ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 8/22/2008
dark.edge napsal:
Zdravim pani, jeden znamy ma stav ohrozenia surne zhana bronzovy odliatok zastity a hlavice na lovecky tesak a nejak sa nam to nedari zohnat..... Na Jatagane to nemaju ze objednali no zatial nic neviete kde by sa to mohlo este dat kupit? Vopred dakujem Happy

Skús zavolať tomuto chlapíkovi. Na výstave v BA niečo mal.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/7/2005
Dik Kurt za info vybavene dufam Laugh Wink
Hneva ma ked mi nieco nefunguje... No viac ma vie nahnevat ked neviem preco to nefunguje!... :-D
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Vyrobil jsem z RWL34 několik nožů. Oo kuchyňských, po survival macka. Jsem s tou ocelí velmi spokojen. Wink
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/11/2008
Ahoj,
chtěl jsem se pánů nožířů zeptat, jak se dá v domácích podmínkách leštit /vyleštit nůž?
Díky všem za případnou odpověď, Martin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/8/2007
Martin.D napsal:
Ahoj,
chtěl jsem se pánů nožířů zeptat, jak se dá v domácích podmínkách leštit /vyleštit nůž?

je o tom celé vlákno
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=876
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/11/2008
cb058374 napsal:
Martin.D napsal:
Ahoj,

je o tom celé vlákno
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=876

Díky
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/3/2008
Zabývá se tady někdo ještě tvorbou damaškových a podobných prstenů nebo už se všichni šťastně provdali a nešťastně oženili a tudíž je to pasééééé?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
pořád dělámWink
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2005
Mám prosbu. Neznáte někdo důvěryhodný zdroj repasovaných pecí?
Dík.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/25/2009
Zdravím panové chtěl bych se zeptat zda by byl někdo ochoten a schopen vyrobit tento nůž http://www.noze-nuz.com/browning/BR580.php akorát ho zmenšit do velikosti někde od 25-30cm kdyby se někdo našel prosím o odpoved do emailu díky poteší mě i orientační cena
Radek
Bad
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/26/2009
prosím o info o černění čepelí kdo to dělá a jakým způsobem se to dělá díky odpověď prosím do mejlu spěchá
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
dadek napsal:
Zdravím panové chtěl bych se zeptat zda by byl někdo ochoten a schopen vyrobit tento nůž http://www.noze-nuz.com/browning/BR580.php akorát ho zmenšit do velikosti někde od 25-30cm kdyby se někdo našel prosím o odpoved do emailu díky poteší mě i orientační cena
Radek

Ahoj, pokud vím jediný podobný nůž tady dělal Ondřej Kašuba (Oncudora san). Zkus se obrátit na něho Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
Lades taktiez robil podobny... :) tak mu mozes skusit napisat PM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/25/2007
dadek napsal:
Radek

Ahoj,kdyby jsi měl zájem valí se mi už přes půl roku v dílně jedna identická čepel tohoto nože zatím je nekalená materiál je 19 312.
Na nožík se neváhejte optat nejlépe telefonicky 728 605 129 .
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/25/2009
Zatím všem dík cena je dobrá recenze výborné akorát ta velikost mi trochu vodí a taky ručně dělaný nůž má v sobě něco víc
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/10/2009
Nazdárek páni nožíři
Nevěděl jsem kam muj přispěvek vložit, tak jsem to fláknul sem. Je to muj první pokus výroby damaškového nože, dělal jsem to trochu na rychlo(4x odpoledne), už dnes večer najde sveho majitele kamarada kuchaře. Je vyroben z katru a nějakeho obyč plochače nalezeneho na dílně, vrstev pramálo asi 40, ručka je z dubu, záštita mosaz.
Kritiku uvítám a rád se z ní poučím, dále by mě zajímalo které materiály (pro damašky) jsou vhodné a běžně dostupné v menším množství ? Už se těším na pár facek

Jakuza vložil tyto přílohy:
P2272966.JPG.jpg
P2272976.JPG.jpg

jakuza-knives.cz
Posláno:
Štamgast
Připojený: 2/8/2008
Jakuza napsal:
už dnes večer najde sveho majitele kamarada kuchaře. Je vyroben z katru a nějakeho obyč plochače nalezeneho na dílně,

dále by mě zajímalo které materiály (pro damašky) jsou vhodné a běžně dostupné v menším množství ?

Takže je to pokus o damašek, který získal podobu nože. Například jako přezka by vypadal velmi hezky.
Obávám se, že výsledný damašek je horší než původní katr. Ten plocháč mohl snad jen snížit rezonanci čepele za cenu menší tvrdosti, menší odolnosti břitu a hůř se brousí.
Tvarově mě připadá to odsazení ostří od rukojeti velké. Na kuchařský nůž bývá klínový nebo dutý výbrus lepší než vypouklý (Nebo to vidím špatně?).

Pro materiály na damašek bych zašel na vlákno damašku. osobně jsem začínal (a stále začínám) něčím předzpracovaným jako jsou pohoné a pilové řetězy a lana.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/10/2009
Hm slušná fackovaná, výbrus je klínový, je to celé zkované nebylo moc matroše. Co se týká tý tvrdosti tak to asi nebude nej a brousí se fakt blbě . Každopádně radost byla veliká, lahve se vypily, ale nuž zustane! Přečetl jsem celé dama vlakno a připadá mi že je tam mnohem víc plků než užitných rad, nějaké ty čísla ocelí jsem si opsal a už sháním ?
Dnes jsem poslal zakalit jeden kousek z rwlky, tak uvidíme koncem příštího týdne.
jakuza-knives.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Po čerstvých zkušenostech s kovárny musím smeknout až na zem, neumím si představit kolik bych musel sníst jitrniček a vypít kvasničáků od Franty abych toto vykoval. Ale abych jenom nechválil nezdá se mi (vizuálně,) jak navazuje ručka na čepel, myslím to odskočení nahoře. Udělal bych stejně nahoře i dole, nebo vůbec, ale je to jenom můj subjektivní dojem....Wink
Ahoj Gw
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Jakuza je to pěkný,osobně bych tam nacpal víc toho katru zejména do oblasti ostří a možná nějakou 12 050,ale na první daškový pokusy to je super....
Gweck:toi jsou přece mouchy které časem odletí.....Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum