ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hejkal von Sovinec Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
Ano! Je to můj obytný traktor. Kdo byl na Lipové, tak ho viděl. Laugh Klíčenka už je fuč. O další si případně pište.

Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:

Štamgast
Vývrtkovec. Když jsi chlap, musíš mít v kapse nůž. A když piješ víno, musí být na noži vývrtka. Tohle je kudla z jedné velké série, co si navzájem dává banda kamarádů ke kulatým narozeninám. Bylo mi potěšením tuhle kudlu se dřevem amaranth vyrobit a málem bych ji zapomněl zveřejnit.... Předaná už byla, tak tedy tadáááá:

Prodáno

Hejkal von Sovinec vložil tyto přílohy:
P1240285.JPG.jpg
P1240286.JPG.jpg
P1240287.JPG.jpg
P1240288.JPG.jpg
P1240289.JPG.jpg
P1240291.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Zahnutá krvelačná věc. Obvykle takovéhle divnosti nevyrábím, ale bylo to pro kamaráda a myslím, že bude vědět jak s tím rozumně naložit. Jenom jsem to dosud nezveřejnil, tak tady to je. Jenom už nevím rozměry. Ocel je TENAX a oplet vázacím drátem. Prostě klasika v ne úplně klasickém tvaru...

Prodáno

P1240371.JPG.jpg
P1240372.JPG.jpg
P1240373.JPG.jpg
P1240374.JPG.jpg
P1240375.JPG.jpg
P1240376.JPG.jpg
P1240377.JPG.jpg
P1240378.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Skládanka neobyčejná. Stala se mi taková věc, že po mě někdo chtěl tuhle skládací kudlu, ale tak abych to pojal jinak než obvykle. Byl jsem kreativní a bez ptaní se na podrobnosti se pustil do toho. A vymyslel to tak, aby na střenkách mohly být bolstry a dřevo. Byla to zas trochu maturita, ale zvítězil jsem a mám z toho radost. Celkem 211 mm, čepel 90 mm, zavřený 211x28x15 mosazné bolstry a nýtky, nějaké exotické dřevo co mi dal kamarád kytarář že z toho dělal kytaru. Překvapivě rychle našel nového majitele. Takže svět je v pořádku a jdu zas makat dál...

Prodáno

P1240651.JPG.jpg
P1240654.JPG.jpg
P1240655.JPG.jpg
P1240656.JPG.jpg
P1240657.JPG.jpg
P1240658.JPG.jpg
P1240659.JPG.jpg
P1240661.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/17/2013
Na tom rýchlom nájdení nie je prekvapivé až tak nič...
Takýto koncept noža a tradične dobré spracovanie, opak by bol divom.
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/10/2008
Zase moc pěknej ! Už je docela těžký rozhodnout se, kterej se líbí víc Happy
Posláno:

Štamgast
Rezavé nebe. In rust we trust. Právě jsem se vrátil z rezavého postaokalyptického světa zpět do právě probíhající apokalypsy. Na tu cestu tam jsem si udělal tuhle syrovou zubatou kudlu vykutou téměř načisto a omotanou prastarou prádelní šňůrou. Materiál TENAX, rozměry nevím, už ho nemám. Skončil v těch správných rukou a jsem rád, že udělal radost.

Prodáno

P1240667.JPG.jpg
P1240668.JPG.jpg
P1240669.JPG.jpg
P1240670.JPG.jpg
P1240671.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Teď tak👌🙋

Roman5 vložil tyto přílohy:
IMG_20260629_114413.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Hejkal von Sovinec napsal:
Rezavé nebe. In rust we trust. Právě jsem se vrátil z rezavého postaokalyptického světa zpět do právě probíhající apokalypsy. Na tu cestu tam jsem si udělal tuhle syrovou zubatou kudlu vykutou téměř načisto a omotanou prastarou prádelní šňůrou. Materiál TENAX, rozměry nevím, už ho nemám. Skončil v těch správných rukou a jsem rád, že udělal radost.

Prodáno

Hejkale, to je bomba🤜👍👍🤠
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...

EM vložil tyto přílohy:
1000026621_01.jpeg.jpg
1000026581_01.jpeg.jpg

"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Hejkal von Sovinec napsal:

Prodáno

Apokalypsy všetkého druhu sú nablízku,aj priame.
Takže je dobré byť vždy pripravený...
A tu sa pripravuje opakovane na Ok .
Posláno:
Štamgast
Pěknej. Aby ovšem dostál názvu, měl by zůstat chvíli venku ... Happy To jste si asi dali na té akci, stačilo položit plocháč na kovadlinu, chvíli počkat a šlo se kovat ...Laugh
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/26/2011
To Rezavé nebe mi připomíná kalacha - výroba na první pohled ve stylu nstrstm, ale co má bejt funkční, je sakra funkční. A zdá se, že i to zubaté ostří dokáže majitele dostat z lecjaký prekérky.
Posláno:

Štamgast
EM díky za fotky. Naprosto parádní kára se supr patinou. :)

Pavle, vedro bylo úmorné, ale naštěstí se spousta přednášek a workshopů odehrávala v podzemních hangárech, takže to šlo... Nepršelo, tak zreznout nestihl, ale ono to přijde...

Karle, rozhodně je ta kudla dělaná přesně jak píšeš. 6ádné kudrlinky, ale naprosto funkční nezničitelná věc. Ten tenax vydrží nesmysl.
Posláno:

Štamgast
Parožák. To se tak jeden rozhodne svému synovi k narozeninám dát jednoduchou parohovou kudlu se selskou pojistkou. No ale pak se s ní tak těžko loučí, že to nejde jinak, než udělat další takovou podobnou. Tak je sem šoupnu obě zaráz. Můžete hádat, kterou má kdo...

Prodáno

P1240674.JPG.jpg
P1240675.JPG.jpg
P1240676.JPG.jpg
P1240677.JPG.jpg
P1240575.JPG.jpg
P1240576.JPG.jpg
P1240578.JPG.jpg
P1240579.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Skládanka modrošedá.
S těmihle skládacími nožíky jsem ještě neřekl své poslední slovo. Tenhle dostal modrošedou G10 na střenky. Rám nerez, ocel TENAX. Rozměry nevím, je fuč.

Prodáno

P1240603.JPG.jpg
P1240605.JPG.jpg
P1240600.JPG.jpg
P1240601.JPG.jpg
P1240602.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Podle poměru velikosti H bych soudil, že tmavší je pro toho staršího Happy Skládačce by mohla slušet i taková tartanová hadrokarta ...
Posláno:

Štamgast
Tyjo, ani nevím, který z nich byl větší a který menší. Budu si muset vyptat společnou fotku.
Tartanová hadrokarta by byla super, ale dělat se mi ji teda ale vůbec nechce...

Dědoušek Jaroušek.
Potkáte ho každé léto na plovárně. Sedí na své kárované dece ve svých pruhovaných plavkách na kšandy, na hlavě slamáček, nakroucené kníry a veselé živé oči za maličkými brejličkami. Z piknikového koše si vyndá někdy bábovku, jindy letní jablíčko, nebo misku třešní. Občas vyloví i lahvinku bílého vínka, k ní sklenku a labužnicky si užívá letní pohodu. Jméno Jaroušek má díky rodinné tradici, jeho děda byl Jaroslav, a aby se to nepletlo, jeho otci říkali Jarda no a protože byl nejmladší v rodě, zbyl mu Jaroušek a zůstalo mu to na celý život. Ale k té jeho kulaté veselé a nevysoké postavě se to stejně hodí nejvíc. Jeho děda Jaroslav býval před válkou plavčíkem na plovárně v Podolí. Krásný urostlý chlap. Ale Jaroušek už si ho nepamatuje, umřel někde na bojištích za války. Zůstala po něm jen ta fotka z plovárny jak tam pózuje v právě takových plavkách jaké dnes nosí děda Jaroušek. Zdědil po něm i tu lásku k vodě a letnímu koupání. Ze všeho nejlepší na tomhle letním lelkování na plovárně je to, že každým rokem přibývá mladých děvčat ke koukání, plavky jsou rok od roku odvážnější a protože Jaroušek ve svém retro outfitu je oblíbenou postavičkou, tak děvčata po něm hází úsměvy a sem tam i slůvko ztratí. Co víc si takhle na podzim života může jeden přát. Ukrajuje z letního jablka svým oblíbeným nožíkem se střenkami z jasanu, a s úsměvem mrká na holky.
No a nožík? Úplně klasický slipjoint, celkem 191 mm, čepel 84 mm. Materiál TENAX ze starých zásob Poldiny hutě, jasan na střenkách, nerezové příložky a pružina z trabanta.

Prodáno

P1240698.JPG.jpg
P1240700.JPG.jpg
P1240701.JPG.jpg
P1240702.JPG.jpg
P1240703.JPG.jpg
P1240704.JPG.jpg
P1240705.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
To chápu a víceméně jsem s tím i počítal, jakože co kdybych si zase něco nadrobil Laugh
Jaroušek hezky upomíná na tu poměrně širokou dědkovskou sérii před lety. Pěknej.
Posláno:

Štamgast
Jasný príklad krásy v jednoduchosti.Ok
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum