ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 5/6/2025
wrafan napsal:
Protože jsem se rozhodl nechat si velkýho Speltera doma, pořídil jsem mu ještě zmenšenýho bráchu. M311 comp, co říct🤔. Pěkně kompaktní velikost, takovej obratnej nožík, klidně nositelný jako edc. Pouzdro, ze vše tři áenvéček co mám, má opravdu dosti velkou vůli, trochu klape, ale to se poladí. Na ty plajzáky na opasek či výstroj, už jsem si zvykl z předchozích modelů, u pasu se to nosí celkem dobře, nicméně teklock by mi byl milejší. Nůž samotný zpracování super, jediné co bych vytkl, tovární naostření, faseta jak sekera, což mě v této cenové relaci nože dost mrzí
Tak dostal hned novou fasetku, cca 23° z každé strany a teď řeže jako ďas, jídlo, dřevo, vše na pohodu. Tak pár foteček odložím👍😉.
Jedna taková zajímavost, jak dokáže být černá mikarta pokaždé jinak černá🤷‍♂️, mě osobně to nevadí, ta šedivá se mi i víc líbí, ale někoho by to mohlo překvapit, když chce černou ručku a dostane šedou😁. Stačilo kdyby výrobce uvedl šedočerná.
Ale jinak fajn nože, ocel, dlc, kydex, co víc si přát.

Ahoj pěkná recenze ANV hezky se ti to rozrůstá 👍👍👍👍
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
Snody napsal:
Ahoj pěkná recenze hezky se ti to rozrůstá 👍👍👍 no M41 by tam ještě zapadla nebo pracant Kontos....já ještě tu Esse 4 (S35VN ) nemám ale je v pořadí...

Jsi pokušitel, víš to😁(myšleno v dobrém samozřejmě). Kontos se mi nelíbí tvarově, ale na ten M41 už jsem taky koukal. On ani P200 a P300 by nebyl k zahození, ale místo cerakote DLC a hlavně jinou ručku, ten plast je příšerný a pro marketing rozhodně krok zpět 🤷‍♂️😉.
Vůbec trošku politice firmy nerozumím, P100 se chvilku dělala s DLC povlakem, též starší verze P200 a P300 a vše pak nahrazeno cerakote, škoda🤷‍♂️.

wrafan vložil tyto přílohy:
17743.jpeg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
nevím proč nezůstali tady u té řady ,Tvary čepele to jo ,ale ty ručky _

tolokan vložil tyto přílohy:
anv_44.jpg.jpg
anv1.jpg.jpg
anv_11.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
wrafan napsal:
Snody napsal:
Ahoj pěkná recenze hezky se ti to rozrůstá 👍👍👍 no M41 by tam ještě zapadla nebo pracant Kontos....já ještě tu Esse 4 (S35VN ) nemám ale je v pořadí...

Jsi pokušitel, víš to😁(myšleno v dobrém samozřejmě). Kontos se mi nelíbí tvarově, ale na ten M41 už jsem taky koukal. On ani P200 a P300 by nebyl k zahození, ale místo cerakote DLC a hlavně jinou ručku, ten plast je příšerný a pro marketing rozhodně krok zpět 🤷‍♂️😉.
Vůbec trošku politice firmy nerozumím, P100 se chvilku dělala s DLC povlakem, též starší verze P200 a P300 a vše pak nahrazeno cerakote, škoda🤷‍♂️.

Ahoj moje řeč no jdou svoji cestou ale myslím že přidat verzi klidně v Elmaxu ve stonewash úpravě by nebylo na škodu myslím M311 nebo comp.
On se Spelter chvilku myslím ve Sleipneru bez DLC nabízel ... pokušitel samozřejmě to byl záměr
Neříkej že ta M41 by ti neslušela..no mě teda taky klidně bych vzal i tu limitku v té barevné......
No a to už zase posouvám Esse 4 někam dál a dál 😀😀😀
Posláno:
Pokročilý
Asi ho vezmu no .... Vypadá dobře

Snody vložil tyto přílohy:
FB_IMG_1785052378151__1_.jpg.jpg
jgu5qyiqwd3hz3v4e417_md.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
U M41 je mi hodně sympatická délka čepele, a je tu vidět, že zmenšují ten oblouček pro ukazovák na ručce. Krok správným směrem. Uvidíme 😁🤔🤷‍♂️.
Posláno:

Štamgast
Občas se zadaří. Úplně první P100vku jsem měl, když byla firma ANV v začátcích, ještě v oceli D2. Řekl bych, že tehdy měla Stovka výbrus víc dotenka, lepší pouzdro s velkou odtokovou dírou, a místo plajzáků na opasek bylo průvlečné oko z kydexu. Pak se né moc dlouho nabízela verze z N690, ale hlavně v DLC povrchovce. Vůbec nechápu, proč to už nedělají 🤷‍♂️🤪.
Poštestilo se mi koupit asi vůbec poslední funglovku v tomhle provedení.
Zatím holouš, ale dostane přílozky 👍😉.

18284.jpeg.jpg
18267.jpeg.jpg
18286.jpeg.jpg
18289.jpeg.jpg
18290.jpeg.jpg
18291.jpeg.jpg

Posláno:
Pokročilý
wrafan napsal:
Občas se zadaří. Úplně první P100vku jsem měl, když byla firma ANV v začátcích, ještě v oceli D2. Řekl bych, že tehdy měla Stovka výbrus víc dotenka, lepší pouzdro s velkou odtokovou dírou, a místo plajzáků na opasek bylo průvlečné oko z kydexu. Pak se né moc dlouho nabízela verze z N690, ale hlavně v DLC povrchovce. Vůbec nechápu, proč to už nedělají 🤷‍♂️🤪.

Ahoj vypadá super ta špic do jedovatá takové skladné edc👍👍👍.... Koukal jsem když vyšla 150 ká je to takový Hybrid 100 ale nevím jestli by seděla ta rukojeť.
Posláno:

Štamgast
Snody napsal:
wrafan napsal:

Ahoj vypadá super ta špic do jedovatá takové skladné edc👍👍👍.... Koukal jsem když vyšla 150 ká je to takový Hybrid 100 ale nevím jestli by seděla ta rukojeť.

Ta P150 nevím, nebudu tvrdit, že je to špatný nůž, čepel je mi sympatická, ale nač tak komplikovaná ručka. Pouzdro taktéž, asi by bylo dobré vidět naživo a osahat. Tak třeba někdo pořídí a dá reference😉.
Ale jinak k té P100 takové trošku povídání. Povedlo se mi ji sehnat na jednom nejmenovaném shopu. Napsal jsem nejprve dotaz, jestli jde skutečně o model s DLC. Pan majitel se mi následně ozval telefonicky, a následovalo téměř hodinové povídání, nože, zbraně a tak. A mimo jiné zmínil, že jako prodejce měl možnost vidět výrobu v Moravských Budějovicích (často se tu na tohle téma debatí). Vyslechl jsem si na tohle téma vesměs samé pozitivní věci, což mě celkem teší.
Posláno:

Štamgast
Tu ve videu vidno připravované nové pevné edc, cca v čase 19,20.

Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
wrafan napsal:
Tu ve videu vidno připravované nové pevné edc, cca v čase 19,20. ...

Ten vypadá zajímavě. Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
[quote=wrafan]Tu ve videu vidno připravované nové pevné edc, cca v čase 19,20.

OT: Dobre kouzlo nechteneho ten preklep na nahledovem obrazku - ...jedny z NEkvalitnejsich nozu... ;)
Posláno:
Pokročilý
wrafan napsal:
Tu ve videu vidno připravované nové pevné edc, cca v čase 19,20.

Pěkná ukázka firmy měli by jich dávat víc o výrobě a distribuci aby se u nás v Čechách toho ANV nebáli 👍👍👍👍 teď to bude spousty otazníků jestli to není fakevideo🙂
Posláno:

Štamgast
Snody napsal:
wrafan napsal:
Tu jeu vidno připravované nové pevné edc, cca v čase 19,20.

Pěkná ukázka firmy měli by jich dávat víc o výrobě a distribuci aby se u nás v Čechách toho ANV nebáli 👍👍👍👍 teď to bude spousty otazníků jestli to není fakevideo🙂

Ten týpek z Rigadu chystá ještě video z druhé provozovny ANV, myslím že Zruč nad Sázavou.
Jinak lidi vykonspirují ledacos, s tím nikdo nic nenadělá.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
tak toho překlepu jsem si nevšiml . To bude asi výrobce videa koukat . NEKVALITŇEJŠÍ
Posláno:
Pokročilý
https://youtu.be/JjJolDcYYpM?si=thCIc9gukGIhIlfX
ANV M41 Grifus taky zajímavý nůž

Snody vložil tyto přílohy:
Screenshot_20260805_203825.png.jpg

Posláno:

Štamgast
Snody napsal:

....a vydržel dost👍.
Posláno:
Pokročilý
wrafan napsal:
Snody napsal:

....a vydržel dost👍.

Myslím že M311 má lepší grip a objem na střenkach ale vypadá taky dobře ...
Posláno:

Štamgast
Tak ještě jeden z LP 2020, s DLC😉.

18864.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Tak jo,DLC N690 Ok