ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Domácí úpravy továrních nožů III. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/18/2007
Fajn nožíček 😍

alone-rs vložil tyto přílohy:
IMG20260614095844.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/13/2026
Nůž Casström No. 10, zakoupena jen čepel, faseta přebroušena na konvex, rukojeť z ořechovce černého

calculus vložil tyto přílohy:
Casstrom_No10_a.jpg.jpg
Casstrom_No10_b.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Helle Nordlys, původní hrubý skandinávský výbrus přebroušený na hodně vytažené konvexní ostří. Helle vyrábí i variantu s plochým výbrusem, ale s tloušťkou čepele jen 2 mm. Zde jsem ponechal původní 3 mm, nůž je velmi řezivý a zároveň dostatečně odolný, čepele lehce zkrácena a změněn tvar na mírný drop point

helle_nordlys.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Nordic Knife Design Visent 100, původní klínový výbrus s fasetou přebroušený na konvexní ostří, nůž si zachoval robustní čepel, ale je mnohem řezivější, používám ho často a rád

Nordic_Knife_Design_Visent_100_a.jpg.jpg
Nordic_Knife_Design_Visent_100_b.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
WoodsKnife Eagle Eyes, moje nejhorší koupě!!! Vše měřeno asi podle hřbetu procházejícího soba! Rukojeť k čepeli pootočená v ose o příšerný úhel, procházející trn výrobce na konci čepele zakrývá dřevěnou vložkou. Jen kdyby ji nefixoval dvěma hřebíky!!! Rukojeť nepřirozeně masivní, což se mi nakonec hodilo. Přebrousil jsem ji a srovnal špatné osazení, hřebíčky zapustil a zakryl. Čepel jsem přebrousil do jedovatého konvexu a změnil i tvar čepele. Uhlíkovka je parádní, pro tento typ ostří s něčím těžko srovnatelná, opravdu oceňuji, S cílem přestavby na "ruský" typ nože jsem spokojený, úsilí se vyplatilo, je z toho můj velmi oblíbený nůž na přesnější řezání

WoodsKnife_Eagle_Eyes.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Nieto Mini Sioux Nessmuk, necker, mazlík a břitvička. Původní hrubé skandinávské ostří se nehodí k nožíku, který má být vždy po ruce. Vytažené konvexní ostří je podle mě výrazně lepší volba

Nieto_Mini_Sioux_Nessmuk.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/31/2007
Grin jen malé zeštíhlení klipu.

Flector EP vložil tyto přílohy:
20260812_144207.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum