ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Foukačky, praky, luky, biče, házedla Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/9/2009
tolokan napsal:
dost dobrej prak .Ta kapsa . Nedalo by se to okopčit ?

Mám na youtube přímo návod na výrobu tohoto mýho modelu⚡️

Kejda vložil tyto přílohy:
IMG_9567.jpeg.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/31/2023
tolokan napsal:
jde tenhle prak někde koupit ? V základu s plným zásobníkem ?

zdar, tady jsem něco málo našel: https://www.outfit4events.cz/czk/kategorie/611-praky/?price%5Bfrom%5D=94&price%5Bto%5D=3590&page=1
, je to ale bez zásobníku..mrGreen

„Všichni víme, že světlo putuje rychleji než zvuk. Proto někteří lidé vypadají chytře, dokud je neslyšíte mluvit.“
Posláno:

Štamgast
Tyto nedoporučuju
Posláno:

Štamgast
Muscatel napsal:
Tež to chcem s chacharama z partyje příští víkend zkusiť… Tož šulam provizorni střelivo z keramicke hliny. Esli nas to chytně, zrobim formu.

Ja chcu takyGrin Grin Grin

IMG_9544.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
Troškaři...

honzajbanzaj vložil tyto přílohy:
WhatsApp_Image_2026_04_06_at_17.32.23.jpeg.jpg

,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:

Štamgast
Tak ty jsou super😄😁Applause
Nicmene me srdce patří kamenům Evil

IMG_9634.jpeg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Kejda napsal:
Tyto nedoporučuju

Ze zvedavosti (kupovat neplanuju), co je na nich spatne?

O vikendu jsem se dostal k par pokusum, ale asi jsem jeste min zrucny, nez jsem si myslel, ze jsem ;) Jen vodorovny vrh jakz takz (vcetne slabehonaznaku prasknuti), ale jakekoliv slozitejsi figury dopadaji tristne. No nic, treba se to casem podda.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/16/2009
Uplést baleárský prak mi šlo .. tak 40 minut kus.. Ale moje technika je taková že jsem nebezpečný i těm za mnou...
Vyrobit a používat jsou dvě dost rozdílné věci. Alespoň v mém případě to platí
Posláno:

Štamgast
relka napsal:
Uplést baleárský prak mi šlo .. tak 40 minut kus.. Ale moje technika je taková že jsem nebezpečný i těm za mnou...
Vyrobit a používat jsou dvě dost rozdílné věci. Alespoň v mém případě to platí

Muzes ukazat fotku balearskeho praku vyrobeneho za 40 minut? Shocked

Posláno:

Štamgast
krezac napsal:
Kejda napsal:
Tyto nedoporučuju

Ze zvedavosti (kupovat neplanuju), co je na nich spatne?

O vikendu jsem se dostal k par pokusum, ale asi jsem jeste min zrucny, nez jsem si myslel, ze jsem ;) Jen vodorovny vrh jakz takz (vcetne slabehonaznaku prasknuti), ale jakekoliv slozitejsi figury dopadaji tristne. No nic, treba se to casem podda.

Jsou tezke, maloutahovane a prutazne.. trvanlivost bude miziva o vykonu se nebavim. Ale kazdy at si koupi co chce, je to jen muj nazor.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
Kejda napsal:

Jsou tezke, maloutahovane a prutazne.. trvanlivost bude miziva o vykonu se nebavim. Ale kazdy at si koupi co chce, je to jen muj nazor.

Nehledě na nevhodnou orientaci "kapsy" a její napojení na zbytek a nehorázně velké oko...

Kejda napsal:

Připojuji se, já jsem o velikonocích jeden doplet (ještě není nafoceno) a trval mi snad 5-6 hodin

EDIT: Ten můj konopný je teda taky dosti těžký, ale je to relativně příjemné v tom, že šetří rameno. Průtah však nesmí být žádný.

,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:

Štamgast
honzajbanzaj napsal:
Kejda napsal:

Nehledě na nevhodnou orientaci "kapsy" a její napojení na zbytek a nehorázně velké oko...

Přesně..

Kejda napsal:

Připojuji se, já jsem o velikonocích jeden doplet (ještě není nafoceno) a trval mi snad 5-6 hodin

EDIT: Ten můj konopný je teda taky dosti těžký, ale je to relativně příjemné v tom, že šetří rameno. Průtah však nesmí být žádný.

Ja balearsky pletl celej den.. a jeden konopny mam rozdělaný a asi mo bude trvat moc dlouho než ho dodělám, je to narocne na prsty. Grin
Posláno:
Pokročilý
Muzes ukazat fotku balearskeho praku vyrobeneho za 40 minut?

Podle https://www.youtube.com/watch?v=x-LQoy2DqCU
Materiál jutový provázek... tenčí nežli ve videu
Jeden cca 145 cm, druhý cca 130 cm oko asi 9cm..a opravdu se to dá v rozmezí 30...45 minut uplést...
Co jsem ale nepřiznal, je ten čas na opálení "chlupů", namočení a usychání se závažím.. no a voskování..
U jednoho mi maličko ujelo oko, tak jsem ho doladil jehlou a nití.. jsou to moji první.. no a kvalita provázku.. místy byla dost rozdílná síla, copánek není tak pravidelný a rovný jak bych si představoval.
Do SZ jsem poslal telefon.. nedokážu sem poslat fotku.. ale do sms nebo VhatsApp zvládnu
Posláno:

Štamgast
relka napsal:
Muzes ukazat fotku balearskeho praku vyrobeneho za 40 minut?

Podle https://www.youtube.com/watch?v=x-LQoy2DqCU
Materiál jutový provázek... tenčí nežli ve videu
Jeden cca 145 cm, druhý cca 130 cm oko asi 9cm..a opravdu se to dá v rozmezí 30...45 minut uplést...
Co jsem ale nepřiznal, je ten čas na opálení "chlupů", namočení a usychání se závažím.. no a voskování..
U jednoho mi maličko ujelo oko, tak jsem ho doladil jehlou a nití.. jsou to moji první.. no a kvalita provázku.. místy byla dost rozdílná síla, copánek není tak pravidelný a rovný jak bych si představoval.
Do SZ jsem poslal telefon.. nedokážu sem poslat fotku.. ale do sms nebo VhatsApp zvládnu

Tak to joo, to nema s Balearskym nic spolecnehoGrin Grin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/16/2013
honzajbanzaj napsal:
Troškaři...

Jo,jo… Máš recht
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/16/2013
Kejda napsal:
Muscatel napsal:
Tež to chcem s chacharama z partyje příští víkend zkusiť… Tož šulam provizorni střelivo z keramicke hliny. Esli nas to chytně, zrobim formu.

Narazil jsem na Tvá videa ne trubce. A ani jsem netušil, že jsi členem tady. Moje chyba…
“Já chcu taky” vyznívá jasně? Chceš nás učit s prakem tento víkend na srubu u Bílovce? Chceš střelivo s “nápisy”? Chceš formu na střelivo z keramiky?
Tak, či onak… Ke snaze hrát si s prakem,jsi nás dovedl Ty. Díky
Posláno:

Štamgast
Muscatel napsal:
Kejda napsal:
Muscatel napsal:

Narazil jsem na Tvá videa ne trubce. A ani jsem netušil, že jsi členem tady. Moje chyba…
“Já chcu taky” vyznívá jasně? Chceš nás učit s prakem tento víkend na srubu u Bílovce? Chceš střelivo s “nápisy”? Chceš formu na střelivo z keramiky?
Tak, či onak… Ke snaze hrát si s prakem,jsi nás dovedl Ty. Díky

Klidně se můžeme domluvit. Ok
Posláno:
Pokročilý
Tak to joo, to nema s Balearskym nic spolecneho

Ve videu to "baleárským" nazývá.. pokud se nemýlím, ale to není podstatné.
Jak jsem psal, byly to mé první a bral jsem to jako pravdivý údaj, má chyba..
Tak se holt zeptám, nebyl by odkaz na baleárský prak s ukázkou postupu výroby a popis rozdílů oproti těm ve videu?
Posláno:

Štamgast
Tohle je jeden z nejlepsich vrhacu co znam, urcite koukni na jeho dalsi videa.. balearsky je pleteny uplne jinak.. a taky vypada uplne jinak.

Posláno:

Štamgast
Udělal jsem další video, je vidět že je nás tu už dost, tak koukněte.

9D0ECD47_5706_4BD2_8F92_EA7286B257DC.jpeg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum