ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Knihy o nožích Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/26/2003
Souhlasím s Želvou. Máme mnoho mistrů řemesla, a umělců,i vynálezců, co nám svět závidí. Eventuelně si naše lidi zahraničí kupuje, pro vyšší kupní sílu.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/15/2006
Black napsal:
Souhlasím s Želvou. Máme mnoho mistrů řemesla, a umělců,i vynálezců, co nám svět závidí.
Happy))
Jasně, třeba Plzeň a borůvkový knedlíky... smažák... Havla... Edit: taky Járu Cimrmana!
Ne já nechci zlehčovat český řemeslo, spousta výrobků je nadprůměrná, o tom není sporu, ale středobodem světa myslím zrovna nejsme...

želva napsal:
?Shocked jseš kunsthistorik? co je todle za kraviny?? Měli jsme a máme taky svý esa a ve všem. Ve skle ty nejlepší z nejlepších, designově a technicky nedostižné mistry.Čeští architekti obsazují první místa světových grand prix (naposled s návrhem historického muzea v Údolí králů v roce 2006). Dali jsme světu kubismus v té nejsurovější podobě. Kupkovy obrazy se draží za miliony liber..takže kurva co maj znamenat ty řeči o tom kopírování? Akorát je nás pouhejch deset mega a posledních čtyřicet let izolace taky neprospělo.. oproti talošům či amíkům..Angry v Kdo tvrdí že tyhle sračky neumí žádnej designer tady, je na omylu. Akorát to nožíře-výrobce nebere, páč ví že v místních poměrech takovej krám neprodá. To je ale jen otázkou trhu..

No právě sebevětší genialita je na nic, když génius chcípne hlady, možná právě proto nejslavnější čeští umělci emigrovali, nebo abych byl přesnej, proslavili se světově až v zahraničním angažmá. Nebýt pár osvícených sběratelů (žijících v NY) pes by po Kupkovi neštěkl. Příklad přístupu národa k tak outstanding projektům jako je Kaplickýho knihovně je myslím hodně názornej (a to prosím se mi chobotnice spíš nelíbí).

Nedávno sem někdo napsal postřehy z nožířský výstavy v Novým Yorku - naživo tam BYLI Ken Onion, Bob Dozier, Gill Hiben a řada dalších. Zkrátka, malej trh - malá výstava - lokální nožíři, velkej trh - velká výstava - světový firmy a světový jména... Nechci se nikoho osobně dotknout, ale kdo zkusil vystavovat a prodávat ven asi tuší, jak věci jsou.

P.S. Kopírování - kdepak, převzatý školy. Dřív se běžně chodilo vyučit se za hranice český kotliny, šlechta si sem zvala italské mistry, vlastně skoro celá naše architektura má evropské kořeny - to nebylo kopírování, ale přenos (přínos) stylu.
...bez komentáře...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 2/8/2008
Mimo napsal:
dostala sa mi do rúk táto kniha tak som ju skenol.
ENG, pdf, 290MB (asi som to prehnal s dpi Laugh )

Asi hej, lebo na dvojke vyhadzuje chybu kvôli prečerpanému limitu Sad

"You have reached the download limit for free-users."

No vyzerá, že sa mýliš. Teraz som to skúsil stiahnuť ešte raz a ide to Happy . Možno že je obmedzený počet za určitý čas.

Je to tak. Po hodině to jde. Kontrola je podle DNS takže změna prohlížeče nepomůže.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/8/2007
Cogito napsal:
Mimo napsal:
ENG, pdf, 290MB (asi som to prehnal s dpi Laugh )

Asi hej, lebo na dvojke vyhadzuje chybu kvôli prečerpanému limitu Sad

"You have reached the download limit for free-users."

No vyzerá, že sa mýliš. Teraz som to skúsil stiahnuť ešte raz a ide to Happy . Možno že je obmedzený počet za určitý čas.

Je to tak. Po hodině to jde. Kontrola je podle DNS takže změna prohlížeče nepomůže.

Stáhnout nejdřív part1.rar, potom se ukáže, za kolik minut se může stahovat part2.rar,
je to 15-25minut, bez problému...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Zrzavý Orm napsal:
Black napsal:
Souhlasím s Želvou. Máme mnoho mistrů řemesla, a umělců,i vynálezců, co nám svět závidí.
Happy))
Jasně, třeba Plzeň a borůvkový knedlíky... smažák... Havla... Edit: taky Járu Cimrmana!
Ne já nechci zlehčovat český řemeslo, spousta výrobků je nadprůměrná, o tom není sporu, ale středobodem světa myslím zrovna nejsme...

želva napsal:
?Shocked jseš kunsthistorik? co je todle za kraviny?? Měli jsme a máme taky svý esa a ve všem. Ve skle ty nejlepší z nejlepších, designově a technicky nedostižné mistry.Čeští architekti obsazují první místa světových grand prix (naposled s návrhem historického muzea v Údolí králů v roce 2006). Dali jsme světu kubismus v té nejsurovější podobě. Kupkovy obrazy se draží za miliony liber..takže kurva co maj znamenat ty řeči o tom kopírování? Akorát je nás pouhejch deset mega a posledních čtyřicet let izolace taky neprospělo.. oproti talošům či amíkům..Angry v Kdo tvrdí že tyhle sračky neumí žádnej designer tady, je na omylu. Akorát to nožíře-výrobce nebere, páč ví že v místních poměrech takovej krám neprodá. To je ale jen otázkou trhu..

No právě sebevětší genialita je na nic, když génius chcípne hlady, možná právě proto nejslavnější čeští umělci emigrovali, nebo abych byl přesnej, proslavili se světově až v zahraničním angažmá. Nebýt pár osvícených sběratelů (žijících v NY) pes by po Kupkovi neštěkl. Příklad přístupu národa k tak outstanding projektům jako je Kaplickýho knihovně je myslím hodně názornej (a to prosím se mi chobotnice spíš nelíbí).

Nedávno sem někdo napsal postřehy z nožířský výstavy v Novým Yorku - naživo tam BYLI Ken Onion, Bob Dozier, Gill Hiben a řada dalších. Zkrátka, malej trh - malá výstava - lokální nožíři, velkej trh - velká výstava - světový firmy a světový jména... Nechci se nikoho osobně dotknout, ale kdo zkusil vystavovat a prodávat ven asi tuší, jak věci jsou.

P.S. Kopírování - kdepak, převzatý školy. Dřív se běžně chodilo vyučit se za hranice český kotliny, šlechta si sem zvala italské mistry, vlastně skoro celá naše architektura má evropské kořeny - to nebylo kopírování, ale přenos (přínos) stylu.

Kupka vystavoval a prodával celkem slušně už za svého života. Dožil se požehnaného věku a první sběratelé a osvícenci byli z Paříže a ne z velkýho Jabka.Pes po něm tedy rozhodně štěkal už za jeho života. Jako třeba po Emilu Fillovi a dalších lidech. V českém řemesle, například ve sklářství jsme to byli my kdo udával krok zbytku světa.Náročné techniky barvení či broušení zde umělo pár mistrů. Jedna ze skláren kterou nedavno zavřeli, zde foukala sklo nepřetržitě již od roku 1417. Možná se umělci tehdejší doby učili architekturu či malířství ve Florencii či jiných městských státech Itálie, leč záhy tomu vtiskli vlastní rukopis. Leta která jsem strávil v NG, mi umožnila nahlédnout kolik výjmečnosti v sobě jako národ máme a kolik lidí od nás, výrazně zdvihlo světové umění. V dnešním světě spotřeby a šířící se konzumní demence se na to zapomíná Moderní umění či architektura jaksi pobořila hranice států a nevázanost v tomto směru znemožňuje poznat z jaké díry popřípadě státu umělec či designer pochází. A o nožích..Pány které jsi uvedl bych označil za žáby na prameni, jejich věhlas jde ruku v ruce s noži které firmy nechávaj mastit na Taiwanu v šílených seriích. Výhradní spolupráce zaručena, jméno na každé krabičce. Tomu říkám designerský úspěch. Dostat se k lizu zhola nemožné.Začít s novou firmou,šílenství. Práce je myslím dost a tak mě, nebo jiné nožíře nemusí znát každý občan Spojených států. Proto tu spousta lidí zůstává na zemi a drží se reálných plánů. Vždyť tady je náš domov a Evropa má také dobrý trh, třebas ne s tak výraznými modními vlnami ...
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Děkuji za (p)opravu mých názorů. Nevědomost hříchu nečiní - ano jsme středobodem vesmíru a svět bez nás, Čechů, by byl pořád ještě někde mezi neandrtálem a kromaňonem (promiň správně se to píše Cromagnone).

No a k těm žábám - viděl jsem pár jejich autorských nožů, které předcházely těm sériím na Taiwanu - a světe div se - čisté linie, funkční, krásné. Ty série přišly nepochyně až jako následek těch čistých dezajnů, a za Taiwan můžou firemní ekonomové Sad...

Kdyby se prodalo míň Kabarů, Benšmejdů a Spyderek, možná by se prodalo víc autorských nožů, takový je halt život.
...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
nemusíš bejt tak kousavejHappy Středobodem vesmíru nejsme, nicméně svět by bez nás přišel o dost šikovných lidí s vlastními nápady a řemeslo s dlouhou tradicí. Žabí autorské nože nejsou těmi noži které je vyšvihly tam kde teď jsou. Měli holt kliku, ale nemyslím že by nutně museli být absolutní špičky tohoto oboru.Jen maj prachy z čajwanu. Takový Hlohův nůž s ozubenými koly po překreslení šíleným zhuleným absolventem AVU do podoby hi tech super kudly, se spoustou frézování serepetiček na čepeli,za použití kosmických materiálů, dírami,šrouby a finálním digitálním nástřikem, nafoceno v akci s nějakým universálním vojákem, by taky způsobil poprask na laguně zahraničních for..Jenže proč? Takovejch nožů jako Yuna,Sebenza aj. je tam přeci celej kýbl. Víceméně shodné prvky, přijdou mi stejné....Nápady které se snaží dosáhnout nějaké mety. Co nejvíce agresivního vzhledu?.. tak a teď už nevim kam sme se to dostaliLaugh V kovárně mi hoří oheň, tak jdu dělat ten rošt do krbu..Happy
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2003
želva napsal:
... tak a teď už nevim kam sme se to dostaliLaugh ...

Já bych věděl...
Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
Posláno:

Štamgast
Mno... Shocked
Třeba Sebenzu bych někdy do ruky docela rád, na rozdíl od Yumy.

Ta sběratelská knížka je nádherná svou pestrostí, já moc nejsem na barevný nože s obrázkama a rytinama, takže jsem k ní přistupoval hodně skepticky, ale nadchly mně tři věci:
1) sběratelské série - prostě nůž není cenný sám o sobě, ale v kontextu modelové řady (kdybychom dali dohromady svoje Stěrchy, určitě bychom měli řadu s jedním jeřábem, jedním stojícím a druhým letícím, dvěma jeřáby popelavými, - nemá někdo stěrcha s rytinou tří??? Wink - opravdový sběratel nemá jednoho Lovelesse, ale nejmíň pět šest se stejnou ručko...
2) časové série (jeden model v průběhu let)
3) typové série - nože různých výrobců stejného typu.
Výtvory některých našich a slovenských borců by se tam hravě ztratily a dobře zapadly. Odsudek, že je to všechno pestrobarevnej nevkus, a ať si lidi radši koupí něco s domácí tradicí (od místních nožířů Wink ) je takovej trochu ... průhlednej.

Edit: jo a ještě mně zaujalo, jak jsou ty nože nablejskaný, jak kdyby právě sjely z pásu. Nejspíš se na ně šahá jen v rukavicích (brrrr) a držej je ve vakuu aby neoxidovaly...
...bez komentáře...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/27/2007
Quote:
genaro napsal:

Díky za tvůj hezký vánoční dárek nám ostatním. Kéžby se ti tak dostaly do rukou také tyhle knížky a ty je mohl oskenovat ve stejné kvalitě...Happy
Mějme ohled na zvířata a přírodu. Je to protijed na dnešní přetechnizovaný svět a bez nich by byl náš život o ničem.
Posláno:

Štamgast
Quote:
genaro napsal:

Díky za tvůj hezký vánoční dárek nám ostatním. Kéžby se ti tak dostaly do rukou také tyhle knížky a ty je mohl oskenovat ve stejné kvalitě...Happy

Jezevec vložil tyto přílohy:
9788072098880.jpg
zn.jpg

Mějme ohled na zvířata a přírodu. Je to protijed na dnešní přetechnizovaný svět a bez nich by byl náš život o ničem.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/1/2007
Quote:

túto knihu už sem dal factory a honza36 spravil OCR.
ak by ti to nešlo stiahnuť z ich liniek tak tu je mirror:
http://rapidshare.com/files/174576557/DaDa_Zak_zav_noz.rar
kamoš ju síce má ale myslím že toto je tiež v dobrej kvalite.
Posláno:

Štamgast
V tom množství informací na těchto stránkách člověk ledacos přehlídne. Tak díky za tuto informaci.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 6/16/2008
Nevíte kde by se dala sehnat tato kniha? Československé chladné zbraně 1918 – 1994 autorů Karla Morávka a Petra Moudrého
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Velmi zřídka se objevuje na Aukru, ovšem oproti původní ceně je několikanásobně přeplácena. Takže nic pro Tebe...Wink
Posláno:
Pozorovatel
Za kolik jsi viděl že se prodala? Beru s rezervou že je to Aukro, tam se dá prodat plyn. maska vz.35 za 25.000 kč. Ale v literatuře nemám vůbec cenový přehled. Díky
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Já ji mám z té doby kdy vyšla. Na Aukru ji, myslím (nebo něco podobného o chladných zbraních), kupoval Westy, třeba se ozve...Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2005
Před rokem jsem ji prodal za 1470 kč.
Posláno:
Pozorovatel
francome napsal:
Před rokem jsem ji prodal za 1470 kč.

Shocked Shocked Shocked Shocked Tak to je mazec, asi kvalitní literatura.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Já kupoval "Bodáky Československa" od P.Moudrého. Ty chladné zbraně zbraně bych bral taky.
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum