ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Bestech Knives Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/27/2013
@PeKa
Bestechů jsem měl celkem cca 25 kusů různých modelů a nic takového nebylo. Rozumím správně, že jsi vždy dal do závitu dostatečné množství závitového lepidla, nechal ho dostatečně vytvrdnout a čep se u všech pěti opakovaně znovu uvolnil?

Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
PeKa napsal:
Ty budes z rodu chytrolinov...vsetky som lepil zavitovym lepidlom...ale moj point bol v uplne niecom inom. Co ti samozrejme usloHappy

Tak to jsem asi z rodu chytrolínů jako Martin, protože jsem v Tvém postu nic o lepidle nenašel. Čtení myšlenek taky není moje nejsilnější disciplína.
Nikdy se mi nestalo, abych měl u zavíráku problém s čepem, zakápnutým Loctite 243. Jen je potřeba tomu dát dostatečný čas na vytvrdnutí.
Dva z mých zavíráků od Matěje Unčovského se střídají v kapse už pět let. Loctitem 243 je pojistil výrobce, hodně často pracují, hodně často flipují, protože si s nimi rád hraju a přesto se čep ani na jednom z nich nepovolil.
Zkus zapřemýšlet, kde udělali soudruzi z NDR chybu. A Bestech tím nemyslím.

Zdenek
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/5/2024
Sidney napsal:
PeKa napsal:
Ty budes z rodu chytrolinov...vsetky som lepil zavitovym lepidlom...ale moj point bol v uplne niecom inom. Co ti samozrejme usloHappy

Tak to jsem asi z rodu chytrolínů jako Martin, protože jsem v Tvém postu nic o lepidle nenašel. Čtení myšlenek taky není moje nejsilnější disciplína.
Nikdy se mi nestalo, abych měl u zavíráku problém s čepem, zakápnutým Loctite 243. Jen je potřeba tomu dát dostatečný čas na vytvrdnutí.
Dva z mých zavíráků od Matěje Unčovského se střídají v kapse už pět let. Loctitem 243 je pojistil výrobce, hodně často pracují, hodně často flipují, protože si s nimi rád hraju a přesto se čep ani na jednom z nich nepovolil.
Zkus zapřemýšlet, kde udělali soudruzi z NDR chybu. A Bestech tím nemyslím.

Zdenek

Si zlaty, tolko textu a stale prazdno. Nevadi.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011

PeKa napsal:
...

Co dát fotku s konkrétním popisem problému ?
Třeba místním chytrolíny a nás ostatní i poučíš.
Většina z nás tu i proto je aby získali informace, o které jsou ostatní ochotní se podělit.

Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Štamgast
Jen další žvanivý troll.
Posláno:

Štamgast
Mako Happy

Chloupek vložil tyto přílohy:
A.JPG.jpg
B.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Happy

A.jpg.jpg
B.jpg.jpg
C.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
FANGA
Před pár lety jsem jich pár v ruce měl, teď jen na chvíli a příjemně překvapilo, jak je to dobře zpracovaný, elegantní a pohodlný nůž Happy

01.JPG.jpg
02.JPG.jpg
03.JPG.jpg
04.JPG.jpg
05.JPG.jpg
06.JPG.jpg
07.JPG.jpg
X.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Střenky jsou skvělá ruční práce Mistra Vlanora, vlastně teprve s těmito střenkami by bylo možné natvrdo využít potenciál čepele Happy

A.JPG.jpg
B.JPG.jpg
C.JPG.jpg
D.JPG.jpg
E.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Chloupek napsal:
Střenky jsou skvělá ruční práce Mistra Vlanora, vlastně teprve s těmito střenkami by bylo možné natvrdo využít potenciál čepele Happy

Jak se říká i zdánlivá maličkost dělá velké věci. Je to úplně jiná kudla.Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Výmena črienok na zatváraku nie je maličkosť, je to polovica dizajnu, aj funkčnosti noža.

Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Štamgast
To máš pravdu Happy
Posláno:

Štamgast
Bestech MAKO & cutom střenky by VLANOR

Mám od Vládi střenky z mikarty a bahenního dubu. Oboje jsou v podstatě ručně dělané, každý pár má svoje šroubky včetně náhradních a u obou je to mistrovská práce. Oboje střenky jsou jen o fousek silnější než originální, ale na rozdíl od nich po celé ploše. Celková tloušťka rukojeti je cca 15,7 mm a spolu se zaoblením okrajů to umožňuje velmi pohodný úchop na jakýkoliv způsob. Ze začátku se mi nechtělo nůž pustit z ruky 😊. Původně jsem myslel, že hlavní bude doubek, ale mikartové sedly k tomuto noži naprosto dokonale a jiné už si skoro neumím představit, takže doubek jsem jen přiložil.

Po rozebrání jsem na ložiska použil poprvé KPL Dry Film, na kuličce detentu je KPL original. Mako teď má kromě skvělé čepele a perfektně fungující pojistky i vysloveně lahůdkovou mechaniku a čepel chodí v obou směrech VELMI lehce. Tahle ocel se chová opravdu polonerezově a i když jsem zatím nůž kromě na focení nenosil, začíná trochu patinovat, je to vidět na fotkách a tečičky zůstávají i po jemném vyčistění dia pastou.

Škoda těch origo dizajnových střenek, které u téhle čepele naprosto postrádají i jen náznak smyslu, byl by to skvělý nůž už z krabice 😊.

01.JPG.jpg
02.JPG.jpg
03.JPG.jpg
04.JPG.jpg
05.JPG.jpg
06.JPG.jpg
07.JPG.jpg
08.JPG.jpg
09.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Mikartové střenky tomu sluší rozhodně nejvíc. Jak už jsem psal v příspěvku o kousek výš, s nimi je to naprosto jiný nůž.
Díval jsem se na ty originální. Nevím, jestli postrádají smysl, ale rozhodně jsou hnusné a ten nůž už na první pohled vysloveně degradují.
Posláno:

Štamgast
BESTECH LIGER

Naživo je pocitově větší, že by se dalo čekat podle fotek. Celkové zpracování je perfektní. Kdybych měl za každou cenu „něco“ najít, tak hranky na konci výřezů pro klip jsou trochu ostřejší Laugh.

Čepel má od špičky ke střenkám po ostří cca 92 mm a ostří je využitelné jedním řezem v celé délce. Ve hřbetu má 3,5 mm a výbrus jde od hřbetu ne úplně do tenka (odhadem někde k 0,5 mm), špička je docela jedovatá a není zesílená. Ocel D2, blackwash povrch je hladký. Nůž byl celkem ostrý už z krabice, teď je nabroušený na cca 36° vrcholových. Lehký sklon čepele zlepšuje řezivost a umožňuje pohodlnější práci, po nabroušení řeže až agresivně. Na prkýnku je použitelná v zásadě jen špička, na cokoliv jiného je čepel perfektní.

Délka střenek je cca 122 mm, tloušťka je cca 12 mm. Úchop je velmi pohodlný a jistý. G-10 je hladká, ale povrch je profilovaný, takže střenky ani v mokré ruce nekloužou. Váha cca 130 g mi k bytelné konstrukci přijde přiměřená, osobně mám raději, když je nůž v ruce cítit. Klip si sice ruka uvědomí, ale nepřekáží ani při silném stisku, do/z kapsy bez problémů, kapsu nedrbe. Je stranově přehoditelný, takže nůž je zcela symetrický.

Čepel chodí lehce, otevření je pohodlné jak kolíčky, tak pojistkou, jde to i švihem. Pojistka pracuje hladce a přesně. Odjištění dvěma prsty je pohodlné, jedním to jde (spíš palcem). Axis nemám úplně zažitý, tak mi to nedalo a testnul jsem pojistku několikerým úderem o hřbet čepele – ani náznak pohybu, žádný vakl, vše ok.

Vzal jsem ho ze zvědavosti, zaujala mě čepel se špičkou skloněnou dolů … je to pohodlný a velmi dobře použitelný pracovní/EDC nůž se skvělou pojistkou. 😊.

01.JPG.jpg
02.JPG.jpg
03.JPG.jpg
04.JPG.jpg
05.JPG.jpg
06.JPG.jpg
07.JPG.jpg
08.JPG.jpg
09.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
KEANU LIGER
Trochu atypická čepel a nízký machrindex vs skvělé zpracování a funkčnost Happy

A.JPG.jpg
B.JPG.jpg
C.JPG.jpg
D.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Happy

01.JPG.jpg
02.JPG.jpg
03.JPG.jpg
04.JPG.jpg
05.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum