ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože inspirované historií Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/28/2019
Sice si nevozím dřívka z takto proslavených míst, ale z každé cesty někam si něco málo dovezu. Zatím dříví dosychá a dozrávají nápady....
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/23/2009
Ahoj, tohle vlákno jsem dnes zaregistroval poprvé. Ale hned mi to připomnělo kudlu, resp. dýku kterou jsem dělal v roce 2018 a mohla by se sem hodit. Zákazník si dodal zbytky damaškových hlavní staré brokovnice vyrobené před rokem 1890 a vizi a já z toho stvořil tohle. Čepel, záštita a kroužek za záštitou jsou z damaškového sendviče, kdy jádro tvoří nový jemný překládaný damašek a na bocích jsou zbytky hlavní. S těmi laufy bylo trápení, blbě se to svařovalo a vylezly tam kazy, ale nakonec jsme se je rozhodli přiznat, starého materiálu bylo málo. Střenky jsou z velbloudí kosti.
Jinak je dýka vyráběná ve stylu san franciského nožíře Michaela Price.

huberto vložil tyto přílohy:
_IGP1929.JPG.jpg
_IGP1934.JPG.jpg
_IGP1942.JPG.jpg
_IGP1943.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Já ho objevil včera Happy . Krásný vlákno, krásný nože Applause Applause
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Pre majstra replík je veru toto vlákno,ako stvorené.
Krásny historický kus noža.Ok
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/21/2017
Nádherná práce a ano ! Přesně kvůli takovým věcem jsem tohle vlákno založil. Děkuji všem za ohlasy a pokud všechno půjde dobře, tak v dubnu bude další kousek.

huberto napsal:
Ahoj, tohle vlákno jsem dnes zaregistroval poprvé. Ale hned mi to připomnělo kudlu, resp. dýku kterou jsem dělal v roce 2018 a mohla by se sem hodit. Zákazník si dodal zbytky damaškových hlavní staré brokovnice vyrobené před rokem 1890 a vizi a já z toho stvořil tohle. Čepel, záštita a kroužek za záštitou jsou z damaškového sendviče, kdy jádro tvoří nový jemný překládaný damašek a na bocích jsou zbytky hlavní. S těmi laufy bylo trápení, blbě se to svařovalo a vylezly tam kazy, ale nakonec jsme se je rozhodli přiznat, starého materiálu bylo málo. Střenky jsou z velbloudí kosti.
Jinak je dýka vyráběná ve stylu san franciského nožíře Michaela Price.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
Krásné vlákno a krásné nože. Popravdě ty fotky historických míst mě v tomto případě zajímají ještě o něco víc, než samotné nože, ale nápad super. Applause
Konzervativní sběratel klasických, obyčejných a zastaralých nožů.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum