ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Čím brousit? Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/29/2011
Břidilici mám stejnou, je hodně jemná. Hodí se na finiš uhlíkovek, ev. těch běžných CrMoV ocelí, kde ale takhle jemný kámen nedává smysl. Dal mi jí kamarád, co jí používal na dláta. V kombinaci s tím SiC šetření to dobře funguje na těhle levných uhlíkových kuchyňských.

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
20200206_185141.jpg.jpg
20200209_081616.jpg.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/7/2023
Díky, tak ta břidlice na dláta by mohla být fajn. Ta mini-santoku dobře znám, sám mám a hlavně jsem jimi podarovával rodinu. Jsou to takové testovací kusy, jestli má případně smysl jim pořizovat nějaké lepší uhlíkovky, respektive nože obecně. Grin Výsledky testování nic moc. mrGreen
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/5/2008
Ahoj.

Brousím klasicky na vodních kamenech, mám kvalitní kousky on Norton a Naniwa. Chtěl bych to ovšem občas urychlit, tak přemýšlím nad nějakou bruskou. Většinou si nakonfiguruju Tormek, abych pak zjistil, že takovou raketu za to dávat nechci. Taky se mi nechce prdět s upínáním do různých přípravků. Netrvám hnidopišsky na přesném úhlu, stačí mi, co udržím podle oka tak nějak v ruce. Takže Tormeka vždycky zavrhnu. Teď jsem ovšem narazil na brusku Shinko STD 180. To by mi zřejmě vyhovovalo. Základní ostří bych nabrousil na hrubém kotouči, pak přešel na kotouč 1000, co tam mají v základu a buď bych koupil do třetice i tu jejich 6000, nebo to dofinišoval ručně na kamenech, které už mám.

https://www.chn.cz/brusky/dictum-716020-shinko-sharpening-machine--stone-included/

Otázka zní: Máte někdo tuhle brusku? Případně nezkoušel jste na tom někdo alespoň někde brousit?

Předem díky.
Z kuřete nejde udělat dobrej řízek, kuře nechrochtá ...
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/7/2016
Nemá tady někdo zkušenost s broušením Grimsmo Norsemana? Případně neznáte někoho na koho se obrátit?

Posláno:

Štamgast
Nepsal jsi mi náhodou na FB nebo na mail? Na TSP by to mělo jít, ale ještě jsem to nedělal. Když, tak napiš.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Nakonec to dopadlo docela dobře Happy.

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
20260809_165325.jpg.jpg
20260809_165333.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum