ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hejkal von Sovinec Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
Benzíňák. Ne, nekalil jsem ho v benzínu ani s benzínem nemá jeho výroba společného víc než to, v co se promění utržené peníze za tuhle kudlu. Chystám se do Příbrami. Jak už to tak bývá, tak skladem a na výstavu nože nemám. Tenhle vyrobený jen s tím účelem aby bylo čím zaplatit cestu tam a zpět už je prodaný, tak přijeďte 12.-13.9. do Příbrami, někde mě tam najdete a i když asi nože mít nebudu, tak poklábosit můžeme...
Celkem 249 mm, čepel 132 mm ocel TENAX, rukojeť jelení paroh a mosazná záštita.

Prodáno

Hejkal von Sovinec vložil tyto přílohy:
P1240890.JPG.jpg
P1240891.JPG.jpg
P1240892.JPG.jpg
P1240893.JPG.jpg

Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/7/2011
Nakoniec krst lojom :D

janoziak vložil tyto přílohy:
1.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Chci se mít jako ten nůž.... Grin
Posláno:

Štamgast
Bitý a pošlapaný. U tohoto nože mě moc bavilo to, kolik trápení materiál z něhož byl vyroben musel snést než se stal nožem. Na čepeli je překovaný Tenax z hrotu sbíječky, ten si sice nikdy nezasbíjel, ale pod bucharem dostal slušnou čočku. Tenhle materiál vydrží fakt nesmysl. Ale podstatné je i to, z čeho jsou příložky a bolstry. Ty jsou z činelu. Bronz co si pod paličkou zazvonil při nespočtu zkoušek a koncertů jsem na příložky a podložky použil tak jak je, ale na bolstry jsem ho musel přetavit. No a to dřevo byl hodně starý, léty ošlapaný schod na hradě Sovinci, který už bylo třeba vyměnit... Nový život získaly staré materiály a myslím, že jim to pohromadě moc sluší.
Je to fakt velká kudla. Celkem má 240 mm, čepel 104 mm. Materiály Tenax, bronz, dub a pružina z trabanta.

Prodáno

P1240877.JPG.jpg
P1240878.JPG.jpg
P1240879.JPG.jpg
P1240880.JPG.jpg
P1240881.JPG.jpg
P1240883.JPG.jpg
P1240884.JPG.jpg
P1240885.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
9.9.1999 Přesně vím, co jsem ten den před sedmadvaceti lety dělal. Probudil jsem se ve staré polorozpadlé chaloupce po dědovi a rozhodl jsem se, že když je tak neobyčejné datum, je třeba udělat něco neobyčejného. Rozhodl jsem se udělat svůj první zavírák se hřbetní pružinou. Nože jsem tenkrát v době bez internetu vyráběl spíš pro zábavu teprve třetím rokem, už jsem měl svoji výheň, ale jinak to byla flexa, a malá kotoučová bruska kterou si na koleně vyrobil děda. Trvalo to celý den intenzivní práce, ale pře půlnocí jsem šel spát s dobrým pocitem, že se to povedlo. Můj první zavírák byl hotový a já jsem otevřel novou etapu na své cestě budoucího nožíře.
Nedlouho po tom, co jsem tuhle kudlu vyrobil daroval jsem ji tatínkovi s tím, že tak chci poděkovat za všechno co mě naučil, říct mu, jak moc ho mám rád. Dostal jsem tenkrát oplátkou uznání ve slovech: "Tak tohle bych já vyrobit neuměl, děda by měl radost..." Tatínek už několik let nežije a teď se mi ten nůž dostal zpátky do ruky. Je na něm spousta nedokonalostí, které mluví o tom, jak klopotně jsem se propracovával k tomu co dělám dnes. Stará značka ražená ještě ze dvou kusů, protože jsem tu raznici jinak udělat neuměl, materiál nějaké sprosté pero z auta a třešňové dřívko někde z dřevníku. Co je na tom noži ale asi nejcennější je ta vzpomínka na tatínka, na den kdy jsme si stihli říct všechno co by si měli dva dospělí chlapi - otec se synem říct. Jestli máte ještě tu možnost to udělat, tak to neprošvihněte. Poděkujte svým rodičům, oceňte své děti a pusťte je do světa ať si jdou svojí cestou...

P1240900.JPG.jpg
P1240901.JPG.jpg
P1240902.JPG.jpg
P1240903.JPG.jpg
P1240904.JPG.jpg
P1240905.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/26/2011
Kudla je pěkná, a i dnes by neudělala žádnou ostudu. Ale hlavně - krásná vzpomínka...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/14/2012
Ahoj Filipe, pěkně jsi to napsal.
Při čtení toho tvého příběhu jsem vzpoměl na rodiče a hlevně na tatínka. Hodně věcí mne naučil a s odstupem času musím uznat, že i formoval osobnost. V podstatě po jeho vzoru jsem se snažil vychovat i své děti a teď už ( když můžu ) i vnoučata.
Říkával - dělej tak, aby se za tebe tvé děti nemuseli stydět. Doufám, že se mi to zatím daří.
Měj se, Libi

Prosím, pište mi na e-mail, ten čtu denně.:-)
Posláno:

Štamgast
Rakváč. Aneb coffin bowie folder. Po čase jsem zase dělal zavírák v těchto ne úplně obvyklých tvarech. Hledal jsem na střenky nějaké hodně zajímavé dřevo a našel jsem kus jasanu se sukem co má kolem toho suku úplně parádní kresbu navíc je to dřívko s příběhem, zbylo mi po kamarádovi co už odletěl na druhou stranu. bolstry jsou bronzové a je to zbytek z té tavby činelu. Čepel 19 356, příložky nerez, celkem 243 mm, čepel 108 mm, ocel 19 356 kalená parciálně.

Prodáno / Sold

P1240908.JPG.jpg
P1240909.JPG.jpg
P1240910.JPG.jpg
P1240911.JPG.jpg
P1240912.JPG.jpg
P1240913.JPG.jpg
P1240915.JPG.jpg
P1240916.JPG.jpg
P1240917.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/9/2009
Ten jsem měl na výstavě v ruce.Chlubil se mi nový majitel.Naprosto peckovní kudla.
Velikost zpracování a prostě všechno.Applause Applause
Cokoli děláš, s rozumem čiň a na konec mysli.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
To se takhle u stolu debatuje...a je z toho tahle krásná sestava Applause

Dudulik vložil tyto přílohy:
IMG_4579.jpeg.jpg

Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum