ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brousící systém (Čína) Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/18/2012
Tak dnes dorazil pertraktovaný čínsky brúsny systém.
Nie je to žiadna rozheganá kraksňa.
Rameno držiace na tých 4 guľičkách je stabilné až až.
Keď pritiahnem tú pružinu, tak treba riadnu silu na to,
aby sa ramenom dalo pohnúť.
No a za cca 72 € výborná kúpa.
Mal so obavu, či za takúto cenu nepríde nejaký nepodarok.
Prišiel kvaliktný a dostatočne stabilný brúsny sersam.
Howg
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/26/2007
Mrzí ma, že som prehliadol tak výbornú cenu Angry . Teraz je už za 85 aj s kupónom. Lepšie to už asi nebude.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/5/2005
Mimo napsal:
Mrzí ma, že som prehliadol tak výbornú cenu Angry . Teraz je už za 85 aj s kupónom. Lepšie to už asi nebude.

Ani za ty 3 tis to nemá cenově žádnou reálnou konkurenci.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
Ondraj napsal:
Mimo napsal:

Ani za ty 3 tis to nemá cenově žádnou reálnou konkurenci.

přesně tak, jen hned přiobjednat jiné kameny
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/12/2007
Máte na kameny doporučení?
Díky
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/5/2005
Tyhle jsou na hliníkové základně a širší
https://share.temu.com/VEGhNFdBvPB

Tady levnější klasika
https://share.temu.com/BlBZVSOgGIB

Ale najdeš toho víc i na ali
Posláno:
Štamgast
Toto vyzerá podobne, ale je to lacnejšie:
Sada diamantov na hliníku
Posláno:
Štamgast
Po prihlásení tá istá cena, takže nič.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
//www.temu.com/cz/multifunkční-nástroj-na-broušení-nožů-s-pevným-úhlem-systém-na-broušení-kuchyňských-nožů-s-diamantovým-achátovým-kamenem-vhodný-pro-broušení-různých-nožů-g-601104939315760.html?_oak_mp_inf=ELDkhbO61ogBGhZnb29kc195enlkeGpfcmVjb21tZW5kIOu17P3OMw%3D%3D&top_gallery_url=https%3A%2F%2Fimg.kwcdn.com%2Fproduct%2Fopen%2F3d374794ab6a4b4db478be02a697502a-goods.jpeg&spec_gallery_id=26783430685&refer_page_sn=10032&freesia_scene=11&_oak_freesia_scene=11&_oak_rec_ext_1=MTI2MTAw&_oak_gallery_order=1959554394%2C220355131%2C1394256869%2C1735813565%2C1078378932&refer_page_el_sn=200444&ab_scene=1&_x_sessn_id=g5o359erq5&refer_page_name=goods&refer_page_id=10032_1773548407334_glmtfbcs9l
Posláno:
Štamgast
Toto ale nemá možnosť priečneho posunu pre brúsenie dlhších čepelí.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/18/2012
Pre tolokan :
Napiš potom jak ti to přišlo zabalený. Na některých videí je u toho vidět černej polstrovanej kufr. Děkuji[/quote]

Prepáč, zabudol som na Tvoju otázku.
Vonkajší obal bola igelitová "obálka" v nej kartónova škatuľa a v nej v polystyrene uložené
jednotlivé časti systému.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
Tento stříbrný prodávám v inzerátu. Kdyby nekdo chtel zkusit a nechce objednat z Číny.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/23/2016
Stal jsem se (po téměř dvou měsících čekání, až zásilka dorazí vlakem přes půlku Činy, Asii a bělorusko-polskou hranici až do nejbližší Zásilkovny) také "šťastným" majitelem tohoto zázraku.

Mám k němu pár patrně hloupých otázek na zkušenější, mohu nabídnout pár ještě hloupějších postřehů:

- na těch internetech o něm je pár referencí (třeba na YT) pod jménem "Toohr 3", asi nejlepší je debatní vlákno:

https://www.bladeforums.com/threads/toohr-3-knife-sharpener.1886171/

- předobrazem byl patrně systém SJ-Multigrinder 3.0 od SchleifJunkies:

https://schleifjunkies.de/en/product/grindjunkies-grinder/

- po sestavení dle stručného obrázkového návodu (uznávám, že je přece jen srozumitelnější než návody z Ikey) mi zbyla jedna dvojice šroubů ("G") co vypadá jen jako o něco delší varianta páru šroubů ("A") pro upnutí svěrek čepele do otáčecí lišty.

Jsou to opravdu jen náhradní šrouby na ty svěrky, nebo mají být někde jinde?

- celý bazmek jsem pořizoval hlavně (a možná i výhradně) s vidinou, že budu snadno brousit dlouhé čepele díky plynulému posunu věže s úchytem vodicí tyče na podélné základně. No, tak to asi nepůjde. Už ani upínací destička, která se má "snadno" pohybovat po pravítku se téměř nehne a po upevnění celé věže (klidně zcela bez středního šroubu, který by ji měl po nastavení fixovat ve zvolené pozici) se s tím "pod zátěží" nedá hnout vůbec. Zkusil jsem tu destičku sundat, že bych nejen vše promazal, ale případně i zabrousil (na pravítku zůstavaly po násilném posunu škrábance). Mno, akorát jsem si vysypal ty kuličky, po kterých by to asi mělo hravě běhat. Vždy jsem je zase posbíral magnetem, namačkal do drážek, ale nikdy už se mi nepodařilo destičku nasadit na pravítko, aniž bych pár těch kuliček zase nevysypal - nakonec jsem rezignoval a mám jich pár schovaných v sáčku i s těmi nadbytečnými šrouby - a také šroubem ("E"), který fixuje úchyt vodicí tyče, aby se neotáčel - když nejsem schopen posouvat podél čepele, musím vodítko natáčet jako u jiných levnějších systémů, tak jako dřív.

Takže asi můj nejpalčivější dotaz - funguje vám ostatním ten horizontální posun? Vylepšovali jste nějak mechanismus chodu základnové destičky po vodorovném pravítku?

Omlouvám se, pokud už někde v tomto vlákně vše je, ale ztratil jsem se u politických debat (držel bych se zásady "Nezáleží na tom, zda je kočka černá nebo bílá, ale jestli dobře chytá myši." - ale na tom nezáleží)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum