ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MIKOV II. - historie i současnost Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/19/2008
No už je to tady nějak dlouhou dobu mrtvý, tak to zkusim oživit a aspoň sem přihodim svoje poslední úlovkyHappy všechno czechoslovakia, dvě klasiky-fixir a "kotvička"Wink no a jeden selský nůž (podle katalogu)Wink

Lukyn vložil tyto přílohy:
DSC01727.JPG.jpg
DSC01738.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/4/2008
Mohycan napsal:
Jinak od Mikova shanim jeden starsi nuz. Kdysi jsem ho ztratil a ted vzpominam na jeho super design. Priblizny nakres rukojeti na obrazku. (omluvte provedeni, nejsem konstrukter:o)))
Fakt je, ze jsem ho ztratil asi pred 20 lety, takze ty tvary uz taky nebudou presne. Mel asi sedm vyraznych prolisu ve tvaru naboje na rukojeti. Cepel mela tvar lovecky s tenci spickou.
Kdybyste ho nekdo mel nebo vedel kde ho sehnat tak koupim neboo vymenim za nejaky pekny novy nuz.;o))

Na vlákně Fórum » Všeobecné » Vše o nožích » mate zkusenosti s www.noze-nuz.com? Mohycan (majitel www.noze-nuz.cz) hledal podle nákresu nůž od Mikova (proto jsem to dal jsem). Myslím si, že by to mohl být tenhle (viz foto). Vlastním ho už tak 30 let (můj první pevný nůž) a na zpracování ryb je perfektní.

Krabat vložil tyto přílohy:
5043603.jpg
Dscn5704.jpg.jpg

Optimismus je totiž odjakživa cesta do pekla. Všechna velká neštěstí v dějinách lidstva byla vždycky provázena jásotem.
VLADIMÍR KÖRNER
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/16/2008
Nazdar ,vlastním už z nejaký čas 3.mikovácké nože- jeden zavírací se dvěma čepelema a jeden s jednou čepelí,který je ale už poměrně zrezlý(už jsem ho musel celý jednou vybrousit,potvora rezAngry ),a jeden v s pevnou čepelí http://www.mikov.cz/cz/produkty/mikov-lovecke-noze-klasicke-s-pevnou-cepeli/386-NH-4/mikov-finsky-nuz.html.Jsou skvelé hlavně ten modrý!Happy

blazen vložil tyto přílohy:
081120_172657.jpg.jpg
081120_172725.jpg.jpg
081120_172744.jpg.jpg
081120_172929.jpg.jpg

"Never say Never "
PxP
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/18/2008
to KRABAT: ja ten nuz Mikov mam, resp. mel. podivam se ti po nem dnes u mych rodicu. pokuid ho najdu, dohoda je jista :):):) ahoj PxP
Posláno:

Pokročilý
PxP napsal:
to KRABAT: ja ten nuz Mikov mam, resp. mel. podivam se ti po nem dnes u mych rodicu. pokuid ho najdu, dohoda je jista :):):) ahoj PxP

Když si to pořádně přečteš, tak zjistíš, že já ho nehledám (Já ho mám a nikomu ho nedám!). Sháněl ho Mohycan (p. Šulc z nože-nůž), ale podle jeho reakce (lépe řečeno nereakce) už ho asi neschání. Jinak ti ale děkuji, že jsi mi chtěl pomoct.
Optimismus je totiž odjakživa cesta do pekla. Všechna velká neštěstí v dějinách lidstva byla vždycky provázena jásotem.
VLADIMÍR KÖRNER
PxP
Posláno:
Pokročilý
to Krabat: jo mas pravdu, promin.p cetl jsem nepozorne a nepochopil chronologii deje :) na Mohycana nemam spojeni, nebo je clenem tady na knifu? tobe tedy neodpovida? nebo to mam napsan na noze-nuz?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
PxP napsal:
to Krabat: jo mas pravdu, promin.p cetl jsem nepozorne a nepochopil chronologii deje :) na Mohycana nemam spojeni, nebo je clenem tady na knifu? tobe tedy neodpovida? nebo to mam napsan na noze-nuz?

Nevím kdo je mohykán, pan Šulc má normální adresu na noze-nuz, kdyby ho nechtěl beru já, ztratil jsem ho na přechodu Pirinu, měl ošklivý zelený pouzdro, celkově strašně píchal, ale byl originální
...bez komentáře...
PxP
Posláno:
Pokročilý
ok,
ja se dnes u rodicu podivam, jestli tam jeste porad je a v jakym stavu. pokud bude bude ok,
nafotim, ukazu a uvidit se jak to dopadne, jakej bude jeho dalsi osud. ahoj Petr (PxP)
Posláno:

Začátečník
Připojený: 9/30/2008
Dobrý deň, ja mám ešte z mladosti hore vyobrazenú Mikov finku, ale jej čepeľ už je veľmi opotrebovaná a poškodená.vid foto.Na čepeli má Martfrost stainles.Czechoslovakia. Premýšlal som, že si ju kúpim znova, ale vidím že čepeľ Mikov finky ktorá sa teraz predáva je celkom iná. Vedel by mi ich niekto porovnať? Dakujem za pomoc.

striedmy vložil tyto přílohy:
P8090002.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
PxP napsal:

Mohycan je pan Šulc a je členem na Knifu, na Knajfu nereagoval (jak je vidno), psal jsem mu mejlem že jsem ten nůž podle jeho nákresu našel - odpověděl mi že už o tom ví, a dál jsme to nerozebírali.
VLADIMÍR KÖRNER
PxP
Posláno:
Pokročilý
to ORM a Krabat

tak jsem vcera ten nuz u rodicu nasel. je totalne tupej :) jinak cepel je zachovala, poskrabana od takovyho toho kuchynskyho stolniho brousku, ale bez zoubku. rukojet ma nejaky maly zaseky v blizkosti hrbetu cepele. pouzdro uz nemam. byl to prvni nuz co jsem si kdy koupil. napsal jsem panu Sulcovi. Kdyz ho nebude chtit, tak ti ho Orme poslu. jestli ho budes chtit. PxP

PxP vložil tyto přílohy:
Old_Mikov.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Tady http://www.mikov.cz/cz/produkty/mikov-lovecke-noze-klasicke-s-pevnou-cepeli/381-NH-1:A/mikov-turisticky-nuz-pouzdro-polyamid.html se dívám, že ten slavnej nůž pro mohykána v Mikovu dál vyrábějí akorát ho trochu zmodernizovali.
VLADIMÍR KÖRNER
PxP
Posláno:
Pokročilý
no jo, koukam na nej :)
no sem domluvenej s Mohykanem ze mu ho poslu, tak uvidm jestli se mu bude libit. jeste mu asi napisu i tenhle odkaz, kdyby chtel new design :):)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/11/2007
na výstavě v Ostravě jsem se trochu délel zdržel u Mikováckého stánku.Když jsem ho opouštěl, byly mé pocity poněkud rozporuplné. Jako děcko jsem měl zavírák od Mikovu, klasická čepel a čepel s pilkou, také tam byl myslím otvírák. (na téhle stránce je to hned ten první)Ten nůž stál tenkrát cca.145 Kčs,což bylo pro školáka dost peněz. Nicméně jsem jich nikdy nelitoval, kudla to byla fakt dobrá.Šla perfektně naostřit, a prostě to byla dobře udělaná věc. Pak jsem se setkal s Mikovem u armády v podobě nože UTON. Také dobrá, masivní kudla, supr řezala. Tak jsem se docela těšil, co Mikov produkuje v současnosti, kdy materiály i technologie pokročily o skoro 20 let dopředu. Kdybych řekl, že jsem byl zklamaný, asi by to zcela nevystihlo moje pocity. PseudoUtony svému vzoru nesahají ani po kotníky, jsou tak nějak poloviční a asi to nebude tím, že jsem vyrostl. Připadají mi jako laciné čínské kopie, akorát že nejsou laciné. Nejvíc mě zarazila kvalita zpracování. Fazety byly docela křivé a ostré ani náhodou.Trochu víc jsem se tedy podíval na vystřelováky. Tenhle nůž se mi svého času také dost líbil. V podstatě se na něm změnila za tu dobu jen nabídka materiálů. Dělají se i s čepelemi z damastelu. Na nožích ale opět bylo k vidění spousta drobných dílenských vad. To mě překvapuje zejména u těch dražších variant.V nabídce byly dva stejné nože, rozdíl jen v čepelích. Jedna obyč. a druhá damastel, 6x dražší než základní varianta. Ale co se týče zpracování, bylo naprosto stejně nedbalé. Týpek co tam prodával měl k tomuto argumenty, které jsem nějak nepochopil. Všechno je prý relativní, pokud chce zákazník nůž bez vad, může si koupit stavebnici a udělat si to precizně. Fabrická výroba prý ty chyby omlouvá, protože to nejde srovnávat s ruční výrobou nožířů, kteří mají čas si ty nožíky vymazlit.Navíc prý opracování přírodních materiálů (rohovina, kost) není tak jednoduché, což je důvod proč přechody nerezových částí s těmi z přírodnin nelícují a nejsou plynulé.Na výstavě v Hodoníně tentýž chlápek komusi vykládal, že Mikov není žádná velká fabrika, ae spíš manufaktura, kde si řemeslníci s každým nožem vyhrají.Nicméně jsem mu chtěl dát za pravdu s tím, že ne vše z fabriky musí odejít dokonalé, ale pak by tomu mohla odpovídat i cena. To jsem asi neměl říkatShocked Ten pán to vzal asi nějak osobně, protože nůž za 10 000 s damastelovou čepelí(jenom čepelí) je podle něj asi skoro zadarmo, i když jsou na něm ty samé vady jako na typově obdobném noži za 1200.Pořád bylo vše relativní. Dostal jsem přednášku o rozdílech v ceně zpracování ,,obyč" ocelí a damašků, protože damašek se musí řezat laserem a z obyč to stačí vysekávat.Nakonec jsem se tomu musel začít smát, a šel jsem radši pryč. Když jsem si pak u jednoho ze stolků prohlížel kudličky s pevnou čepelí z damastelu s kostěnou rukojetí, kde vše perfektně lícovalo a stálo to 3500, tak se můj pocit , že Mikov není co býval a toho chlápka by měli vyměnit, ještě prohloubil. V dobách hlubokého míru si na nic nehráli a vyráběli kvalitní nože s dobrým poměrem výkon / cena. Pokud chtěl někdo levný nůž, měl sice ručku v plastu, ale čepel řezala a dal za to 40 Kčs. A prostě to bylo uděláno tak nějak lépe. Dnes mi to připadá, že zaspali dobu, a kvalitou se blíží zpracovatelům v číně.Cenou se ale drží v kategorii nožů jako cold steel a pod., které jsou ale o poznání líp zpracované.
Aspoň že na stánku Mikovu měli ještě takovou pohlednou slečnu, na té jsem žádné výrobní kazy nenašel.Koukal jsem hlavně na ty nože, ale příště raději pořádně okouknu tu slečnu, nebude to pro mě takovým zklamáním.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/14/2008
Pavel Bolf má pravdu od mikovu jsem si za první vydělané peníze co by student koupil fixír(v roce 1988) a pojistka fungovala asi týden, ted jsem si objednal ze sentimentu rybičku i když stála cca 60 czk větší shit jsem neviděl,zub na ostří nebot se ostří naráží do spojovacího čepu.Uvažoval jsem o vyhazováku ,ale po teto zkušenosti a Bolfově nazoru si myslím,že mikovu se změna režimu po roce 1989 asi nějakym zazrakem vyhnula.Ono stačí se podívat na jejich nabídku nožů a podle mě nabízí už 21 let jedno a to samé zboží
K vítěztví, vede touha zvítězit
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Pavel Bolf napsal:
.... tak se můj pocit , že Mikov není co býval a toho chlápka by měli vyměnit, ještě prohloubil.

Ten chlápek byl pan Bezděk - obchodní ředitel. Bohužel téměř vše, co je zde napsáno musím potvrdit. Mikov zaspal a to řádně. Ono stačí dát zde do vyhledávání "mikov" a vše se tu již řešilo - a ne jednou. Mikov prostě není schopen udělat 2 nože, které by byly stejné. Kvalita se zlepšila, ovšem stále je to "mikov" kvalita. Problém je, že nože je neživí - spíše naopak. Oni se chovají v podstatě stejně jako Auto Škoda - prodávají "předražený brak" jenom proto, že to lidi se sentimentu kupují. Já už prostě nemám energii se s nimi hádat (a to jsem to řešil i s jejich majitelem). Nože jsou pro ně jen komodita navíc ... a podle toho to vypadá.
( . )( . )
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...ale dvě věci se jim "povedli" náramě .Na oficiálních stránkách mají pseudoreferenci svojí účasti z Příbrami Shocked 1. snímek -prázdno před bojem...2.snímek -lidi si šlapou po hlavách každý chce Mikov 3.snímek -diplom od XY za XYLaugh .
Tou druhou věcí je "pěstní dýka" ta je taky zralá na diplom ".íčovina roku"
Možná mají naopak ten sortiment širší než je potřeba...ty pěstky nebo příšernýho "krokodýla" by určitě škoda nebylo...
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/22/2008
Som si spomenul, že toto mám doma. Možno to niekoho poteší. Je to asi z roku 1966.

Nôž a zápalky, to je to jediné, čím sa líšime od opíc... (plk. Otto Wagner)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/25/2008
Už jste viděli ten zavírák za 11 888? Co na to říkáte? Má to být limitovaná série jen 9 kusů. http://www.mikov.cz/cz/54-Zakazkova-vyroba.html
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/16/2008
no hezký nožík, a ta cena!Happy
"Never say Never "
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum