ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Spyderco II. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/19/2011
Happy

montelie vložil tyto přílohy:
SHIx6x9F.jpg.jpg

Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2008
Happy .

venco vložil tyto přílohy:
20260628_084837.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/9/2010
Ahoj zdravím všechnyHappy
Prosim o rádu zda by se našel nějaký nožíř kteryby dokázal odstranit vůli v lockbeku Spyderco Police???
Tedy jestli to vůbec jde?
Děkuji za jakékoliv infoAdmire
Pište klidně na můj email: hammi@email.cz
S pozdravem Hami

Hami vložil tyto přílohy:
20260629_093902.jpg.jpg

KOUPIM...Kershaw Shallot s hladkou čepeli nebo Kershaw Damascus Shallot nebo Kershaw Shallot Sandvik 14CZN/ZDP189 composite steel
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/28/2025
I tyhle celokové Spyderco tu vůli mají? No...smutné.Confused
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/9/2010
PedroK napsal:
I tyhle celokové Spyderco tu vůli mají? No...smutné.Confused

Ahoj
Jojo vim taky sem se divil a to není zrovna levný ale mám ten nůž rádHappy tak kdyby to šlo spravit bylo by super
KOUPIM...Kershaw Shallot s hladkou čepeli nebo Kershaw Damascus Shallot nebo Kershaw Shallot Sandvik 14CZN/ZDP189 composite steel
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/26/2012
To nie je o tom že či je celokovové alebo plastové. Pisal som to tu veľakrát, ale znova.
Japonské backlocky od Spyderca proste majú vakel 😵‍💫

Americké poväčšine nie. Mal som niekoľko Native 5 vrátane LW a sú na tom určite lepšie. Posledný ktorý mi zostal nemá vôbec a je to len plast, čepeľ a poistka 😉

Igi964 vložil tyto přílohy:
IMG_0675.jpeg.jpg

Always look on the bright side of life...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Hami napsal:
Prosim o rádu zda by se našel nějaký nožíř kteryby dokázal odstranit vůli v lockbeku Spyderco Police???

Jeslti chceš Spy s backlockem bez vaklu, kup si Chaparral, tam je stop pin a kudla je to opravdu skvělá. Native 5 jsem viděl s vaklem i bez, je to loterie. U jap. produkce je vakl jistota. Osobě si myslím, že backlock je dávno překonaná pojistka, takže bych sáhl po modelu s jinou pojistkou (compression, frame, ball, ...) a ideálně produkci z Taiwanu, která je zdaleka nejlépe zpracovaná.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/31/2012
Moje první spyderco.

Kapol vložil tyto přílohy:
IMG20260701182435.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
No konečně 🤣👍
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Martin Morávek napsal:
Hami napsal:

Jeslti chceš Spy s backlockem bez vaklu, kup si Chaparral, tam je stop pin a kudla je to opravdu skvělá. Native 5 jsem viděl s vaklem i bez, je to loterie. U jap. produkce je vakl jistota. Osobě si myslím, že backlock je dávno překonaná pojistka, takže bych sáhl po modelu s jinou pojistkou (compression, frame, ball, ...) a ideálně produkci z Taiwanu, která je zdaleka nejlépe zpracovaná.

Martine opakovaně zcela mimo mísu, ten chlapec chce spravit stávající kudlu kterou už má a chce ji mít v pořádku, ty mu radíš ať si koupí něco jiného...mrGreen WTF...Shocked
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Samozřejmě, protože opravit se to nedá, celá konstrukce je špatně. Měl jsem Police v nerezu i trojku v G10 a oba jsem kvůli vaklu prodal. Chceš Spy bez vaklu? Tak jinou pojistku nebo Chaparral. Chceš backlock bez vaklu? Kup si CS s tri adem...Easy.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/9/2023
spolu s kamarátmi sme si objednali tri Endury Happy

JoeBlack vložil tyto přílohy:
20260707_161934.jpg.jpg

PJ
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/1/2021
Dobré ráno, dobrá volba, jak jsem dlouho pavouky obcházel a hlavně s frn, tak aktuálně povětšinou právě po ní šáhnu;) endura fajn lehká a velikostí čepele užitná kudla a ta vůle v pojistce? S tím dokážu žítHappy
Ať dobře slouží a drží jako vaše přátelství.
ps: jediné co, tak bych vyměnil backspacer za titanový, maj na lamnii;)👋

PJ vložil tyto přílohy:
IMG_3183.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
Když jsme u těch Endur...

Růža vložil tyto přílohy:
20260709_114453.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
Hami napsal:
Tedy jestli to vůbec jde?

Teoreticky je mozne nuz predelat tak ze bude bez vule. Musi se vymenit backspacer za kovovy a musi se vyrobit nova paka pojistky. Temer s jistotou bude nova paka pojistky znamenat i zasah do vyrezu pro pojistku v cepeli. A protoze ma paka pojistky funkci i v zavrenem stavu tak se bude muset predelat profil cepele v mistech kde bude nova paka pojistky novym tvarem zasahovat.

Kdysi jsem to resil s par nozirema, financne to vubec nedava zadny smysl, byla by to priserna piplacka s konecnou cenou vyrazne prevysujici cenu noze. Matne si pamatuju ze pred mnoha lety takhle predelaval Zelva pojistku u G10 Endury a zminoval jak narocny to je.

Nejhorsi na tom je ze Spyderco umi udelat spickovy, skvely a perfektni backlock s vuli ktera je tak mala ze je bezpredmetne ji resit - viz. Manix 2 Backlock verze. Presto misto toho delaji jen slusny USA made backlocky (pritom by stacilo aby u nich paka pojistky zapadala o 1mm hloubeji do vyrezu a byly by skvely) a pak ty Japan made prasarny co vypadaji jako by to delal pilnikem zak prvniho rocniku zamecnictvi. Bohuzel na foru Spyderca se to resi furt ale tech nozu se i tak zjevne prodava tolik ze to ma Spyderco u prdele.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Kdyby o tom ještě někdo uvažoval, tak ať je to na jednom místě. Rozsah úprav by závisel na stavu pojistky, ale vždy by to byl zádah do čepele, nová páka pojistky a spacer. Před lety měl dílnu na customizaci endur MyKnife (Roman P.) a pokud si vzpomínám, jeho custom endury po uvedených úpravách řádný vakl neměly. Roman to dělal v malých sériích, takže už měl proces aspoň trochu vyladěný, dělat to v jednom kousku by už asi bylo na terapii Grin .
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Ahoj všichni.
A nestačilo by na uzamykací ozub páky navařit trošku materiálu?
Dnešní svářečky umí neskutečné věci. A bez vyhřátí materiálu
Tím pádem by se nemuselo zasahovat do čepelky.🤔
Je to jen taková úvaha🤷
Všechny zdravím🙋🙋
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
To by asi pomohlo, minimálně by se ušetřila nová páka, ale dosedací místa na čepeli i na páce by se stejně musela upravit, aby se vyladilo zapadnutí hlavičky páky do čepele + funkční odtlačení páky při odjištění bez destrukce pružiny + rovný hřbet. Čepel by se musela upravit asi vždy, aby to ještě mělo charakter pojistky a ne jen slip jointu, z cca 12 endur, které jsem rozebíral, byla každá pojistka trochu jinak udělaná (nebo spíš zprasená).
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/28/2025
Ten lockback v průběhu let průběžně upravovali, dole je jedna z prvních verzí a pak myslím si poslední verze. Já sem měl Endur několik, nevím jak u ostatních, ale u nože za tuto cenu mě vždycky provedení dost mrzelo. Takovou alternativou pro mě byl vždy Cold Steel Range Boss.

PedroK vložil tyto přílohy:
01.png.jpg
03.png.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2010
Jen pro zajímavost...na Lamnii mají opět skladem Spy native 5 lightweight cpm15v sprint run...kdyby někdo sháněl.....já neodolal...Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum