líbí, tenhle poslední. Mrzuté, s tou kavárnou, teď aby zase chodil jen do kovárny ...
Posláno:

Štamgast
Ale já vlastně do kovárny stejně chodím radši než do kavárny.

Skalpely a podobné hračky. Jeden z těch skalpelů jsem si vyrobil pro sebe. Na jemnou precizní práci, a takové to domácí žižlání. Protože se ale sem tam někomu zalíbil, tak jsem dělal další dva. K tomu nůž s kroužkem k podobným účelům. Vlastně mě baví tyhle jednoduché pracovní nožíčky. Takže kdyby někdo chtěl, neváhejte se ozvat. Tyhle ale už své majitele mají.

Prodáno

P1240252.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Vývrtka. Víno už sice nepiju, ale protože byla poptávka, tak jsem se po čase zase vrátil ke šroubovací vývrtce. Asi to ještě furt umím... 🙂

Prodáno

P1240243.JPG.jpg
P1240246.JPG.jpg
P1240248.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Skřetí věcička. Zastrčená ve staré zídce hned u záhonku s cibulí. Vypadá to na nějaký přísně utilitární nástroj, skoro bych řekl, že to bude pikýrovací kolík na sazeničky zeleniny. V dlani sedí hezky, nevypadne, prsty zůstávají volné na přebírání sazeniček. Parohová ručka, kalená ocel 19 356 s ponechaným opalem po kalení. Délka 160 mm, čepel cca 100 mm, rukojeť 110 mm. Pouzdro k tomu zrovna šiju. Nebo máte jiný názor k čemu by to šlo použít? Mě by i napadaly věci jak tak vím co jsou ti skřeti zač.

Chcete to? Nebo to mám hodit zase do kopřiv? Pište si o cenu.

K prodeji

P1240253.JPG.jpg
P1240256.JPG.jpg
P1240257.JPG.jpg
P1240259.JPG.jpg
P1240262.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum