ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
A na konec Piece de Resistance: Hattori KD Series, damaskova ocel, HRC 63-67 (!!!)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
dePaul napsal:
A na konec Piece de Resistance: Hattori KD Series, damaskova ocel, HRC 63-67 (!!!)

Tak na tohle jsem taky koukal, uvádí tam 3% uhlíku v oceli, tak to jsem šel do kolen.
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/14/2002
Galil napsal:
uvádí tam 3% uhlíku v oceli, tak to jsem šel do kolen.
Jo, ja taky

~Paul~
Posláno:

Štamgast
Tak jsem si dneska udělal radost a pořídil přírůstek do kuchyně - Burgvogel Natura line s pěknou dřevěnou rukojetí. Máte s touhle značkou někdo zkušenost? Přes kuchyňáky jsem sice polovzdělanec, ale mám pocit, že jsem nic ostřejšího v ruce neměl. Jako správný pako jsem zkusil oholit pár chlupů a měl jsem pocit, že samy před ostřím odskakujou.
Doma mají furt pindy, že mi přibývají nože do vitríny a do kuchyně nic pořádnýho nekoupim, tak si myslím, že teď to musí přestat. Ikdyž to je otázka, protože kuchyni okupuju v 99% já nejspíš na tenhle nůž nenechám nikoho moc sahat.

"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
Galil napsal:
Doma mají furt pindy, že mi přibývají nože do vitríny a do kuchyně nic pořádnýho nekoupim, tak si myslím, že teď to musí přestat. Ikdyž to je otázka, protože kuchyni okupuju v 99% já nejspíš na tenhle nůž nenechám nikoho moc sahat.
Nechci ti kazit představy, ale taky jsem si kdysi koupil něco slušnějšího do kuchyně (byť tam většinou otevírám jen plechovku s tuňákem anebo nakrájím bagetu Wink ) - a taky jsem celou rodinku nekompromisním tónem obeznámil, že je to nůž jen pro mě (tehdy jsem ještě sem tam i vařil) a že pro ně je těch deset dalších obyčejných nožů... A můžeš hádat jak to dopadlo!

První tejden vše O.K., druhej tejden příjdu večer z práce a nůž leží zasranej v dřezu pod nádobím a ve zbytcích. Angry Křičím nadávám jak špaček - manželka mi s úsměvem odpovídá, že byl nejostřejší (bodejť by ne) a že je to jen nůž, tak ať se uklidním. Příjdu druhej den večer a nůž zase není na svým místě - tentokrát je sice naleštěnej, ale v myčce ze které se ještě kouří. No málem mi pukla hercna...

Takže pokud si ještě někdy koupím něco slušnýho do kuchyně, tak jedině do betelné krabice a na zámek!
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2003
Taky sem byl (je tomu již přes 2 roky) ukecán svou ženou abych udělal nějakej pořádnej kuchyňák, tak sem si řekl když pořádnej tak pořádnej. Objednal sem si přes Petra Dohnala s Brisy čepel Deba Damascus za 64 Euro, ebenový dřevo za 400 Kč a vyrobil nůž. Nožem jde bez větší námahy překrojit zmrzlý kuře, po 2 letech je furt ostrej jako kráva, ale...
Má žena se ho bojí a nadává že je moc velkej, těžkej a že rezne. On rezne - když se s ním krájí citrony a pak se nechá půl dne ve dřezu.
Já sem s ním ale velmi spokojený a když vařím, tak jedině spolu - je to řezání a krájení jako pohádka.
Od tý doby, když poslouchám keci, že doma jsou všechny pořádný nože moje a ona chudák nemá čím krájet - sednu na tramvaj sjedu 5 stanic k Pokovi , koupím tam za 500 nůž od p. Poka staršího a je na pár tejdnů pokoj.
PS: někdy když vidím jak ženský zacházejí s nožema - nic lepšího, než KDS za 60,- si nezaslouží.
Ještě fotka toho Deba:

Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
Posláno:

Štamgast
Tady je detailnější fotka tý čepele:

Posláno:

Štamgast
Dominik napsal:
Člověče tak ten píše - přesně moje krevní... Ale na ten by fakt nikdo jinej hrábnout nesměl (protože jinak by to jeden z nás už nerozchodil)! Wink

btw: a nebylo by lepší zajít místo na šalinu (a pak ještě pět stanic) pro brousek a ty starý nože od Poka jí přebrousit? LaughLaughLaugh
Posláno:

Štamgast
...druhej tejden příjdu večer z práce a nůž leží zasranej v dřezu pod nádobím a ve zbytcích. Angry ...
Hm, tak to nezní moc povzbudivě. Zkusím pustit dost hrůzy preventivně a pro jistotu možná koupím nějakou líbivou šitku ala "kosmická technologie a nezničitelné ostří" zbytku rodiny na blbnutí a budu doufat, že na Burgvogela nebudou hrabat.
Posláno:

Štamgast
Galil napsal:
Hm, tak to nezní moc povzbudivě. Zkusím pustit dost hrůzy preventivně a pro jistotu možná koupím nějakou líbivou šitku ala "kosmická technologie a nezničitelné ostří" zbytku rodiny na blbnutí a budu doufat, že na Burgvogela nebudou hrabat.
pokud jsou všechny ženský stejný (a to v tomhle určitě jsou), tak jedině betelnou skříňku se zámkem na heslo, jináč to nevidím - hrůzu jsem taky pouštěl a oni vědí moc dobře jak na některých nožích visím, ale prostě na to nemaj buňky - na oplátku já zase klidně nechám na zem spadnout její konturky či na mé židli ač mně překážející tak přeci jen pečlivě složenou a na večer připravenou její halenku vklidu ladně odhodím do zmuchlaného patvaru na gauč... Wink
Takže si navzájem nemáme asi moc co vyčítat a právě proto - co je mi drahé - zamknout! Laugh

Z pěkného dřeva udělaná, heslovým zámkem zajištěná škatula a v ní na saténovém podkladu on - to je (alespoň v mé rodině) to jediné relativně bezpečné místo...

Na ostatní mi sice nešahali (ono s těma bojovýma nožema či mečama se blbě dělá v kuchyni), ale i tak jsem to všechno raději přemístil na bezpečné místo v baráku - komůrka od níž mám klíče jen já... Wink
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/28/2005
Asi by to chtělo,aby si to ty baby zkusily, co to je čepel vypulírovat a pořádně nabrousit...
Ještěže ta moje je poučitelná,ale už jsem ji taky přistihl při krájení čerstvě nabroušenou kudlou na keramickým talíři...

Jen tam mimochodem - OT - ale znáte nějakou nožířku?
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/17/2005

Má žena se ho bojí a nadává že je moc velkej, těžkej a že rezne. On rezne - když se s ním krájí citrony a pak se nechá půl dne ve dřezu.

NO- JÁ TO MĚL DOMA TO SAMÝ, FURT TO MOJE ŽENSKÁ VŠECHNO PIŽLALA TAKOVEJMA TĚMA ŠMEJDAMA 15 KŮSŮ ZA DVĚ STOVKY.
NO A POTOM JSEM SI ZAPOMNĚL LEŽET OPINELA, KTERÝHO VĚTŠINOU NOSÍM U SEBE A DOPADLO TO K MÝMU ÚŽASU TAK, ŽE UŽ MI HO NEVRÁTILA, PROTOŽE UŽ S NIČÍM JINÝM NEKRÁJÍ.
KOUPIL JSEM SI JINÝHO.
ALE S TÍM REZNUTÍM - NA TO MIUSÍM DÁVAT BACHA JÁ, PROTOŽE VIDĚT OPINELA KRAULOVAT V JAROVÝ VODĚ - TO JSEM UŽ NĚKOLIKRÁT - ALE FAKT NEKECÁM - DOSTAL INFARKT............
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/17/2005
[quote=maxeem][quote=skypi]Kluci, můžete mi poradit, čím by se daly napustit ( ošetřit) dřevěný střenky starýho (předválečnýho) kuchyňáku z uhlíkaté oceli?

KDYŽ DO VITRÍNY, TAK BONDEX SATIN CARE - TRANSPARENTNÍ LAZURA. KDYŽ NA PRÁCI, TAK DO DLANĚ VEPŘOVÝ SÁDLO, DO TÝ RUKY STŘENKU A MASTURBAČNÍMI POHYBY ZAPRACOVAT DO DŘEVA...................
Posláno:

Štamgast
Před časem jsem mluvil s p. Hofmanem z Hluboké a narazili jsme i na téma právě kuchyňských "chefmesserů", měl tam jeden kousek nějakého kuchařského mistra na nabroušení. P. Hofman vyslovil názor, že je to v podstatě indický kard, a když jsem se teď šťoural v informacích, tak bych s tím docela i souhlasil - dlouhá široká čepel, klínový výbrus, ostrý hrot, použití kardu jako užitkového nože i účinné zbraně - smysl to dává. Máte někdo tohle téma zmáklý?

Posílám i pár fotek, pro srovnání kuchyňák jak ho známe a pár kardů.

Posláno:

Štamgast
Kard

Posláno:

Štamgast
Kard

sory, omyl
Posláno:

Štamgast
a ještě jeden

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2002
2 gespa - tja tja, ono je to zřejmě všude stejný. Po 25 letech manželství se mi povedlo ženu vycvičit, že na dva nože nesahá vůbec, a s dalšíma dvěma dokonce krájí jen na prkýnku, ale pak je stejně hodí do dřezu Angry. Ale zase musím uznat, že se naučila používat ocílku, takže jsem je nemusel brousit už asi dva roky.
Ale vůbec nejhorší je dcera, nedávno jsem přijel na chalupu kde byla předtím s kamarádkama, a celej den jsem brousil jak blbej, protože všechny nože zku*vený, z toho jeden tak, že jsem ho musel vzít na šlapací brus. Kdybych s ním otvíral konzervu, tak ho takhle nedojebu. A jak dyby to nestačilo, tak ještě ty slepice zřídily jedno prkýnko že je na vyhození, ančto na něm něco krájely zubatým nožem na stejky - rejhy jak od pily.
Lenost - matka pokroku
Posláno:

Štamgast
gespa napsal:
Dominik napsal:
Člověče tak ten píše - přesně moje krevní... Ale na ten by fakt nikdo jinej hrábnout nesměl (protože jinak by to jeden z nás už nerozchodil)! Wink

btw: a nebylo by lepší zajít místo na šalinu (a pak ještě pět stanic) pro brousek a ty starý nože od Poka jí přebrousit? LaughLaughLaugh
Ale to já jí ty nože brousím, jenže když si našinec kupuje každej měsíc něco od nožů, tak jí musím taky trochu vybavit plac... Ještě nám chybí dva nože od Poka a máme komplet špalek, pak všechny šmejdy vyhodim a bude pokoj.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/14/2005
Ctel bych si koupit nejake lepsi noze do kuchyne proste cenova hladina do 3000 kc za sadu 3-4 nozu mate nekdo zkusenosti s temito japonskymi nozi na ktere jsen narazil na armnoze.1000her.cz/index.php?vyrobce=&typ_noze=kuchyn&data=a7841d0e4b5949d46fefa5f02dd91e5b

Magnum Yanagiba, 22 cm
Magnum Saikiri, 18 cm
Magnum Bannou, 18 cm
Magnum Deba II, 15,3 cm
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum